Το Kia K9 του 2025 θα κυκλοφορήσει με νέα μάσκα

2.603 Επισκέψεις στο άρθρο (2/4/2024)
Το Kia K9 του 2025 θα κυκλοφορήσει με νέα μάσκα
7 Φωτογραφίες »

- Ανανεωμένη μάσκα με νέους εισαγωγείς αέρα και ζάντες 19 ιντσών
- Καλύτερο και πιο καθαρό αερισμό καμπίνας μέσω της τεχνολογίας «Αfter Blow»
- Εξοπλισμένο με θύρες USB-C και κάθισμα που θα σου κάνει… μασάζ
- Θα διαθέτει τις ίδιες επιλογές κινητήρα και θα κοστίζει από 40.800 έως 59.800 ευρώ

Ανανεωμένη μάσκα με νέους εισαγωγείς αέρα και ζάντες 19 ιντσών

Η Kia παρουσίασε τη δεύτερη γενιά του K900 στο Auto Show της Νέας Υόρκης το 2018, αλλά η διάρκεια ζωής του στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν σύντομη καθώς η παραγωγή του διακόπηκε μόλις τρία χρόνια αργότερα. Το Κ9, όπως ονομάζεται αλλού, συνεχίζει να πωλείται σε άλλες αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Νότιας Κορέας, και έλαβε ένα σημαντικό λίφτινγκ το 2021. Αυτή την φορά η Kia θα προβεί εκ νέου σε ορισμένες αλλαγές, με την κυριότερη να είναι η ανανέωση της μάσκας του μοντέλου με νέους εισαγωγείς αέρα που θα αντικαταστήσουν τους παλιούς σε σχήμα «V».  Επιπλέον, το επερχόμενο Κ9 θα «φοράει» νέες ζάντες 19 ιντσών και θα φέρει εξωτερικά μια γκρίζα απόχρωση αμαξώματος (Pebble Gray), ενώ η καμπίνα θα διατίθεται με χρωματικές  επιλογές Misty Gray ή Martian Brown.

Καλύτερο και πιο καθαρό αερισμό καμπίνας μέσω της τεχνολογίας «Αfter Blow»

Στα της τεχνολογίας του οχήματος, συναντάμε τη νέα λειτουργία «After Blow». Πρόκειται για μια τεχνολογία η οποία έχει ως στόχο τον περιορισμό της δυσοσμίας κατά την χρήση του κλιματισμού. Όταν ο κινητήρας παραμείνει κλειστός για διάστημα μισής ώρας , το «After Blow» ενεργοποιείται αυτόματα, στεγνώνοντας τους αεραγωγούς του οχήματος και με αυτό τον τρόπο εμποδίζει την ανάπτυξη μούχλας. Παράλληλα, το «After Blow» διαθέτει και έναν αισθητήρα μπαταρίας και δεν ενεργοποιείται στην περίπτωση που η στάθμη της μπαταρίας είναι χαμηλή, ενώ παραμένει απενεργοποιημένο και όταν η εξωτερική θερμοκρασία είναι χαμηλή ή όταν το σύστημα κλιματισμού δεν έχει χρησιμοποιηθεί για καιρό.

Εξοπλισμένο με θύρες USB-C και κάθισμα που θα σου κάνει… μασάζ

Λοιπές αλλαγές που θα φέρει το Κ9 του 2025 περιλαμβάνουν την προσθήκη θυρών USB-C μπροστά και πίσω και κάθισμα συνοδηγού με λειτουργία μασάζ. Επιπλέον, ο στάνταρ εξοπλισμός μεγαλώνει αφού πλέον θα περιλαμβάνει ορισμένες «πινελιές» υψηλής ποιότητας που στο παρελθόν ήταν προεραιτικές με επιπλέον κόστος.

Θα διαθέτει τις ίδιες επιλογές κινητήρα και θα κοστίζει από 40.800 έως 59.800 ευρώ

Η Kia συνεχίζει να πουλά το κορυφαίο μοντέλο της γκάμας της ως πισωκίνητο και ως τετρακίνητο με υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες V6 3,3 λίτρων ισχύος 370 ίππων και 3,8 λίτρων απόδοσης 315 ίππων. Η τιμή του επερχόμενου μοντέλου αναμένεται να κυμανθεί από περίπου 43.800 έως 64.200 δολάρια (δηλαδή από περίπου 40.800 έως 59.800 ευρώ, σύμφωνα με τις τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες).

test center
SEAT