«Χειρουργείο» σε Porsche Taycan για να της κλέψουν τα φανάρια
2 Φωτογραφίες »

«Χειρουργείο» σε Porsche Taycan για να της κλέψουν τα φανάρια

2.049 Επισκέψεις στο άρθρο (25/1/2024)

- Της έκλεψαν τους προβολείς τη Δευτέρα στο Düsseldorf της Γερμανίας
- Πάνω από 5.000 ευρώ θα κοστίσει η αντικατάσταση
- Παρόμοιες κλοπές σημειώθηκαν το 2021 και το 2020

Της έκλεψαν τους προβολείς τη Δευτέρα στο Düsseldorf της Γερμανίας

Έχουμε δει σηματάκια της Mercedes να λείπουν. Έχουμε δει τα πλαϊνά παράθυρα σπασμένα για να «βουτήξουν» κάποια τσάντα, ένα πορτοφόλι ή ακόμα και μια σακούλα. Ή θα ξεχάσει κανείς την «επιδημία» κλοπών των παλιών ραδιοφωνικών συστημάτων όταν αυτά κυριαρχούσαν στα οχήματα την πρώτη δεκαετία του 2000; Οι κλοπές στα αυτοκίνητα είναι φαινόμενο συχνό. Μα η είδηση που έφτασε από την Γερμανία είναι κάτι που πρώτη φορά βλέπουμε να συμβαίνει. Σε μια παρκαρισμένη Porsche Taycan Cross Turismo, οι τύποι έκλεψαν... τους προβολείς της. Ναι, καλά διαβάζετε, τους μπροστινούς προβολείς της.

Η κλοπή έγινε το βράδυ της Δευτέρας στο Düsseldorf και διαδόθηκε στο διαδίκτυο μέσω μιας ανάρτησης στο Reddit. Με αρκετή φαντασία προφανώς και τα απαραίτητα εργαλεία, ο κλέφτης ή οι κλέφτες, έκοψαν με χειρουργικές κινήσεις το πάνω μέρος των φτερών του αυτοκινήτου, για να φτάσουν στους προβολείς, να τους αποσυνδέσουν και να τους πάρουν μαζί τους. Αφησαν πίσω μια Taycan που από μπροστά μοιάζει σαν κονσερβοκούτι που «πάλεψε» με ελαττωματικό ανοιχτήρι κονσέρβας - για να μην πούμε μαχαίρι βουτύρου.

Πάνω από 5.000 ευρώ θα κοστίσει η αντικατάσταση

Η συγκεκριμένη Taycan μπορεί να πάει μόνο μέχρι το συνεργείο πλέον, για να λάβει τις απαραίτητες επιδιορθώσεις που δεν θα είναι φτηνές! Ανάλογα με το πακέτο προβολέων που είχε η συγκεκριμένη έκδοση, μπορεί να κοστίσουν από 2.600 μέχρι και 3.300 ευρώ. Μετά είναι άλλα 342 με 816 ευρώ για τις επιδιορθώσεις των ηλεκτρικών τους, ένα 300άρι για το μοτεράκι που έχει ο κάθε προβολέας και, φυσικά, μια επιδιόρθωση στα τεμαχισμένα φτερά που κοστίζει γύρω στα 600 ευρώ για το κάθε ένα. Μάνι-μάνι η όλη επιδιόρθωση θα χρειαστεί τουλάχιστον 5.000 ευρώ, μια τιμή που δεν συμπεριλαμβάνει ούτε την νέα βαφή που θα χρειαστεί το αυτοκίνητο, ούτε βέβαια και τα εργατικά του συνεργείου για να τα προσαρμόσουν όλα αυτά.


Τύποι έκλεψαν τους προβολείς μιας παρκαρισμένης Porsche Taycan.
2 Φωτογραφίες »

Τύποι έκλεψαν τους προβολείς μιας παρκαρισμένης Porsche Taycan.

Παρόμοιες κλοπές σημειώθηκαν το 2021 και το 2020

Με μια μικρή έρευνα, φαίνεται πως το συμβάν αυτό δεν είναι το πρώτο του είδους του. Σε ένα άλλο φόρουμ, η ανάρτηση ανέφερε πάλι κλοπή προβολέων από μια Taycan το 2021 και από μια Cayenne το 2020 με τους χρήστες να αναφέρουν ότι οι επιτήδειοι αρπάζουν τους προβολείς για την καλλιέργεια διαφόρων... δενδρυλλίων σε κλειστούς χώρους. Οπότε, μάλλον θα συνιστούσαμε ιδιαίτερη προσοχή στους κατόχους Porsche.

ford
NISSAN