Non-Paper

Επιλέχτηκαν 5 τελευταίες ειδήσεις
Πώς πήγαμε από τις «κούρσες» στην μανία των SUV; Τι σχήμα ακολουθεί;
Πώς θα είναι η ζωή με όριο τα 30 χλμ./ώρα;
Το αγοράζεις για κελεπούρι το μεταχειρισμένο GTi ή «απαπα»;
Ποιο αμάξι θα αγόραζες αν ήξερες πως θα το κρατούσες 20 χρόνια;
Πάνω ή κάτω από 120.000 χλμ. στο κοντέρ είναι «OK» για μεταχειρισμένο;
περισσότερα »
non paper an off-the record or unofficial presentation of (auto) policy Κίνδυνος. Διαδώστε το.
Διαβάστηκε από 19966 αναγνώστες

Διαδώστε το: Κίνδυνος από τους πίσω. 
Αν οι πίσω επιβάτες δε φοράνε ζώνη,
θα σκοτώσουν όσους κάθονται μπροστά. Κίνδυνος από τους πίσω. Απαραίτητη η χρήση της ζώνης και στο πίσω κάθισμα. Διαδώστε το: Κίνδυνος από τους πίσω. Αν οι πίσω επιβάτες δε φοράνε ζώνη, θα σκοτώσουν όσους κάθονται μπροστά. Στην Ελλάδα μόνο το 23% φοράει ζώνη πίσω. Σε άλλες χώρες το ποσοστό φτάνει το 97%.

• Συνήθως ο οδηγός ντρέπεται να ζητήσει από τους πίσω να βάλουν ζώνες και (ΚΑΚΩΣ) πίσω δεν υπάρχουν βομβητές που να «χαλάνε τον κόσμο» αν κάποιος δεν φοράει ζώνη.

• Αν δε φοράς ζώνη μπροστά, κινδυνεύεις εσύ. Αν δε φοράς ζώνη πίσω, είσαι κίνδυνος για τους συνεπιβάτες σου. Θα τους θερίσεις!

Το Auto Τρίτη, με συνεπη πορεία 22 χρόνων, κοινωνικά υπεύθυνης στάσης & δράσης στον τομέα της οδικής ασφάλειας, θα καταβάλει κάθε προσπάθεια που θα απαιτηθεί με στόχο τη χρήση ζωνών ασφαλείας και για τους πίσω επιβάτες.

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΔΕΙΤΕ VIDEOS που ΣΟΚάρουν  
Σχολιάστε την είδηση
Σχόλια...
pvou... (7/5/2015, 08:25) Eγω θα σχολίασε όχι μονο για τις ζώνες, και τα δυο χέρια στο τιμόνι, τα παιδιά μονο στο πίσω κάθισμα, δεμένα τα πραγματα,τσάντες στο πίσω κάθισμα, ΚΡΑΝΟΣ προδιαγραφών οι μότο , και ακολουθουμε το ΚΟΚ όχι εκπτωσεις
georg... (5/5/2015, 19:26) 1000 μπράβο στον jima1.Δείχνει ενσυνείδητο οδήγό.Ζώνες ασφαλείας για ΟΛΟΥΣ.Και όσοι δεν έχουν να κάνουν οικονομίες να αγοράσουν ένα αυτοκίνητο που έχει γιατί η ασφάλεια είναι πάνω απόλα.Δεν είναι λόγος να σκοτωνόμαστε η κακή οικονομική κατάσταση.Αλλιώς με τα ποδαράκια.
geome... (5/5/2015, 13:44) Η χρήση της ζώνης στο αυτοκίνητο, εμπρός ή πίσω, είναι ευθύνη του οδηγού, ο οποίος έχει την ευθύνη της χρήσης του αυτοκινήτου γενικότερα, που περιλαμβάνει και την ασφάλεια των επιβατών του. Φυσικά και θα πρέπει να είναι ενήμερος για τον κίνδυνο που αντιπροσωπεύουν οι πίσω επιβάτες για τους εμπρός, γιατί αν δεν έχει πεισθεί πρώτα ο ίδιος, πώς θα πείσει τους επιβάτες του?
pagal... (5/5/2015, 13:10) Όποιος έχει εμπλακεί σε ατύχημα και βγήκε αλώβητος επειδή φορούσε ζώνη ή/και έχει χάσει πρόσωπο σε ατύχημα που θα μπορούσε να είχε τραυματιστεί ελαφρά αν φορούσε ζώνη ξέρει τι σημαίνει η ζώνη... Οι υπόλοιποι που δεν θεωρούν την ζώνη κάτι σημαντικό μπορούν να το παίζουν superman και να νομίζουν ότι θα γλιτώσουν από τους νόμους της φυσικής. Για να ελαφρύνουμε την κατάσταση όμως, πείτε μου πως θα πείσω την πεθερά μου που κάθεται συνήθως από πίσω μου να φοράει την ζώνη της...
nmili... (5/5/2015, 11:09) Το θέμα της χρήσης ζώνης γενικά είτε εμπρός είτε πίσω είναι πολύ μεγάλο ,γιατί όλοι μας αδιαφορούμε μέχρι να πάθουμε κάτι εμείς η κάποιος από το κοντινό μας περιβάλλον .Ελάχιστοι καταλαβαίνουν ότι το σώμα μας αποκτά πολλαπλάσιο βάρος εξαιτίας της ταχύτητας με την όποια κινείται το όχημα που βρισκόμαστε . Πρόσφατα χάθηκαν ζωές σε ατυχήματα που αν φορούσαν ζώνη σήμερα θα ζούσαν. Θα ήθελα να κάνω μια πρόταση προς τους δημοσιογράφους όταν κάνουν ρεπορτάζ για κάποιο ατύχημα να γράφουν εάν τα θύματα φορούσαν ζώνη .Επίσης θα ήθελα να επισημάνω κάτι άλλο ποιος μπαίνει σε ταξί και βάζει ζώνη είτε κάθεται εμπρός η πίσω.
d.mou... (5/5/2015, 11:07) Επιβάλλεται όχι μόνο να φωράνε ζωνη οι πίσω επιβάτες , αλλά να υπάρχουν και πίσω πλευρικοί αερόσακοι. Τους έβαλα και ας μου κόστισαν παραπάνω. Προτιμώ αυτούς από το να αγοράσω κάποιο χαζογκάτζετ και να κλαίω κάποιον δικό μου σε μια άσχημη στιγμή.
sdsdd... (5/5/2015, 07:23) Συγχαρητηρια στο περιοδικο.Αλλα,οσο και να φωναζετε εσεις απο τα αρθρα,οσο να φωναζει ο νομος(που ειναι εισπρακτικος),οσο και αν φωναζει ολος ο ντουνιας και ο πλανητης,Ο ΕΛΛΗΝΑΣ, ΣΤΑ (ΜΠΙΠ)...Δεν ΧΑΜΠΑΡΙΑΖΕΙ!!ΠΡΕΠΕΙ Ή ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΘΕΙ Ή ΝΑ ΔΕΙ ΤΡΟΧΑΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΘΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΣΟΚ!!Βεβαια,πολλοι λενε οτι η ζωνη μπορει να σκοτωσει.Ε..νταξει και η πεθερα μπορει να σκοτωσει το γαμπρο αλλα δεν νομιζω οτι αυτο αποτελει αποτρεπτικο στο να παντρευτεις!ΦΟΡΑΤΕ ΖΩΝΗ.ΔΕΝ ΚΟΣΤΙΖΕΙ!!Αλλη μια φορα:MΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ.
karpm... (4/5/2015, 23:58) Αλήθεια κυκλοφορούν ελευθερα αυτοκίνητα χωρίς ζώνη ασφαλείας;;
garfi... (4/5/2015, 21:41) Βγήκαν ξαφνικά όλοι οι εξυπνάκηδες και λένε ότι τάχα το Autotriti τους παρακεινεί να αγοράσουν νέα αυτοκίνητα, και που να βρουν λεφτά σε περίοδο κρίσης, και τόσα χρόνια που δεν είχαν ζώνη πίσω πως την βγάζαμε, κ.α. τέτοια χαζά. Καθήστε λοιπόν με την νοοτροπία του "σε μένα δεν πρόκειται να συμβεί". Αλλά όταν σας συμβεί μην λέτε ότι έφταιγε η κακιά η ώρα. Σίγουρα δεν έχουν όλοι την οικονομική άνεση να αλλάξουν το αυτοκίνητο τους αλλά πόσα τέτοια αυτοκίνητα υπάρχουν όταν από τα τέλη της δεκαετίας του '80 όλα τα αυτοκίνητα έχουν πίσω ζώνες. Αλλά η μεγάλη βλακεία είναι να έχεις πίσω ζώνες και να μην την φοράς.
hot-l... (4/5/2015, 21:19) εγω που δεν εχω στα πισω καθισματα ζωνες τι κανω?το πεταω η πληρωνω για να βαλω ζωνες?ετσι μου το πουλησε η αντιπροσωπεια καινουριο.οκ οσοι ειναι μπροστα να φοραμε οπως πρεπει....στην τελικη αυτο το αρθρο απευθηνετε σε οσους εχουν αμαξια με πισω ζωνες οτι θα πρεπει να τις χρησημοποιουν.....γιατι οσοι δεν εχουν....δεν υπαρχει περιπτωση να αλλαξει κατι.
ferra... (4/5/2015, 18:36) Ζώνες ασφαλείας υπάρχουν παντού πλεον έχουν όλα τα οχήματα, για όσα παλιά δεν έχουν το κόστος δεν είναι απαγορευμένο...Η ζώνη ασφαλείας είναι ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΧΘΡΟΣ.
chko4... (4/5/2015, 18:16) Το τι αυτοκινητο μπορει η θελει να οδηγει ο καθενας ειναι δικο του θεμα. Τις μελετες και τις ερευνες που γινονται,απο τις αρχες του 1990,με τα κρας τεστ,την εξελιξη των αυτοκινητοβιομηχανιων σε αυτα,σε παθητικα και επικουρικα συστηματα ασφαλειας,δεν μπορει ΚΑΝΕΝΑΣ να τις αμφισβητησει! Τωρα,αν βρισκονται καποιοι,και ρωτανε........25 χρονια μετα.......για την χρησιμοτητα των ζωνων ασφαλειας.....ε τοτε συγνωμη....η καποιος κανει πλακα η μιλαμε για υποψηφιους <<δολοφονους>> εξ αμελειας......
skar... (4/5/2015, 17:28) δηλαδη οποιος δεν εχει πισω ζωνες ασφαλειας πρεπει αμεσα να αγορασει νεο οχημα.. τα λεφτα εσεια θα του τα δωσετε ? τι ειναι αυτα τα καραγκιοζλικια

Απάντηση:
Δεν έχει να κάνει με αγορά καινούργιου ή χρήση "παλιού" αυτοκινήτου. Όποιος δεν έχει ζώνες ασφαλείας (ή έχει και δεν τις χρησιμοποιεί) κάνει ΜΕΓΑ λάθος πρωτίστως για τη δική του ασφάλεια.
hot-l... (4/5/2015, 16:43) δηλαδη μεχρι το 90 που δεν υπηρχαν πισω ζωνες ειχαμε γενοκτονια?δε νομοιζω?

Απάντηση:
Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι: Το 60% των ανθρώπων που σκοτώθηκαν στους ευρωπαϊκούς αυτοκινητόδρομους το 2013, δε φορούσε ζώνη ασφαλείας.
georg... (13/8/2017, 13:19) Μπράβο στο autotriti! Τα καλά να λέγονται.Συνεχιστε την προσπάθεια!