Επίσημη πρεμιέρα για το ανανεωμένο Audi A3

15.957 Επισκέψεις στο άρθρο (12/3/2024)
Επίσημη πρεμιέρα για το ανανεωμένο Audi A3
10 Φωτογραφίες »

- Ήπιες αλλαγές στο εξωτερικό για το Α3 και A3 Allstreet.
- Περισσότερος βασικός εξοπλισμός.
- Επιπλέον λειτουργίες και εφαρμογές αλλά με συνδρομή.
- Συνεχίζει με βενζίνη, diesel και Plug-in υβριδικό.

Συνεχίζει φρεσκαρισμένο το Α3

Τα ανανεωμένο Audi A3 έκανε επίσημη πρεμιέρα. Το δημοφιλές μικρομεσαίο της γερμανικής φίρμας απέκτησε μεταξύ άλλων πιο σπορτίφ εμφάνιση, μία νέα συνδρομητική υπηρεσία στο infotainment μέσω της οποία μπορούν οι ιδιοκτήτες να κατεβάζουν εφαρμογές και λειτουργίες, ενώ δίνει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες να επιλέγουν ανάμεσα από τέσσερις διαφορετικές υπογραφές στα LED φώτα ημέρας. Μαζί με το Α3 το ντεμπούτο της έκανε και η crossover έκδοσή του, A3 Allstreet.

Ήπιες αλλαγές στο εξωτερικό για το Α3 και A3 Allstreet

Αρχής γενομένης από το εξωτερικό μέρος του ανανεωμένου Α3, η γνωστή γρίλια  Singleframe χωρίς πλαίσιο, διαθέτει νέα δομή και είναι αισθητά πιο επίπεδη και φαρδιά. Μεγαλύτερες είναι και οι εισαγωγές αέρα στον μπροστινό προφυλακτήρα, την ώρα που ανασχεδιασμένος είναι και ο πίσω προφυλακτήρας, ο οποίος είναι εμπνευσμένος από αυτόν του RS3 και φιλοξενεί τον διακριτικό διαχύτη. Τρία νέα χρώματα, District Green, Ascari Blue και Progressive Red προστίθενται στις επιλογές.

Ολοκληρώνοντας με το εξωτερικό μέρος, αξίζει να σταθούμε στα LED φώτα ημέρας. Για πρώτη φορά το Α3 δίνει τη δυνατότητα επιλογής και εναλλαγής μεταξύ τεσσάρων διαφορετικών υπογραφών, στοιχείο που μελλοντικά αναμένεται να υπάρξει και σε άλλα αυτοκίνητα της γερμανικής φίρμας.

Σε ότι αφορά το A3 Allstreet, θυμίζουμε πως αποτελεί την η crossover έκδοσή του Α3. Το μοντέλο έρχεται και αυτό με τη σειρά του ανανεωμένο, έχοντας μαύρη ματ μάσκα και πλαστική επένδυση στα φτερά. Ένα σετ ζαντών 17 ιντσών διατίθεται στάνταρ, αλλά διατίθενται και επιλογές 18 και 19 ιντσών.

Περισσότερος βασικός εξοπλισμός

Στο εσωτερικό τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο ενδιαφέροντα. Η οθόνη αφής 10,1 ιντσών και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3 ιντσών μεταφέρθηκαν από το προηγούμενο μοντέλο. Επίσης, η Audi αναφέρει πως ο βασικός εξοπλισμός έχει επεκταθεί και πλέον εκτός από το δερμάτινο τιμόνι με πολλαπλές λειτουργίες, διαθέτει κλιματισμό, πακέτο φωτισμού περιβάλλοντος και το μπροστινό κεντρικό υποβραχιόνιο. Ο επιλογέας ταχυτήτων έχει πιο λεπτή σχεδίαση και ενσωματώνεται στην ανασχεδιασμένη κεντρική κονσόλα. Νέα υφασμάτινα ένθετα υπάρχουν στις πόρτες, τη στιγμή που ο διακοσμητικός φωτισμός της καμπίνας έχει τώρα 30 χρωματικές επιλογές.

Επιπλέον λειτουργίες και εφαρμογές με συνδρομή

Για να αναβαθμίσουν ακόμα περισσότερο τις λειτουργίες του Α3, οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να πληρώσουν συνδρομή, αφού έχουν επιλέξει να εγκαταστήσουν το προαιρετικό MMI navigation plus, μέσω του οποίου παρέχεται και πρόσβαση σε κατάστημα εφαρμογών από τρίτες εταιρείες, που μπορούν να αποθηκευτούν στο infotainment. Για παράδειγμα, χαρακτηριστικά όπως η αυτόματη μεγάλη σκάλα στα φώτα (high-beam assist), ο διζωνικός κλιματισμός, το adaptive cruise control και η ενσωμάτωση smartphone, υπάγονται σε αυτά. Το ίδιο ισχύει και για όσους θέλουν να συνδέσουν το αυτοκίνητό τους με το smartphone μέσω Apple CarPlay ή Android Auto. Η Audi αναφέρει πως όλες οι λειτουργίες μπορούν να κρατηθούν με συνδρομή για ένα μήνα, έξι μήνες, ένα έτος, τρία χρόνια ή μόνιμα, ανάλογα με τις ατομικές ανάγκες του κάθε ανθρώπου.

Η μάρκα σημειώνει όμως πως οι επιλεγμένες εφαρμογές εγκαθίστανται στο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας του οχήματος, χωρίς παράκαμψη μέσω του smartphone του χρήστη.  Οι χρήστες μπορούν επίσης να αλληλεπιδράσουν με τις εφαρμογές τους μέσω φωνητικών εντολών. 

Συνέχεια του άρθρου >>>
EUROINS PASXA
KIA