Non-Paper

Επιλέχτηκαν 5 τελευταίες ειδήσεις
Πώς πήγαμε από τις «κούρσες» στην μανία των SUV; Τι σχήμα ακολουθεί;
Πώς θα είναι η ζωή με όριο τα 30 χλμ./ώρα;
Ποιο αμάξι θα αγόραζες αν ήξερες πως θα το κρατούσες 20 χρόνια;
Το αγοράζεις για κελεπούρι το μεταχειρισμένο GTi ή «απαπα»;
Πάνω ή κάτω από 120.000 χλμ. στο κοντέρ είναι «OK» για μεταχειρισμένο;
περισσότερα »
non paper an off-the record or unofficial presentation of (auto) policy Ασφαλιστής ή ίντερνετ;
Διαβάστηκε από 2948 αναγνώστες

Η εποχή μας χαρακτηρίζεται από ένα ψηφιακό «οργασμό» όπου διαρκώς οι υπηρεσίες και τα καταναλωτικά αγαθά προσφέρονται σε αφθονία μέσω διαδικτύου. Για την ασφάλιση όμως τι κάνετε; Εσείς τι προτιμάτε; Ασφάλια αυτοκινήτου απρόσωπα στο διαδίκτυο ή θέλετε το δικό σας ασφαλιστή; Η εποχή μας χαρακτηρίζεται από ένα ψηφιακό «οργασμό» όπου διαρκώς οι υπηρεσίες και τα καταναλωτικά αγαθά προσφέρονται σε αφθονία μέσω διαδικτύου. Για την ασφάλιση όμως τι κάνετε;
Το ίντερνετ έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και πολλοί το προτιμούν για τις αγορές τους. Σαν αποτέλεσμα αυτού, η διαδικτυακή ασφάλιση έχει εισβάλλει δυναμικά στην αγορά των ασφαλειών και ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές στρέφονται προς αυτή. Μπορεί να έφτασε το τέλος των παραδοσιακών ασφαλιστήριων συμβολαίων ή απλά πρόκειται για μία «μόδα» που θα φθείρει στο πέρασμα του χρόνου;

Τι είναι όμως αυτό που κάνει αυτή την επιλογή ελκυστική στον καταναλωτή; Αναμφίβολα το σπουδαιότερο ρόλο παίζει το οικονομικό σκέλος. Διαδικτυακά οι εταιρείες έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν φθηνότερες λύσεις από τη στιγμή που δεν υπάρχει κάποιος μεσάζοντας να παίρνει προμήθεια, η οποία μετακυλύεται στον καταναλωτή. 

Ένα ακόμα πλεονέκτημα των on line ασφαλειών είναι η δυνατότητα της άμεσης εξατομίκευσης. Ο ενδιαφερόμενος μπαίνει σε μια μηχανή αναζήτησης και σε χρόνο μηδέν βλέπει πως διαμορφώνεται το κόστος, ανάλογα με τις καλύψεις που επιθυμεί. 

Τέλος θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθεί πως διαδικτυακά εξαλείφεται ο κίνδυνος να πέσουμε στα χέρια κάποιου επιτήδειου, οποίος θα μας πουλήσει κάποιο συμβόλαιο μαϊμού, φαινόμενο που σύμφωνα και με τις επίσημες αρχές έχει ενταθεί τον τελευταίο καιρό

Από την άλλη πλευρά βέβαια ο ασφαλιστής διαθέτει απαραίτητες και εξειδικευμένες γνώσεις ώστε να ερμηνεύει ορθά τον κάθε όρο και να μας καθοδηγεί σωστότερα βάσει των γνώσεών του, όταν χρειαστεί να συντάξουμε κάποιο συμβόλαιο ή στη συνδιαλλαγή με την εταιρεία ασφαλίσεως.

Ένας ακόμα παράγοντας που θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν είναι πως με τον ασφαλιστή μας έχουμε προσωπική επαφή. Τον γνωρίζουμε, μας γνωρίζει και όταν παρουσιαστεί μία ανάγκη ξέρουμε σε ποιον θα αποταθούμε. Δεν είναι κάποιος απρόσωπος τηλεφωνητής που ανά πάσα στιγμή έρχεται και παρέρχεται. Τράκαρες ή χρειάστηκες κάτι; Παίρνεις τον ασφαλιστή σου και μαθαίνεις ό,τι πληροφορία θες. 
 
Σε κάθε περίπτωση η τελική επιλογή ανήκει στον καθένα μας και θα επιλέξουμε αυτό που θεωρούμε ότι μας ταιριάζει καλύτερα. Εσείς όμως τι θα προτιμούσατε για την ασφάλιση του αυτοκινήτου σας; Το παραδοσιακό τρόπο μέσω κάποιου ασφαλιστή ή την on line ασφάλιση;
Σχολιάστε την είδηση
Σχόλια...
elka.... (7/7/2015, 23:35) Μια χαρά είναι το ίντερνετ. Είχα παλιά ασφαλιστήριο μέσω ασφαλιστή και όταν με τράκαρε ένας αν δεν έτρεχα μόνος μου ακόμα από έψαχνα αποζημίωση. Μόνος έκατσα από ψάχνω νόμους κτλ ο ασφαλιστής δεν μου πρόσφερε απολύτως τίποτα.
Tasos... (3/7/2015, 20:58) Ασφαλιστής για να έχεις το κεφάλι σου σίγουρο. Θέλει ψάξιμο . αλλά στα δύσκολα εκεί θα φανεί ή διαφορά
hana3... (3/7/2015, 20:54) Εδω και 1.5 περιπου χρονο ασφαλιζω το αυτοκινητο online και εχω μεγαλο οικονομικο οφελος και μηδενικη ταλαιπωρια. Δεν τους εχω χρειαστει μεχρι στιγμης αλλα δε νομιζω οτι θα αντιμετωπισω θεμα αν, χτυπα ξυλο, προκυψει κατι. Οι περισσοτεροι ασφαλιστες ειναι με το χαμογελο οταν ειναι η στιγμη να εισπραξουν το συμβολαιο και να παρουν την προμηθεια τους, μετα αλλαζει αυτο. Αφορμη για να φυγω απο τον ασφαλιστη μου ειναι φυσικα το αρκετα χαμηλοτερο κοστος στην online ασφαλιση αλλα και το γεγονος οτι καποια στιγμη που ειχα μια μικροζημια και χρειαστηκα τη βοηθεια του ηταν παντελως αδιαφορος. Υπαρχει και ενα αλλο θεμα με καποιους ασφαλιστες (ειδικα τα μικρα γραφεια). Απο τοτε που αλλαξε ο νομος για τις ασφαλειες, δεν τους στελνουν προκαταβολικα πλεον ολα τα συμβολαια καθε μηνα οπως παλια. Εχω καταλαβει οτι για να τυπωσουν το συμβολαιο σου πρεπει να εχουν αντικρισμα σε τραπεζικο λογαριασμο συνδεδεμενο με την ασφαλιστικη για να πληρωθει εκεινη τη στιγμη. Λογω κρισης, χρημα συνηθως δεν υπαρχει στο λογαριασμο, με αποτελεσμα οταν πας να πληρωσεις το συμβολαιο σου να μη μπορει να στο τυπωσει λογω αδυναμιας πληρωμης της ασφαλιστικης και σου λεει ελα αυριο να το παρεις. Φανταστειτε οτι αυτο μου συνεβη περυσι το καλοκαιρι για συμβολαιο παπιου αξιας 42 ευρω και ταλαιπωρηθηκα δυο μερες για να το παρω. Τελος εχω ακουσει και περιπτωσεις για συμβολαια μαϊμου.
elmar... (3/7/2015, 19:00) Super mario η Mike lamar.
marwo... (3/7/2015, 16:20) Εκτός από την προσωπική σχέση με τον ασφαλιστή σου από το 2000 πρέπει να αποκτήσεις σύντομα και με τον ψυχολόγο σου.
stath... (3/7/2015, 13:25) Όλη μου η οικογένεια έχουμε ασφαλίσει τα αυτοκίνητα μας μέσω ιντερνετ και έχουμε κερδίσει πάρα πολύ μεγάλη διαφορά, από εκείνη που θα πληρώναμε σε ασφαλιστή. Κάποια στιγμή που είχα ασφαλίσει ένα αυτοκίνητο μου σε ασφαλιστή και μάλιστα φίλο, όταν τον χρειάστηκα για μια εξυπηρέτηση, δεν σήκωνε το τηλέφωνο και ουσιαστικά αυτός ήταν ο λόγος, αλλά και ο οικονομικός, που κατέφυγα στο ιντερνετ. Σήμερα με την οικονομική κρίση, η αναζήτηση της φθηνότερης λύσης, όχι μόνο στην ασφάλιση, αλλά και οπουδήποτε αλλού, είναι ο κανόνας.
elmar... (3/7/2015, 12:34) Είμαι υπέρ της προσωπικής σχέσης με τον ασφαλιστή. Με τον ασφαλιστή μου έχουμε άριστη συνεργασία από το 2000.
geoky... (3/7/2015, 11:37) Εχω 3 χρονια που κανω ασφαλιση μεσω internet ποτε μα ποτε δεν ειχα προβλημα και οτι χρειαστηκα ,αποριες κ.τ.λ. ηταν εκει.
mostr... (3/7/2015, 10:54) Ασφαλιστής. Διαδικτυακές συναλλαγές μόνο για μικροποσά (cd, dvd, κλπ) και e-banking για να πληρώνεις τους λογαριασμούς σου και να μην κάθεσαι στις ουρές. Για όλες τις άλλες περιπτώσεις ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ εκτός ίντερνετ για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο αλλά και να ξέρεις σε ποιον θα απευθυνθείς αν σου τύχει κάτι με το προϊόν που αγόρασες.