Στο Παρίσι το Volvo V40 R-Design
Διαβάστηκε από 8279 αναγνώστες Ημερομηνία δημοσίευσης: 12/9/2012
Μετά τις εξαιρετικές... απλές εκδόσεις του νέου Volvo V40, η σουηδική φίρμα θα αποκαλύψει τις πιο σπορτίφ, με την υπογραφή R-Design και με ιπποδυνάμεις από 115 έως και 256 ίππους!

Η έκδοση R-Design του νέου Volvo V40 είναι προ των πυλών! Θα παρουσιαστεί στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Παρίσι που υποδέχεται το κοινό στα τέλη του μήνα. Βαμμένο σε ένα ιδιαίτερο, ολοκαίνουριο μπλε χρώμα με τη χαρακτηριστική ονομασία Rebel Blue, το νέο Volvo V40 R-Design αναμένεται να τραβήξει τα βλέμματα τόσο στο Παρίσι, όσο και αργότερα στους ελληνικούς δρόμους.

Δείτε εδώ το βίντεο του Volvo V40 R-Design

Η ελκυστική εξωτερική εμφάνιση του μοντέλου έχει εξελιχθεί ειδικά για αυτούς που θέλουν τη δική τους προσωπική σφραγίδα στο αυτοκίνητό τους. Το επιθετικό εμπρός μέρος αποπνέει το δυναμισμό της σχεδιαστικής φιλοσοφίας R-Design και χαρακτηρίζεται από το χρωμιωμένο περίγραμμα της μάσκας. Η σπορτίβ εμφάνιση συμπληρώνεται επίσης από το σπόιλερ στο κάτω μέρος του εμπρός προφυλακτήρα, τις λεπτομέρειες βουρτσισμένου αλουμινίου και τον πίσω διαχύτη με τις διπλές απολήξεις των εξατμίσεων στα άκρα. Στον έντονο δυναμισμό της εξωτερικής εμφάνισης συμβάλλουν και οι πέντε ακτίνων ζάντες των 17 ή 18 ιντσών. Εκτός από το έντονο Rebel Blue χρώμα, ο αγοραστής του V40 R-Design έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα σε 6 ακόμα εξωτερικές αποχρώσεις. 

Και στο V40 R-Design υπάρχει η δυνατότητα επιλογής 3 διαφορετικών διαμορφώσεων & λειτουργίας του πίνακα οργάνων: Elegance, Eco ή Performance. Εδώ όμως ο φωτισμός παραμένει πάντα στην ίδια μπλε έντονη απόχρωση, αντανακλώντας τη φιλοσοφία της συγκεκριμένης έκδοσης.  Στο εσωτερικό, δεσπόζουν τα νέας γενιάς καθίσματα R-Design, καθώς και οι διακοσμητικές λεπτομέρειες που τονίζουν την εικόνα του νέου V40. Τα καθίσματα συνδυάζουν το μαύρο ύφασμα Nubuck με το διάτρητο δέρμα, ενώ και εδώ τον ξεχωριστό χαρακτήρα του αυτοκινήτου δηλώνει το λογότυπο R-Design με το μπλε R κεντημένο στις πλάτες. Στον προαιρετικό εξοπλισμό διατίθενται φυσικά και δερμάτινα καθίσματα.  Το περιβάλλον του οδηγού πλαισιώνεται επίσης και από τιμόνι με ειδική για το μοντέλο σχεδίαση, καθώς και λεβιέ ταχυτήτων και σπορ πεντάλ. 

Ως γνωστό, το νέο Volvo V40 διατίθεται είτε με το στάνταρντ Dynamic Chassis είτε με το κατά 10mm χαμηλωμένο και πιο άκαμπτο, προαιρετικό Sport Chassis.  Ειδικά στην έκδοση R-Design ταιριάζει γάντι το Sport Chassis, η εξέλιξη του οποίου έχει γίνει σε συνεργασία με τον Σουηδό οδηγό αγώνων της ομάδας Volvo Polestar Black R, τον Ρόμπερτ Ντάλγκρεν (Robert Dahlgren).  Το άκαμπτο αμάξωμα και το χαμηλό κέντρο βάρους δημιουργούν τις προϋποθέσεις για αμεσότητα στις αντιδράσεις χωρίς συμβιβασμούς στον τομέα της άνεσης. Ελατήρια και αμορτισέρ διαθέτουν πιο σκληρές ρυθμίσεις, γεγονός που εξασφαλίζει στο αυτοκίνητο περισσότερη ακρίβεια στο χειρισμό και στον οδηγό μεγαλύτερη απόλαυση και απόλυτο έλεγχο. 

Το νέο Volvo V40 R-Design θα διατίθεται σε όλες τις αγορές που ήδη πωλείται το Volvo V40. Η Volvo Car Corporation προσδοκά ότι περίπου το 10% των αγοραστών του V40, θα επιλέξουν την έκδοση R-Design.


»Σχολιάστε την είδηση

Tags: VOLVO V40,

περισσότερα νέα & άρθρα »
VOLVO - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Volvo άφησε «ξεκρέμαστο» πελάτη της στην Ευρώπη για βλάβη σε V90

Volvo: Παρελθόν τα diesel μοτέρ από την γκάμα της

Το Volvo XC40 έχει σχεδόν διπλάσιο κόστος συντήρησης από το DS 7

Αλλάζει τις ονομασίες των ηλεκτρικών και Plug-in μοντέλων της η Volvo

Τέλος το Volvo XC40 Plug-in: Τι κρύβεται πίσω από την απόφαση της Volvo;

Το «βασιλικό» Volvo 1800S είναι διαθέσιμο για αγορά

ΠΡΩΤΕΣ ΦΩΤΟ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το νέο Kia EV5 GT διέρρευσε πριν το ντεμπούτο του

Επίσημο: Στο Παρίσι για το ανανεωμένο Nissan Qashqai (+video)

009 Grand: Το νέο υπερπολυτελές μίνι βαν της Zeekr

Το νέο Opel Frontera διέρρευσε πριν αποκαλυφθεί στην Ευρώπη