To πρώτο πρατήριο υδρογόνου στην Ελλάδα θα ανοίξει μέσα στο 2024

2.293 Επισκέψεις στο άρθρο (25/4/2024)
To πρώτο πρατήριο υδρογόνου στην Ελλάδα θα ανοίξει μέσα στο 2024

- Βρίσκεται στους Αγίους Θεοδώρους και κόστισε 3 εκατομμύρια ευρώ
- Θα κατασκευαστεί και δεύτερο στην Ακράτα
- Θα τροφοδοτούν μπλε υδρογόνο, σταδιακά θα εισαχθεί και πράσινο

Βρίσκεται στους Αγίους Θεοδώρους και κόστισε 3 εκατομμύρια ευρώ

Το δίκτυο ανεφοδιασμού στην χώρα μας συνεχίζει να εξελίσσεται. Το ντεμπούτο του στο εντός του έτους αναμένεται να κάνει το πρώτο πρατήριο υδρογόνου στην Ελλάδα. Η εταιρεία η οποία έχει αναλάβει την αποπεράτωση του έργου είναι η AVIN. Η επένδυση πλησιάζει τα 3 εκατομμύρια ευρώ και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το πρατήριο βρίσκεται στην εθνική οδό, στο ύψος των Αγίων Θεοδώρων.

Θα κατασκευαστεί και δεύτερο στην Ακράτα

Παράλληλα, έχει ξεκινήσει και η κατασκευή ενός δεύτερου πρατηρίου που θα προσφέρει υδρογόνο, το οποίο θα βρίσκεται στην εθνική οδό, στο ύψος της Ακράτας. Το κόστος του έργου έχει υπολογισθεί περί τα 3 εκατομμύρια ευρώ και αναμένεται να ολοκληρωθεί το επόμενο έτος. Τα δύο αυτά πρατήρια θα εξυπηρετούν κυρίως φορτηγά, τα οποία εκτελούν δρομολόγια από το λιμάνι της Πάτρας προς την Αθήνα κι αντίστροφα.

Θα τροφοδοτούν μπλε υδρογόνο, σταδιακά θα εισαχθεί και πράσινο

Σε πρώτη φάση, τα πρατήρια αναμένεται να τροφοδοτούν κοινό «μπλε» υδρογόνο, το οποίο παράγεται από φυσικό αέριο, ενώ στο μέλλον αναμένεται και η παροχή «πράσινου» υδρογόνου, το οποίο θα παράγεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

peugeot
test center