Nέος επικεφαλής στην Alfa Romeo

Nέος επικεφαλής στην Alfa Romeo

(26/1/2010)

Ο Harald Wester τέθηκε επικεφαλής της Alfa Romeo Automobiles αντικαθιστώντας τον Sergio Cravero, που θα αναλάβει καθήκοντα Product Portfolio Planning & Product Concept. Ο κ. Wester θα κατέχει ακόμη τη θέση του Chief Technical Officer για τον όμιλο της Fiat και CEO της Maserati και της Abarth.

Ο Harald J. Wester, γεννήθηκε στην πόλη Linz am Rhein της Γερμανίας στις 26 Φεβρουαρίου 1958. Το 1986 απέκτησε το μεταπτυχιακό τίτλο του Μηχανολόγου Μηχανικού από το Πανεπιστήμιο του Braunschweig. Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στην Volkswagen AG στο Wolfsburg ως Γενικός Διευθυντής του τμήματος Vehicle Research and New Concepts από το 1991 έως το 1995.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »



Συνέχισε την καριέρα του στην Audi AG στο Inglostadt όπου ανέλαβε τη θέση του Program Manager για τα μοντέλα Α2 και Special Vehicles μέχρι τον Ιανουάριο του 1999. Στη συνέχεια ανέλαβε διευθυντής Product Development στην Ferrari S.p.A μέχρι το 2002 όπου του ανατέθηκαν καθήκοντα Group President Engineering και Chief Technical Officer (Research, Development and Technologies) της εταιρείας Magna Steyr AG.

Το 2004 ανέλαβε τη θέση του Chief Technical Officer του ομίλου Fiat. Πλέον των καθηκόντων του, τον Αύγουστο του 2008 ανέλαβε Chief Executive Officer της Maserati S.p.A και τον Ιανουάριο του 2009 Chief Executive Officer της Abarth & C. S.p.A.
EUROINS PASXA
fiat