Toyota GT86: Γνήσια οδηγική απόλαυση
Διαβάστηκε από 3476 αναγνώστες Ημερομηνία δημοσίευσης: 11/9/2012
Τι θέλει ο ενθουσιώδης οδηγός για να νιώσει ευτυχισμένος; Πίσω κίνηση, «κοφτερή» συμπεριφορά, ζυγισμένο πλαίσιο, «ζωντανά» πηδάλια, ξυραφένιο κινητήρα , μια «πολεμική» καμπίνα και βενζίνη. Με δυο λόγια δηλαδή, μια Toyota GT86 και βενζίνη…
Η GT86 είναι ένα project που έχει δημιουργηθεί παρέα και με δανεισμένα μηχανικά μέρη από τη Subaru (που παράγει το, αντίστοιχης λογικής, BRZ) και έχει συγκεκριμένο στόχο: να ξαναγεννήσει την επιθυμία για καθαρή σπορτίφ οδήγηση. Για να πετύχει αυτό το σκοπό, η Toyota, ακολούθησε τη λογική «ατμοσφαιρικός κινητήρας μπροστά, κίνηση πίσω, χαμηλό κέντρο βάρους». Το καλό όμως είναι πως όλα τα παραπάνω δε σημαίνουν γκετοποίηση και απομάκρυνση από την καθημερινή οδήγηση και τις αντίστοιχες ανάγκες. Κάθε άλλο. Η Toyota GT86 είναι ένα ξεχωριστό αυτοκίνητο, που μπορείς να χαίρεσαι το ίδιο σε μια στριφτερή διαδρομή, όσο και σε μια αστική dolce vita.

Το γκολ από τα αποδυτήρια είναι η σχεδίαση. H GT 86 τραβάει την προσοχή και τα βλέμματα όχι μόνο γιατί είναι ένα νέο κουπέ, αλλά γιατί είναι ένα γοητευτικό κουπέ. Καθαρές φόρμες χαρακτηρίζουν και το εσωτερικό της GT86, που διακρίνεται για το σπορ του χαρακτήρα. Σε αυτό βοηθά το μικρό σε διάμετρο τιμόνι και η αγωνιστική θέση οδήγησης, με μπάκετ επενδυμένο με αλκαντάρα.

Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες για το καινούριο, σπορ μοντέλο της Toyota θα βρείτε στην αναλυτική δοκιμή που δημοσιεύεται στο νέο τεύχος του περιοδικού auto Τρίτη, που κυκλοφορεί στα περίπτερα.
»Σχολιάστε την είδηση

Tags: ΟΔΗΓΟΥΜΕ

περισσότερα νέα & άρθρα »
TOYOTA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τεχνικό: Πώς το ανανεωμένο Toyota Yaris πήγε από τα 116 στα 130 άλογα;

Η Toyota επιβεβαίωσε την κυκλοφορία του ηλεκτρικού Hilux για το 2025

Prius μεταμορφώθηκε σε Supra σε μια νύχτα

Νέο bZ4x: 5 μυστικά για το 1ο ηλεκτρικό της Toyota

Πόσο καλό είναι το νέο Toyota bZ4X εκτός δρόμου;

Νέο Toyota bZ4X: Αυτοί είναι οι ανταγωνιστές του!

ΟΔΗΓΟΥΜΕ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οδηγούμε το Hyundai Ioniq 5 N - Οι Petrolheads θα αναθεωρήσουν!

Οδηγούμε στην Ισπανία: Νέο Dacia Duster | «Μουράτο», υβριδικό, αλλά χωρίς diesel

Οδηγούμε: Νέο Jeep Avenger e-Hybrid

Οδηγούμε το ανανεωμένο Mazda 2 Hybrid