Alfa Romeo MiTo TwinAir, από 16.800 ευρώ
Διαβάστηκε από 4742 αναγνώστες Ημερομηνία δημοσίευσης: 18/7/2012
Με το γνωστό κινητήρα 0,9 λίτρων και 85 ίππων, η MiTo προσφέρει μία σοβαρή εναλλακτική πρόταση σε όσους νοιάζονται για το περιβάλλον και την τσέπη τους.

H Alfa Romeo προχωρά σε μία σημαντική προσθήκη στη γκάμα της MiTo, καθώς από τα τέλη Ιουλίου θα ξεκινήσει τη διάθεση του μοντέλου της με το νέο κινητήρα TwinAir. Πρόκειται για το γνωστό δικύλινδρο μηχανικό σύνολο του ιταλικού ομίλου, χωρητικότητας 0,9 λίτρων, το οποίο εξασφαλίζει πολύ χαμηλή κατανάλωση και ανάλογες εκπομπές ρύπων.

Ο συγκεκριμένος κινητήρας, που έχει αποσπάσει τα βραβεία "International Engine of the Year 2011", Best Engine 2011 και "Best Green Engine 2011", βασίζεται στην τεχνολογία MultiAir. Το χαμηλής συμπίεσης τούρμπο που διαθέτει, εξασφαλίζει ικανοποιητική δύναμη και γραμμικότητα, σε όλο το φάσμα λειτουργίας του. Η ισχύς του ανέρχεται στους 85 ίππους/ 5.500 στροφές, ενώ η ροπή φτάνει τα 145 Nm, αποδιδόμενη σταθερά μεταξύ των 2.000-3.500 σ.α.λ.


Σε σχέση με τους συμβατικούς κινητήρες 1,4 λίτρων του ομίλου, το εν λόγω σύνολο επιτυγχάνει μείωση της κατανάλωσης έως και 25%, χωρίς να υστερεί σε απόδοση. Αυτό, σε ένα βαθμό, οφείλεται και στα σύγχρονα συστήματα με τα οποία συνοδεύεται, όπως το Start&Stop και το «έξυπνο» δυναμό που ανακτά κινητική ενέργεια κατά τη φάση της επιβράδυνσης. Έτσι περιορίζει τις εκπομπές ρύπων στα 98 γρ. CO2/ χλμ. γεγονός που συνεπάγεται μηδενικά τέλη κυκλοφορίας.


Στην περίπτωση της MiTo, ο κινητήρας TwinAir συνδυάζεται παράλληλα με το πρωτοποριακό σύστημα DNA του αυτοκινήτου, αλλάζοντας έτσι χαρακτήρα, ανάλογα με τις επιταγές του οδηγού. Για τις καθημερινές μετακινήσεις, που δεν υπάρχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις και ο στόχος είναι ο περιορισμός της κατανάλωσης, υπάρχει το πρόγραμμα Natural, που μειώνει τη μέγιστη ροπή κατά 35 Nm. Αντιθέτως, για δυναμική οδήγηση και επιδόσεις, ο οδηγός δεν έχει παρά να επιλέξει στο σχετικό επιλογέα το πρόγραμμα Dynamic, μεταβάλλοντας αναλόγως τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου.

Μία έκδοση εξοπλισμού, Distinctive
Η νέα Alfa Romeo MiTo TwinAir θα κυκλοφορήσει εντός των ημερών στην ελληνική αγορά αποκλειστικά στην πλούσια έκδοση εξοπλισμού, Distinctive. Αυτή περιλαμβάνει επτά αερόσακους (εμπρόσθιους, πλευρικούς και γονάτων οδηγού), το προαναφερόμενο σύστημα DNA, το σύστημα ελέγχου της δυναμικής συμπεριφοράς του οχήματος VDC, με ASR, MSR, CBC, e-Q2 και Hill Holder, για την ευκολότερη εκκίνηση σε ανηφόρες, το Start&Stop για τον περιορισμό της κατανάλωσης, διζωνικό κλιματισμό, ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών, ράδιο-CD με χειριστήρια στο τιμόνι κ.α. Ειδοποιός διαφορά σε σχέση με τις υπόλοιπες εκδόσεις Distinctive είναι ότι η MiTo TwinAir Distinctive διαθέτει πίσω αεροτομή από το βασικό της εξοπλισμό. Το κόστος, για όλα αυτά, ανέρχεται στα 16.800 ευρώ.

»Σχολιάστε την είδηση

Tags: ALFA ROMEO MITO,

περισσότερα νέα & άρθρα »
ALFA ROMEO - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Alfa Romeo Tonale diesel ή BMW X2 με 170 PS;

Οι νέες Alfa Romeo Giulia και Stelvio Quadrifoglio Super Sport είναι για λίγους

Νέες Τιμές & μισθώματα Leasing ΙΧ αυτοκινήτου: Μάιος 2024

Alfa Romeo Junior: Πρώτη επαφή στην Ιταλία

Σε χαμηλότερη τιμή στην Ελλάδα η Alfa Romeo Tonale

Με 6 Β-SUV & τώρα τη Junior, τι άλλο θες για να πάρεις SUV Stellantis;

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η νέα Mercedes-Benz GLA ήρθε

100% ηλεκτρικό. Μοναδικό στην κατηγορία του

Μοναδικές προσφορές σε αγαπημένα SUV

Στην Ελλάδα το νέο VW Multivan Τ7 (+vid)