Το ανανεωμένο Audi S3 ήρθε με 333 ίππους

7.122 Επισκέψεις στο άρθρο (9/4/2024)
Το ανανεωμένο Audi S3 ήρθε με 333 ίππους
8 Φωτογραφίες »

- Μετά το A3 ανανεώθηκε και το S3.
- Πιο ισχυρό από πριν σε ίππους και ροπή!
- Αναβαθμισμένα φρένα και έξι modes οδήγησης.
- Τέσσερις υπογραφές για τα φώτα ημέρας και νέος επιλογέας ταχυτήτων.

Μετά το A3 ανανεώθηκε και το S3

Πρεμιέρα έκανε το ανανεωμένο Audi S3, το οποίο έφτασε ισχυρότερο με 333 ίππους, με φρέσκια εμφάνιση και επιλέξιμες υπογραφές φώτων ημέρας.

Πιο ισχυρό από πριν σε ίππους και ροπή!

Ένα μήνα μετά την ανανέωση του Audi A3, ήρθε η ώρα να περάσει από την ίδια διαδικασία και το S3. Η σπορ έκδοση του γερμανικού μικρομεσαίου θα συνεχίσει να προσφέρεται τόσο σε σεντάν όσο και σε Sportback. Η πιο σημαντική αλλαγή που φέρει από το προ ανανέωσης μοντέλο είναι η αναβάθμιση του τετρακύλινδρου TFSI κινητήρα βενζίνης 2,0 λίτρων. Το εν λόγω μοτέρ συνεχίζει να εδρεύει κάτω από το καπό προσφέροντας πλέον 333 ίππους και 420 Nm ροπής, ήτοι 23 επιπλέον άλογα και 20 Nm περισσότερη ροπή από πριν. Το 0-100 χλμ./ώρα γίνεται σε 4,7 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα ανέρχεται στα 250 χλμ./ώρα. Τροποποιήσεις έγιναν και στο επτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο S tronic, μειώνοντας στο μισό τους χρόνους αλλαγών. Επίσης, διαθέτει το σύστημα του διαχωρισμού ροπής του RS 3, επιτρέποντας πλήρως μεταβλητή κατανομή ροπής μεταξύ των πίσω τροχών.

Αναβαθμισμένα φρένα και έξι modes οδήγησης

Δεν είναι μόνο οι αλλαγές στον κινητήρα και το κιβώτιο ταχυτήτων που υπόσχονται να κάνουν το ανανεωμένο S3 καλύτερο. Το νέο μοντέλο διαθέτει έξι modes οδήγησης, με το Dynamic Plus να αναγκάζει τον διαχωριστή ροπής να στέλνει όσο το δυνατόν περισσότερη ροπή στον πίσω άξονα και στον πίσω τροχό στο εξωτερικό μιας στροφής παρέχοντας στο αυτοκίνητο μια τάση για υπερστροφή. Η απόκριση του γκαζιού είναι επίσης βελτιωμένη σε αυτή τη λειτουργία. Παράλληλα, η σπορ ανάρτηση S διατίθεται στάνταρ και είναι χαμηλωμένη κατά 15 χιλιοστά σε σχέση με την τυπική του A3. Υπάρχουν επίσης ενισχυμένα φρένα με μπροστινούς δίσκους 357 χιλιοστών και διπίστονες δαγκάνες.

Τέσσερις υπογραφές για τα φώτα ημέρας και νέος επιλογέας ταχυτήτων

Εξωτερικά, το φρεσκαρισμένο Audi S3 έχει λάβει νέα μάσκα, προβολείς LED και LED Matrix και ρυθμιζόμενα φώτα ημέρας, τα οποία διαθέτουν έως και τέσσερις διαφορετικές επιλέξιμες υπογραφές. Στην καμπίνα υπάρχει νέος επιλογέας ταχυτήτων, σύστημα φωτισμού περιβάλλοντος, μαύρη επένδυση οροφής, πεντάλ αλουμινίου, σπορ καθίσματα και μικρές πινελιές από ανθρακονήματα.

Συνέχεια του άρθρου >>>
ford
NISSAN