Το νέο MINI Cooper E σε έκδοση Classic
8 Φωτογραφίες »

Το νέο MINI Cooper E σε έκδοση Classic

1.711 Επισκέψεις στο άρθρο (14/2/2024)

- Μινιμαλιστική σχεδίαση με στρογγυλούς προβολείς και οκταγωνική μάσκα
- Με ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 184 ίππων και αυτονομία 305 χλμ.
- Το κόκπιτ καλύπτεται από πλεκτό υλικό μαύρης και μπλε απόχρωσης
- Τιμή εκκίνησης από 35.229 ευρώ

Μινιμαλιστική σχεδίαση με στρογγυλούς προβολείς και οκταγωνική μάσκα

Η τέταρτη γενιά του Mini Cooper έκανε την πρώτη της εμφάνιση πέρυσι, ενώ φέτος το Mini παρουσιάζει το φθηνότερο Cooper E στην βασική έκδοση Classic, που αναδεικνύει τη μινιμαλιστική του σχεδίαση. Διαθέτει τους χαρακτηριστικούς στρογγυλούς προβολείς MINI και την οκταγωνική μάσκα, ενώ πατάει σε ζάντες με διάμετρο από 16 έως 18 ίντσες.

Με ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 184 ίππων και αυτονομία 305 χλμ.

Το νέο Mini Cooper E τροφοδοτείται από έναν ηλεκτροκινητήρα, απόδοσης 184 ίππων (135 kW) και 290 Nm ροπής, δηλαδή μειωμένο κατά 34 ίππους σε σχέση με το Cooper SE. Ωστόσο, δίνει τη δυνατότητα στο νέο μοντέλο να φτάσει από τα 0 στα 100 χλμ./ώρα σε 7,3 δευτερόλεπτα.
Η μπαταρία είναι επίσης μικρότερη, με χωρητικότητα 40,7 kWh (αντί για 54,2 kWh) προσφέροντας αυτονομία 305 χλμ. μεταξύ των φορτίσεων. Επιπλέον, το Cooper E έχει ελαφρώς πιο αργό ρυθμό φόρτισης από το SE, αλλά η μικρότερη μπαταρία του μπορεί να φτάσει από το 10% στο 80% σε 28 λεπτά φόρτισης από έναν φορτιστή ισχύος 75 kW.

Το κόκπιτ καλύπτεται από πλεκτό υλικό μαύρης και μπλε απόχρωσης

Στο εσωτερικό, οι επιφάνειες του κόκπιτ καλύπτονται με δίχρωμο μαύρο και μπλε πλεκτό υλικό, που δημιουργεί μια κομψή αντίθεση με τα καθίσματα από συνθετικό δέρμα Vescin, που διατίθενται σε γκρι ή μαύρο χρώμα. Επιπλέον διαθέτει σπορ τιμόνι και κυκλική οθόνη αφής LED 9,5 ιντσών, ενώ το αυξημένο μετατρόχιο και το μεγαλύτερο μεταξόνιο βελτιστοποιούν τη δυναμική συμπεριφορά σε απαιτητικές συνθήκες οδήγησης.

Τιμή εκκίνησης από 35.229 ευρώ

Η τιμή εκκίνησης του νέου Mini Cooper E είναι 35.229 ευρώ, ενώ με τη ζωηρή βαφή «Sunny Side Yellow» κοστίζει 648 ευρώ παραπάνω. Το κομψό λευκό φινίρισμα στην οροφή του αμαξώματος και τα καλύμματα των καθρεπτών είναι μια επιλογή χωρίς επιπλέον κόστος.

ford
NISSAN