Δοκιμή: Νέα Mercedes CLA 180
Διαβάστηκε από 1175 αναγνώστες Ημερομηνία δημοσίευσης: 5/4/2013
Υποδεχόμαστε λοιπόν στην Ελληνική αγορά τη νέα CLA, ένα από τα πλέον μοναδικά σε σχεδίαση αυτοκίνητα των τελευταίων δεκαετιών, το οποίο δεν μένει μόνο στο… περιτύλιγμα, αλλά προβάλλει σε κάθε πτυχή της υπόστασής του την τεχνολογική πρωτοπορία της γερμανικής μάρκας.

Η νέα Mercedes CLA 180 κοστίζει στην αρχική της έκδοση 28.900 ευρώ ή 27.734 ευρώ με απόσυρση, διατηρώντας τις τιμές της κάτω από το «ψυχολογικό» όριο των 30.000 ευρώ. Φυσικά, ο εξοπλισμός από τη βασική έκδοση είναι πλήρης, τονίζοντας ακόμη περισσότερο τον premium χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Μεταξύ λοιπόν των στάνταρ εξοπλιστικών στοιχείων της νέας CLA περιλαμβάνεται ένα πλήρες πακέτο ασφαλείας, όλες οι ηλεκτρικές ευκολίες (4 ηλεκτρικά παράθυρα, Ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι καθρέπτες κ.λπ.), ο κλιματισμός, καθώς και ηχοσύστημα με 6 ηχεία, θύρα USB και χειριστήρια στο τιμόνι.


Εσωτερικό: Σπορτίφ εικόνα και ποιότητα «Mercedes»

Ακολουθώντας τα πρόσφατα σχεδιαστικά πρότυπα των αντίστοιχων τμημάτων των Mercedes A-Class και B-Class, η εικόνα του ταμπλό της νέας CLA προβάλλει ένα σπορτίφ και αρκετά ελκυστικό χαρακτήρα. Με την πρώτη ματιά ξεχωρίζουν οι πέντε στρογγυλοί αεραγωγοί, οι τρεις εκ των οποίων στην κεντρική κονσόλα, με τις λεπτές λεπίδες κατεύθυνσης του αέρα και τη χρωμιωμένη επένδυση. 

Ο κουπέ χαρακτήρας της νέας CLA αποκαλύπτεται και στην αξιολόγηση των εσωτερικών της χώρων, με τη χαμηλή οροφή να κλέβει αρκετό «αέρα» από το διαθέσιμο χώρο για τα κεφάλια των πίσω επιβατών. Επίσης, η σχεδίαση των καθισμάτων στο πίσω τμήμα παραπέμπει προς την πιο κουπέ διάταξη 2+2, αφού στη μέση το κάθισμα είναι στενό και δε θα βολέψει τρίτο καθήμενο, ενώ υψηλό είναι και το τούνελ της μετάδοσης. Στο κομμάτι του πορτ-μπαγκάζ, ο ωφέλιμος όγκος των 470 λίτρων είναι μεγάλος και ικανοποιεί τις ανάγκες όλων των επιβαινόντων.


 Κινητήρας: Ικανός και εξαιρετικά πολιτισμένος συνδυασμός

Ο βενζινοκινητήρας της αρχικής CLA 180, μας είναι ήδη γνωστός από τις νέες γενιές των Mercedes A-Class και τη B-Class. Είναι 4κύλινδρος, 16βάλβιδος, με χωρητικότητα 1.595 κ.εκ., άμεσο ψεκασμό και turbo, ενώ διαθέτει ονομαστική απόδοση 122 ίππων στις 5.000 στροφές και μέγιστη ροπή 200 Nm, όλα διαθέσιμα μόλις από τις 1.250 σ.α.λ. Στην πράξη, ο κινητήρας αυτός ξεχωρίζει για τη «βελούδινη» λειτουργία του, το τράβηγμά του από χαμηλά χωρίς το παραδοσιακό lag των turbo, αλλά και τις περιορισμένες απαιτήσεις του σε καύσιμο με βάση τα χαρακτηριστικά του. 


Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη νέα Mercedes CLA 180, μπορείτε να διαβάσετε στο τεύχος 15 του Auto Τρίτη που κυκλοφορεί στις 9 Απριλίου.

»Σχολιάστε την είδηση

Tags: TEST

περισσότερα νέα & άρθρα »
MERCEDES - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στην Ελλάδα η νέα Mercedes G-Class και ως ηλεκτρική (τιμές)

Mercedes C-Class & GLC: Νέο infotainment και καμπίνα χωρίς δέρμα

Δοκιμή: Νέα Mercedes GLA 200 | Ήπια υβριδική με 163+13 PS

H Mercedes ανακοίνωσε την τιμή του κορυφαίου AMG μοντέλου της

Car cinema: Τα 7 μοντέλα με τη μεγαλύτερη οθόνη στην καμπίνα

Αγριεμένη με 449 άλογα η νέα Mercedes-AMG CLE 53 Cabriolet

TEST - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δοκιμή: Hyundai i20 | 1.000άρι βενζίνης με 100 ίππους

Δοκιμή: Ανανεωμένο VW T-Cross 1,0 TSI με 116 PS

ΠΡΩΤΗ ΔΟΚΙΜΗ: Lexus LBX, το πρώτο premium και υβριδικό μικρό SUV

Πόσο καλό είναι το Plug-in hybrid CUPRA Formentor με τα 245 άλογα;