Στη Sofinco η Emporiki Credicom
Διαβάστηκε από 8957 αναγνώστες Ημερομηνία δημοσίευσης: 1/3/2010
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πρωτοπόρος στη χρηματοδότηση αυτοκινήτου, η Emporiki Credicom καλύπτει όλο το φάσμα της καταναλωτικής πίστης μέσω εναλλακτικών δικτύων. Με σημαντικά και εξειδικευμένα προϊόντα και υπηρεσίες, απευθύνεται τόσο σε επιχειρήσεις όσο και σε ιδιώτες και ελεύθερους επαγγελματίες.
Με την ολοκλήρωση της μεταβίβασης των μετοχών όλων των θυγατρικών εταιριών της Εμπορικής Τράπεζας προς τις αντίστοιχες Εταιρείες παραγωγής & διαχείρισης προϊόντων του Ομίλου της Crédit Agricole S.A., η Sofinco, από 1ης Ιανουαρίου 2010, κατέχει πλέον το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Εμπορική Credicom.
H Εμπορική Credicom Τράπεζα Α.Ε. ιδρύθηκε το 2003 στα πλαίσια στρατηγικής συμμαχίας της Εμπορικής Τράπεζας με το διεθνή χρηματοοικονομικό όμιλο της Crédit Agricole S.A. και εξειδικεύεται στην καταναλωτική πίστη. Αρχικά, στη μετοχική της σύνθεση συμμετείχαν ισοδύναμα η Εμπορική Τράπεζα και η Sofinco, θυγατρική της Crédit Agricole, με έντονη παρουσία στην ευρωπαϊκή αγορά καταναλωτικής πίστης από το 1951.


Η Εμπορική Credicom απέκτησε ηγετική θέση στη χρηματοδότηση αυτοκινήτου σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, καλύπτοντας όλες τις ανάγκες των συνεργατών της, ενώ παράλληλα εισήλθε δυναμικά σε νέες αγορές όπως η χρηματοδότηση οικιακού εξοπλισμού και μέσω των θυγατρικών της, Emporiki Rent και Emporiki Credicom Insurance Brokers, στη μακροχρόνια μίσθωση αυτοκινήτου και στην πρακτόρευση ασφαλιστικών προϊόντων αντίστοιχα.
Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες του Ομίλου Εμπορική Credicom απευθύνονται τόσο σε συνεργάτες και επιχειρήσεις όσο και σε ιδιώτες και ελεύθερους επαγγελματίες.


Πρωτοποριακές υπηρεσίες
Υπηρεσίες για εταιρείες είναι το Stock finance – Floor planning, καθώς και Rent A Car. Για ιδιώτες & ελεύθερους επαγγελματίες υπάρχουν τα καταναλωτικά δάνεια, χρηματοδότηση οχημάτων (αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες, σκάφη), χρηματοδότηση οικιακού εξοπλισμού (ηλεκτρονικών, ηλεκτρικών συσκευών, επίπλων), χρηματοδότηση ανακαίνισης σπιτιού, προσωπικά δάνεια. Επιπλέον υπηρεσίες που παρέχονται είναι Factoring, πιστωτικές κάρτες, προγράμματα πιστότητας, μακροχρόνια μίσθωση αυτοκινήτου και ασφαλιστικές καλύψεις.

Με όραμα τη διαρκή κατανόηση και την άμεση ανταπόκριση στις ανάγκες της αγοράς, προσφέρονται προϊόντα και υπηρεσίες καταναλωτικής πίστης που προσδίδουν προστιθέμενη αξία, εστιάζοντας σε νέες ευκαιρίες και σε πρωτοποριακές λύσεις. Με βασικές αρχές την ταχύτητα, ευελιξία, φιλικότητα, προνοητικότητα, ποιοτική εξυπηρέτηση, συνολική κάλυψη αναγκών, ευέλικτες οργανωτικές δομές για γρήγορη λήψη αποφάσεων.


Ασφαλιστικά προϊόντα και υπηρεσίες
Η Εμπορική Credicom Μεσιτική Ασφαλειών δραστηριοποιείται με στόχο να αξιοποιήσει το δίκτυο και το πελατολόγιο της τράπεζας στον τομέα των ασφαλιστικών καλύψεων. Ως μεσιτική εταιρεία έχει συνάψει συνεργασίες με σημαντικές ασφαλιστικές εταιρείες, εξασφαλίζοντας υψηλή ποιότητα προϊόντων και υπηρεσιών για τους πελάτες της, όπως ασφάλεια δανείων, ασφαλιστικό προϊόν κάλυψης του υπολοίπου του δανείου κατά τη στιγμή επέλευσης του κινδύνου, ενσωμάτωση του ασφαλίστρου στο δάνειο του πελάτη, δίνοντας τη δυνατότητα μηνιαίας αποπληρωμής. Στις παρεχόμενες καλύψεις είναι θάνατος από ατύχημα & ασθένεια, μόνιμη ολική ανικανότητα από ατύχημα & ασθένεια, ασφάλιση των δόσεων και των υπολοίπων του δανείου, ανάλογα με τον κίνδυνο, ακούσια ανεργία, πρόσκαιρη ανικανότητα από ατύχημα, νοσοκομειακή περίθαλψη από ατύχημα, ασφάλεια αυτοκινήτου.

Emporiki Rent Μακροχρόνιες μισθώσεις
Η Εμπορική Rent είναι αμιγώς θυγατρική εταιρεία της Εμπορική Credicom, διευρύνοντας με τον τρόπο αυτό τις προοπτικές ανάπτυξής της μέσω των δικτύων της τράπεζας. Δραστηριοποιείται κυρίως στο χώρο της μακροχρόνιας μίσθωσης καινούργιων ή μεταχειρισμένων Ι.Χ. αυτοκινήτων, καλύπτοντας όλες τις μάρκες, ενώ διαθέτει αποκλειστική συνεργασία με εξουσιοδοτημένα συνεργεία σε πανελλαδικό επίπεδο. Προσφέρει μια ευρεία γκάμα καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών, καθώς και προσωποποιημένη εξυπηρέτηση, μέσα από απλές και σύντομες διαδικασίες. Τέτοια προϊόντα είναι η μακροχρόνια μίσθωση νέου αυτοκινήτου με ή χωρίς εξαγορά, η μακροχρόνια μίσθωση μεταχειρισμένου αυτοκινήτου με εξαγορά και η διαχείριση στόλου. Στις υπηρεσίες περιλαμβάνονται η συντήρηση αποκλειστικά σε συνεργαζόμενα εξουσιοδοτημένα συνεργεία κάθε μάρκας πανελλαδικά, η πιστοποιημένη μικτή ασφάλιση, κάλυψη δαπάνης τελών κυκλοφορίας, αντικατάσταση ελαστικών, 24ωρη οδική βοήθεια σε όλη την Ελλάδα, αντικατάσταση αυτοκινήτου σε περίπτωση βλάβης ή ατυχήματος, διαχείριση ατυχημάτων, παροχή αυτοκινήτου εξυπηρέτησης πριν την παράδοση του επιλεγμένου αυτοκινήτου σε περίπτωση μη άμεσης διαθεσιμότητάς του. Η Εμπορική Rent το 2008 μίσθωσε 2.800 νέα αυτοκίνητα και ο στόλος της στο τέλος του έτους ανήλθε στα 7.232 αυτοκίνητα κατέχοντας μερίδιο 7,02%. Σημειώνεται ότι μαζί με την Antena (επίσης θυγατρική του Ομίλου της Εμπορικής Credicom) ο στόλος μισθωμένων αυτοκινήτων ανήλθε στα 10.940 αυτοκίνητα με συνολικό μερίδιο 10.62%, τρίτο μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς.
Η Εμπορική Rent αποτελεί μια από τις μοναδικές εταιρείες του κλάδου πιστοποιημένες κατά ISO 9001:2000, με δείκτη ικανοποίησης πελατών 90,5% Μ.Ο.


SOFINCO: Crédit Agricole Consumer Finance
Οι εξειδικευμένες χρηματοοικονομικές δραστηριότητες της Crédit Agricole περιλαμβάνουν υψηλού επιπέδου τεχνογνωσία και προωθούνται διεθνώς. Η Sofinco, θυγατρική της Crédit Agricole, ειδικεύεται σε όλες τις μορφές καταναλωτικής πίστης, και κατέχει ηγετική θέση. Είναι κορυφαίος πάροχος προϊόντων καταναλωτικής πίστης, εξυπηρετώντας καταναλωτές και επιχειρήσεις σε 21 χώρες. Με ειδίκευση στην καταναλωτική πίστη, προσφέρει ένα ολοκληρωμένο φάσμα χρηματοπιστωτικών προϊόντων και σχετικών υπηρεσιών στη Γαλλία και το εξωτερικό. Σε κάθε της αγορά, η επιχειρηματική φιλοσοφία της Sofinco εστιάζει στη συνεργασία της με τον πελάτη, την καινοτομία και την καλά οργανωμένη διαχείριση.

Όμιλος Crédit Agricole
Ο Όμιλος της Crédit Agricole είναι η υπαριθμόν 1 λιανική τράπεζα της Γαλλίας, ο ηγετικός οικονομικός οργανισμός της Γαλλικής οικονομίας και η μεγαλύτερη λιανική τράπεζα στην Ευρώπη. Μια δυνατή διεθνής παρουσία με περισσότερους από 160.000 εργαζόμενους σε 74 χώρες, 3 εγχώριες αγορές: Γαλλία, Ιταλία, Ελλάδα, 58 εκατομμύρια πελάτες (τελικοί καταναλωτές) παγκοσμίως και 11.850 υποκαταστήματα σε περισσότερες από 20 χώρες.
Οι δραστηριότητές της επεκτείνονται σε τρεις επιχειρηματικούς τομείς:
• Λιανική Τραπεζική στη Γαλλία και το εξωτερικό
• Εξειδικευμένοι επιχειρηματικοί τομείς
• Επιχειρηματική και επενδυτική τραπεζική


»Σχολιάστε την είδηση

Tags: ΡΕΠΟΡΤΑΖ

περισσότερα νέα & άρθρα »
ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο πιο αποδοτικός κινητήρας του κόσμου είναι diesel από την Κίνα!

Το σκέφτεται η Ford για μικρά ηλεκτρικά μη-SUV μοντέλα

Πινακίδες και άδεια για ρυμουλκούμενα - τρέιλερ με 200 ευρώ

Νέος Ποινικός Κώδικας: Φυλάκιση έως και ισόβια σε παραβάτες οδηγούς!

Η Skoda παρέδωσε 20 ποδήλατα στα Παιδικά Χωριά SOS

«Έφαγαν» άκυρο από τα πλοία τα πρώτα ηλεκτρικά με μπαταρία +40%

Πάνω από 58 έργα στο οδικό δίκτυο την επόμενη πενταετία

Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε ΙΧ και σπίτια στην Ανατολική Αττική

ChargingCost.gr: Νέο εργαλείο θα δείχνει πού θα φορτίζεις φθηνά

Τροχαίο στη Βουλή: Ένοχος ο αστυνομικός, 3 χρόνια με αναστολή η ποινή