Ο Jurgen Stackmann, επικεφαλής της SEAT δήλωσε ότι η εταιρεία σχεδιάζει 3 νέα crossover, προκειμένου να εισέλθει και η ισπανική φίρμα στη δημοφιλή κατηγορία (εικόνα το πρωτότυπο IBX).
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ο Jurgen Stackmann, επικεφαλής της SEAT δήλωσε ότι η εταιρεία σχεδιάζει 3 νέα crossover, προκειμένου να εισέλθει και η ισπανική φίρμα στη δημοφιλή κατηγορία (εικόνα το πρωτότυπο IBX).

3 νέα crossover από τη SEAT

5.177 Επισκέψεις στο άρθρο (30/10/2014)

Η SEAT ετοιμάζεται να μπει δυναμικά στην κατηγορία των crossover, καθώς έχει στα σκαριά 3 νέα crossover, με στόχο το πρώτο -που θα βασίζεται στο Leon- να λανσαριστεί το 2016.

Ο Jurgen Stackmann, επικεφαλής της SEAT, σε συνέντευξη τύπου, δήλωσε ότι η εταιρεία σχεδιάζει 3 νέα μοντέλα για το segment των crossover, προκειμένου να εισέλθει και η ισπανική φίρμα στη δημοφιλή κατηγορία.Πιο συγκεκριμένα, το βασικό crossover της SEAT που θα λανσαριστεί μέσα στο 2016 θα βασίζεται στην πλατφόρμα MQB του Ομίλου και συγκεκριμένα στο μοτίβο του Leon, προκειμένου –όταν κυκλοφορήσει- να σταθεί απέναντι από τα Nissan Qashqai και Kia Sportage. Επίσης, το εν λόγω 5θέσιο crossover θα φέρει σχεδιαστικά στοιχεία και από το πρωτότυπο IBX, που είχε παρουσιάσει παλιότερα η SEAT.Επιπλέον, το εν λόγω crossover σε μηχανικό επίπεδο αναμένεται να εφοδιάζεται από κινητήρες TSI και TDI «δανεισμένους» από τον Όμιλο, συμπεριλαμβανομένου και ενός νέου 2λιτρου TDI 184 ίππων που θα συνδυάζεται -προαιρετικά- με σύστημα 4κίνησης.Επιπροσθέτως, ο Stackmann ανέφερε ότι στα πλάνα της SEAT είναι και ένα μικρότερο crossover με διαστάσεις παρόμοιες του Ibiza, πάνω στη νέα γενιά του οποίου θα βασίζεται και θα λανσαριστεί σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα το 2017, προκειμένου να ανταγωνιστεί τα αντίστοιχα compact crossover Renault Captur και Opel Mokka. Σημειωτέον, ότι το συμπαγές ισπανικό crossover θα διατίθεται σε 2κίνητη έκδοση αποκλειστικά, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Stackmann.Τέλος, το αφεντικό της SEAT μίλησε και για ένα μεγαλύτερο SUV που θα μπορούσε να ενταχθεί στην γκάμα μοντέλων της εταιρείας, αρκεί να το «θέλουν και οι πελάτες», όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, το συγκεκριμένο SUV –εφόσον αποφασισθεί οριστικά το λανσάρισμά του- θα έχει πιο off road χαρακτηριστικά, σε σχέση με τα άλλα δύο crossover που ετοιμάζει η SEAT.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Hyundai
OPEL