Ευρωπαϊκή premiera για το Hyundai Veloster Turbo

Ευρωπαϊκή premiera για το Hyundai Veloster Turbo

Πρεμιέρα για το Hyundai Veloster Turbo

(9/3/2012)

Στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης πραγματοποίησε την ευρωπαϊκή της πρεμιέρα η υπερτροφοδοτούμενη έκδοση του νέου Veloster Turbo, το νέου κομπακτ κουπέ μοντέλου που ετοιμάζει η Hyundai.

Με το Veloster η Hyundai σχεδιάζει να «επιστρέψει» στην κατηγορία των προσιτών κομπακτ κουπέ μοντέλων, βασιζόμενη στην εμπορική επιτυχία που είχαν και στην Ευρώπη προηγούμενα κουπέ μοντέλα της.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αναμφισβήτητα το πιο εντυπωσιακό στοιχείο της εξωτερικής εμφάνισης του Veloster είναι η διάταξη των θυρών του, η οποία όπως έχουμε ξανατονίσει περιλαμβάνει μια πόρτα από την πλευρά του οδηγού και δύο συμβατικές από την πλευρά του συνοδηγού. Αυτή η διάταξη, στο επίσημο δελτίο τύπου της Hyundai ονομάζεται «three-door coupe», ενώ κύριο στοιχείο της είναι ότι συντηρεί την κουπέ εικόνα του αυτοκινήτου, χωρίς τον περιορισμό της αναδίπλωσης των εμπρός καθισμάτων για την πρόσβαση των πίσω επιβατών!

&&&& Σε κάθε περίπτωση, το ενδιαφέρον μας αυτή τη φορά επικεντρώνεται στα τεχνικά στοιχεία της ευρωπαϊκής εκδοχή του μοντέλου που παρουσιάστηκε στη Γενεύη. Αυτή φέρει μοτέρ 1,6 λίτρων τούρμπο με τεχνολογία άμεσου ψεκασμού που αποδίδει 186 ίππους και 270 Nm ροπής και συνεργάζεται με 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων επιταχύνοντας το αυτοκίνητο από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 8,4 δευτερόλεπτα. Εκκρεμούν οι ανακοινώσεις σχετικά με τα επίσημα στοιχεία κατανάλωσης και CO2.

Tέλος, όπως έχουμε ξανατονίσει, σε επίπεδο αισθητικής και στην περίπτωση του Veloster οι σχεδιαστές της Hyundai έχουν κάνει αρκετά καλή δουλειά, επενδύοντας σε ένα σύνολο με εντυπωσιακό στυλ και ξεχωριστή προσωπικότητα.
peugeot
test center