Το Venga και ο ανταγωνισμός
Διαβάστηκε από 21273 αναγνώστες Ημερομηνία δημοσίευσης: 26/2/2010
ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ
ford fiesta, kia, kia venga, opel corsa - Το νέο Kia Venga μόλις ήλθε στη χώρα μας. Το μικρό όχημα της Kia επιθυμεί να κερδίσει επάξια μια θέση στην κορυφή των μικρών, και φαίνεται ότι έχει όλα τα φόντα για να το καταφέρει. Κάνουμε μια πρώτη σύγκριση λοιπόν, απέναντι στα Ford Fiesta και Opel Corsa που σημείωσαν τις κορυφαίες πωλήσεις στην κατηγορία για το 2009.
Το νέο Kia Venga μόλις ήλθε στη χώρα μας. Το μικρό όχημα της Kia επιθυμεί να κερδίσει επάξια μια θέση στην κορυφή των μικρών, και φαίνεται ότι έχει όλα τα φόντα για να το καταφέρει. Κάνουμε μια πρώτη σύγκριση λοιπόν, απέναντι στα Ford Fiesta και Opel Corsa που σημείωσαν τις κορυφαίες πωλήσεις στην κατηγορία για το 2009.

Το Fiesta συνδυάζει σχεδόν ιδανικά την άνεση με τη σταθερότητα και την οδηγική αίσθηση

Ιδιαίτερα δυναμικό από όπου και να το κοιτάξει κανείς

Το ταμπλό προσελκύει τα βλέμματα με τη σύγχρονη εικόνα του, ενώ ποιοτικά, παραπέμπει σε αυτοκίνητα μεγαλύτερης κατηγορίας
Ford Fiesta
Το μοντέλο που κατέγραψε περί τις 7.500 μονάδες στην ελληνική αγορά μέσα στο 2009, διαφοροποιείται τελείως από το Fiesta της προηγούμενης γενιάς. Η σχεδίαση του ιδιαίτερα επιτυχημένου μικρού είναι πιο νεανική και δυναμική και βασίζεται πάνω στην φιλοσοφία Kinetic Design. Η συγκεκριμένη εικόνα λανσαρίστηκε για πρώτη φορά στο Mondeo, με το οποίο θα διακρίνει ομοιότητες, τόσο μπροστά, όσο και στο πλάι, ενώ και στα δύο μοντέλα πίσω κυριαρχούν τα έντονα νεύρα και οι καμπυλωτές επιφάνειες. Εσωτερικά το Fiesta κεντρίζει το ενδιαφέρον για τον μοντέρνο σχεδιασμό του. Βεβαίως η ιδιόμορφη αισθητική στην κεντρική κονσόλα και στον πίνακα οργάνων σε κάποιους ίσως να φανεί παράξενη, όμως στα θετικά του λογίζονται οι πινελιές από τις επενδύσεις ασημί χρώματος, στο τιμόνι, στον επιλογέα των ταχυτήτων και στις χειρολαβές των εμπρός θυρών. Αφρώδες υλικό καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό. Η θέση οδήγησης χαρακτηρίζεται πολύ καλή, υπάρχουν αρκετοί αποθηκευτικοί χώροι, ενώ το πορτμπαγκάζ είναι της τάξης των 295 λίτρων.
Το Fiesta είναι ένα ξεκούραστο αυτοκίνητο ανεξαρτήτως της κατάστασης του οδοστρώματος. Το υδραυλικό σύστημα υποβοήθησης του τιμονιού αντικαταστάθηκε με ηλεκτρικό (EPAS), του οποίου το βάρος μεταβάλλεται ανάλογα με την ταχύτητα κίνησης και τη γωνία των τροχών ώστε να παρέχει ευκολία στους ελιγμούς. Στις ευθείες το αυτοκίνητο είναι σε θέση να κινηθεί με υψηλές ταχύτητες, παρουσιάζοντας πολύ καλή σταθερότητα, ενώ εξίσου ασφαλές είναι και σε μια διαδρομή με στροφές.
To μικρό Ford διατίθεται με τρία μηχανικά σύνολα βενζίνης και δύο πετρελαίου. Από πλευράς βενζινοκινητήρων πρόκειται για τους: 1,25 λίτρων με 82 ίππους, 1,4 λίτρων με 96 ίππους, 1,6 λίτρων με 120 ίππους, ενώ από πλευράς πετρελαίου πρόκειται για τους 1,4 λίτρων με 68 ίππους και 1,6 λίτρων με 90 ίππους. Οι τιμές ξεκινούν από τις 11.985 € για την πεντάθυρη έκδοση Ambiente των 1,25 λίτρων.



Εντυπωσιακή σχεδίαση, εμπνευσμένη από το ζωικό βασίλειο, συμπαγείς διαστάσεις, και σύγχρονο ύφος χαρακτηρίζουν το Kia Venga

Το Venga βασίζεται, εν πολλοίς, στο πρωτότυπο No3 που έκανε την εμφάνισή του στην έκθεση της Γενεύης

Στο εσωτερικό ξεχωρίζει η άριστη χωροταξική μελέτη που επιτρέπει εξωτερικές διαστάσεις B-Segment και χώρους επιβατών και αποσκευών εφάμιλλους του C-Segment
Kia Venga
Το Venga είναι ένα εντυπωσιακό μικρό αυτοκίνητο, η μοναδικότητα του οποίου έγκειται στο συνδυασμό συμπαγών εξωτερικών διαστάσεων και εντυπωσιακών χώρων για επιβάτες και αποσκευές. Το πίσω διαιρούμενο (60:40) κάθισμα είναι συρόμενο σε μια διαδρομή 130 χλστ. και αναδιπλώνεται πολύ εύκολα -με μία μόνο κίνηση- η πλάτη μαζί με το κάτω τμήμα του με τη μέθοδο «Fold and Dive». Παράλληλα, η χωρητικότητα του πορτ μπαγκάζ είναι 314 λτ. και 444 λτ., με το κάθισμα τραβηγμένο πίσω και εμπρός αντίστοιχα και το μετακινούμενο δάπεδο του χώρου αποσκευών τοποθετημένο στο ανώτερο σημείο, ενώ αυξάνεται στα 440 λτ. και 570 λτ. αντίστοιχα, με το δάπεδο στο κατώτερο σημείο, όπου και σε αυτή την περίπτωση υπάρχει από κάτω χώρος 18 λτ. για μικροαντικείμενα. Παράλληλα το ευήλιο του εσωτερικού διασφαλίζεται από την προαιρετική, ανοιγόμενη, πανοραμική, γυάλινη οροφή. Το μοντέλο δείχνει το νέο, πιο φιλικό και ανθρωποκεντρικό πρόσωπό της Kia, ενώ είναι ένα ακόμα μοντέλο της φίρμας, σχεδιασμένο και κατασκευασμένο εξ’ ολοκλήρου στην Ευρώπη. Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σχεδιαστικά στοιχεία του είναι η εμπρός γρίλια, που ο αρχισχεδιαστής της Kia κ. Peter Shreyer εμπνεύστηκε από το πρόσωπο της τίγρης.
Κάτω από τα καπό βρίσκονται 4 κινητήρες πετρελαίου και 2 βενζίνης, ενώ όλα τα μοτέρ θα είναι σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς εκπομπών ρύπων Euro 5. Πρόκειται για τους: 1,4 λίτρων με 90 ίππους, και 1,6 λίτρων με 128 ίππους από πλευράς πετρελαιοκινητήρων, και για τους 1,4 λίτρων με 90 ίππους, και 1,6 λίτρων με 125 ίππους, για τους βενζινοκινητήρες. Παράλληλα, όλα τα μοντέλα εξοπλίζονται με σύστημα τερματισμού και επανεκκίνησης του κινητήρα στα φανάρια, Intelligent Start & Go, το οποίο συμβάλλει επιπλέον στη διαμόρφωση ενός οικολογικού προφίλ. Το Venga είναι το μόνο μοντέλο της κατηγορίας του που θα διατίθεται με εργοστασιακή εγγύηση 7 ετών. Η τιμή του μοντέλου ξεκινά από τις 14.550 ευρώ, ενώ έως το τέλος του Μαρτίου ισχύει έκπτωση 450 ευρώ.



To Opel Corsa έχει πλήρες γκάμα κινητήρων, καθώς και καλό εξοπλισμό

Tο Corsa "παίζει" με το καμπυλωτό σχήμα στο πίσω μέρος

Οι κεντρικοί στρογγυλοί διακόπτες του μικρού Opel έχουν διάφανα και εσωτερικά φωτιζόμενα τμήματα
Opel Corsa
Από τον προηγούμενο μήνα το Opel Corsa διατίθεται ελαφρώς ανανεωμένο αισθητικά αλλά και με αναβαθμισμένα μηχανικά σύνολα στην ελληνική αγορά. Το μοντέλο που μέσα στο 2009 πούλησε στη χώρα μας 6.100 μονάδες, έχει πλέον κινητήρες με μεγαλύτερη απόδοση που είναι πιο οικονομικοί. Οι αλλαγές αφορούν τα μηχανικά σύνολα των: 1,0 λίτρου (πλέον 65 ίπποι, κατανάλωση 5 λίτρα/100 χιλιόμετρα), 1,2 λίτρων (85 ίπποι και 5,3 λίτρα/100 χιλιόμετρα), και 1,4 λίτρων (100 ίπποι και 5 λίτρα/100 χιλιόμετρα), ενώ τέλος στον κινητήρα των 1,6 λίτρων η κατανάλωση είναι πλέον τα 7,3 λίτρα/100 χιλιόμετρα. Σχεδιαστικά το Opel Corsa εξακολουθεί να δείχνει ελκυστικό, αν και έχουν περάσει τέσσερα χρόνια από το 2006 που λανσαρίστηκε για πρώτη φορά. Στο εσωτερικό του μικρού γερμανικού μοντέλου ξεχωρίζει ο όμορφος πίνακας οργάνων, ενώ η κεντρική κονσόλα διαθέτει πλατιά μετωπική επιφάνειά. Οι κεντρικοί στρογγυλοί διακόπτες, ο διακόπτης για τα φώτα και οι διακόπτες των ηλεκτρικών παραθύρων έχουν διάφανα και εσωτερικά φωτιζόμενα τμήματα δημιουργώντας μια ευχάριστη και νεανική εικόνα. Η ποιότητα των υλικών είναι καλή για τα επίπεδα της κατηγορίας, ενώ τα πλαστικά έχουν μαλακή υφή σε ένα μεγάλο τμήμα του ταμπλό χωρίς, όμως, να είναι αφρώδη. Σε ό,τι αφορά στους επιβάτες, τέσσερις ενήλικες βολεύονται με άνεση, με τους δύο πίσω να έχουν στη διάθεσή τους πολύ καλό χώρο, κυρίως για τα πόδια τους. Στις αποσκευές, ο σχετικός χώρος αποθήκευσης έχει ωφέλιμο όγκο 285 λίτρων.
Στον δρόμο το Corsa φαίνεται στιβαρό, ενώ προσφέρει πολύ καλή άνεση στους επιβάτες, λόγω της σχετικά μαλακής ρύθμισης της ανάρτησης του. Το τιμόνι του γερμανικού μικρού είναι κάπως ελαφρύ, ενώ ο μηχανικός επιλογέας των 5 ταχυτήτων του μοντέλου της Opel είναι καλός, αλλά όχι απόλυτα ακριβής στις εναλλαγές των σχέσεων μετάδοσης. Οι τιμές του μοντέλου ξεκινούν από τις 9.830 € για την τρίθυρη έκδοση Essentia του 1,0 λίτρου.


»Σχολιάστε την είδηση

Tags: FORD FIESTA, KIA, KIA VENGA, OPEL CORSA,

περισσότερα νέα & άρθρα »
KIA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Kia: Έρχονται τα ανανεωμένα EV6 & Sportage, το Γενάρη του 2025 το EV9 GT

Kia: Εκπτώσεις έως 16.000 ευρώ σε Niro, EV6 και το θηριώδες EV9

Δοκιμή: Ηλεκτρικό Kia EV6 GT με 585 άλογα | Το ισχυρότερο Kia ever

20άρισε το μοναδικό εργοστάσιο παραγωγής της Kia στην Ευρώπη!

Βγήκε... βόλτα για δοκιμές στις ΗΠΑ το Kia Tasman

Το νέο Kia EV5 GT διέρρευσε πριν το ντεμπούτο του

ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το νέο Ford Explorer απέναντι στον ανταγωνισμό

Στη «βασική», BMW X1 ή Peugeot 3008;

Διαθέσιμα με έκπτωση έως 4.500 ευρώ τα VW Tiguan και T-Roc

Μίνι Toyota Aygo X ή το μεγαλύτερο Yaris;