Τίτλοι τέλους για το MINI Clubman μετά από 55 χρόνια
4 Φωτογραφίες »

Τίτλοι τέλους για το MINI Clubman μετά από 55 χρόνια

1.487 Επισκέψεις στο άρθρο (5/2/2024)

- Λανσαρίστηκε πρώτη φορά το 1969 και πούλησε 1,1 εκ. αυτοκίνητα
- Επανεμφανίστηκε το 2007 με ρετρό σχεδίαση
- Στόχος της απόσυρσης να αναδειχθούν τα νέα μοντέλα της μάρκας

Λανσαρίστηκε πρώτη φορά το 1969 και πούλησε 1,1 εκ. αυτοκίνητα

Η MINI αποφάσισε να σταματήσει την παραγωγή του Clubman, στο εργοστάσιό της στην Οξφόρδη. Το MINI Clubman λανσαρίστηκε για πρώτη φορά το 1969, αλλά ο επικείμενος «θάνατος» του δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς πέρυσι είδαμε την τελική έκδοση της τρίτης γενιάς του Clubman, με αποκλειστικό σήμα "Final Edition" και περιορισμένη παραγωγή μόλις 1.969 μοντέλων - παραπέμποντας στο έτος κυκλοφορίας της πρώτης γενιάς. Το MINI Clubman ξεχώριζε χάρη στις χαρακτηριστικές πίσω πόρτες που άνοιγαν χωριστά και πούλησε πάνω από 1,1 εκατομμύρια αυτοκίνητα συνολικά.

Επανεμφανίστηκε το 2007 με ρετρό σχεδίαση

Το MINI Clubman λανσαρίστηκε για πρώτη φορά πριν 55 χρόνια, αποσύρθηκε από την αγορά και επέστρεψε ξανά ύστερα από διάλειμμα 25 ετών το 2007 εμφανίστηκε σε πιο σύγχρονη μορφή. Ο διάδοχος αυτού του Clubman εμφανίστηκε το 2015 και διέθετε «παραδοσιακές» πόρτες αυτοκινήτου και για τους δύο πίσω επιβάτες.

Στόχος της απόσυρσης να αναδειχθούν τα νέα μοντέλα της μάρκας

Το τέλος του Clubman σηματοδοτεί ένα κεφάλαιο που κλείνει στην ιστορία της μάρκας, καθώς αυτή συνεχίζει να παρουσιάζει τα νέα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Σύμφωνα με δηλώσεις του Markus Gruneisl, διευθύνοντα συμβούλου των εργοστασίων της MINI στην Οξφόρδη και το Swindon, η βρετανική μάρκα με την αποχώρηση του Clubman στοχεύει να δώσει χώρο στα νέα της μοντέλα συμπεριλαμβανομένου ενός cabrio μοντέλου που θα μπει στην παραγωγή στο τέλος του τρέχοντος έτους. Πιο συγκεκριμένα, το επερχόμενο ηλεκτρικό Aceman και το νέο Countryman αναμένεται να καλύψουν ένα μέρος του κενού που θα αφήσει το Clubman.

test center
fiat