Non-Paper

Επιλέχτηκαν 5 τελευταίες ειδήσεις
Το αγοράζεις για κελεπούρι το μεταχειρισμένο GTi ή «απαπα»;
Πώς θα είναι η ζωή με όριο τα 30 χλμ./ώρα;
Πάνω ή κάτω από 120.000 χλμ. στο κοντέρ είναι «OK» για μεταχειρισμένο;
Από «αποκλειστικά ηλεκτρικά» νέα μοντέλα, τώρα και με μοτέρ βενζίνης!
Η ΕΕ θα αναγκάσει τους κατασκευαστές να φτιάξουν φθηνότερα ηλεκτρικά. Πως;
περισσότερα »
non paper an off-the record or unofficial presentation of (auto) policy Πανάκριβη Honda
Διαβάστηκε από 3560 αναγνώστες

Γιατί είναι το Type-R τόσο ακριβό; Είναι ακριβή γενικά η Honda και το ίδιο συμβαίνει με το Type-R; Μήπως ανέβασε την τιμή για να δείξει ότι το Type-R είναι καλύτερο από τον ανταγωνισμό; Ή μήπως κάτι άλλο; Τελικά γιατί είναι τόσο ακριβό το Honda Civic Type-R; Γιατί είναι το Type-R τόσο ακριβό; Είναι ακριβή γενικά η Honda και το ίδιο συμβαίνει με το Type-R; Μήπως ανέβασε την τιμή για να δείξει ότι το Type-R είναι καλύτερο από τον ανταγωνισμό; Ή μήπως κάτι άλλο; Ξαφνικά μας προέκυψε το Type-R σε τιμή που ξεπερνάει κάθε λογική, αφού η Honda στην Ελλάδα ανταλλάσσει το Civic Type-R με πάνω από 65.000 ευρώ. Γιατί;
Χωρίς καμία άλλη εξέταση της κατάστασης οι κακές γλώσσες έσπευσαν να πουν πως «τα Honda είναι ακριβά» και κάπου εκεί βρήκαν λογική στο ότι η τιμή αυτή ξεπερνάει κάθε τετρακύλινδρη Mercedes E-Class ή αντίστοιχο πολυτελές μοντέλο. Λες και αν ήταν όντως η Honda ακριβή, θα ήταν τόσο ακριβότερη από τον ανταγωνισμό όσο και το Type-R και δεν θα το είχε προσέξει κανείς τόσο καιρό.
Γιατί κατά τα άλλα η Honda δεν είναι ακριβή. Το Civic, για παράδειγμα, στις απλές του εκδόσεις ξεκινάει σε τιμή κάπου ανάμεσα στις τιμές του Focus (που είναι φθηνότερο) και του Golf (που είναι ακριβότερο).
H ρετσινιά έμεινε και από το CR-V που άκουσαν κάποιοι πως έχει 1.600άρι μοτέρ και θεώρησαν πως ένα μεσαίο SUV ξαφνικά θα είχε την τιμή ενός μικρομεσαίου. Λες και το CR-V ανταγωνίζεται το Nissan Qashqai, και όχι το X-Trail που είναι και στα μέτρα του. Στην κατηγορία του λοιπόν το CR-V παίζει στις ίδιες περίπου τιμές με τον ανταγωνισμό. Και το ότι έχει 1.600άρι ντίζελ δεν είναι μειονέκτημα, αλλά ακριβώς το αντίθετο. Γιατί τα άλλα είναι βασικά δίλιτρα.
Το Type-R όμως; Ας ξεκαθαρίσουμε πως αυτή η τιμή είναι ελληνικό φαινόμενο. Στην Ευρώπη το γρήγορο Civic έχει την ίδια τιμή με τα άλλα GTI που «παίζουν» στα 300 άλογα, όπως το Focus RS ή το Golf R. Κοντά στις 40.000 ευρώ, κατά μέσω όρο, λίγο πάνω, λίγο κάτω, αλλά δεν ξεφεύγει πολύ από εκεί.
Πως έφτασε τις 65+ χιλιάδες στην Ελλάδα; Πρώτον, μιλάμε για το εκθεσιακό μοντέλο που μπορεί να ήταν λίγο πιο ιδιαίτερο. Δεύτερον, σίγουρα φορολογικά έχει επιβαρυνθεί αρκετά. Τρίτον, γιατί πιθανώς ήταν ένα από τα πιο επιτυχημένα επικοινωνιακά τρικ. Ο θόρυβος που σηκώθηκε από την απίστευτη τιμή του Type-R δεν μπορεί να έκανε ζημιά στην Honda. Ή όχι.
Πάντως για κάθε ενδεχόμενο, να πούμε πως τα άλλα μοντέλα της μάρκας δεν είναι τόσο ακριβά.
Εσείς λοιπόν τι λέτε; Τι «παίζει» με την τιμή του Type-R; Και τελικά τι έχει να πει κανείς για τα μοντέλα της Honda; Είναι γενικά ακριβά; Τι λέτε;
Σχολιάστε την είδηση
Σχόλια...
kaima... (9/2/2016, 13:33) Ναναι καλα οι κολλημενοι στα 90s που λενε για κανα 2 καλα μοντελακια που εβγαλε η εταιρεια τοτε και δεχονται να τους καπελωνουν φασκελα αξιοπιστιας ενω δεν ειναι πια καθολου ετσι,ποτε δεν ηταν απλως μια φουσκα που δημιουργησαν οι κατοχοι τα 90s υπερεκτιμωντας τον ευρωπαικο καταναλωτικο ρατσισμο των 90s...Απαραδεκτη η honda στις τιμολογησεις το ιδιο και στα μηχανακια της παπακι με 2500 ευρω που ακουστηκε αλλα υπαρχουν και χειροτερα yamaha με 3000 που χαλανε κιολας στα 10000 χιλιομετρα.....υρελη αξιοπιστια χωρις λαδι και με ξερο ψωμι.....Ελεος πια χαζε Ελληνα ξυπνα σου πουλανε ιδεολογια παντου και σε κοροιδευουν πισω απο την πλατη σου.....Αλλος με τοσα λεφτα οσο το νεο type r παιρνει αμαξια με τετρακινηση και επιδοσεις.....Τοσα σας λειπαν και τοσα θα παρετε κοροιδα ιαπωνες.....Ο κορεατης ερχεται και ο ευρωπαιος σας καπελωνει ηδη.....Για να μην πω για τον εξελισσομενο κινεζο που φτιαχνει μπερλινετες πολυτελειας στυλ audi στην κινα με πραγματικη ποιοτητα οχι σαν αυτη που καποτε μας ειχε συνηθισει...Γιαυτο κομμενο το ψωμοτυρι honda yamaha toyota μην σε πιανουν κοροιδο Ελληνα και φολα στον Γερμανο για τον Σοιμπλε και μονο....Παρε Κορεατη ή Γαλλο...ή μεταχειρισμενο καλοψαγμενο μην τους δινεις την υπεραξια που ζητανε...
athin... (8/2/2016, 21:18) EXΩ 23 ΧΡΟΝΙΑ honda civic vti ,type r 2003 ,type r 2007 ,accord ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΓΝΗΣΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΣ ΚΑΙ ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ ΒΛΑΒΕΣ.ΤΑ ΧΑΡΗΚΑ ΟΛΗ ΜΟΥ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΑ 45 Η ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΜΕ ΑΝΑΓΚΑΖΕΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΑΛΛΗΣ ΜΑΡΚΑΣ ΒΑΖΩΝΤΑΣ ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΗ ΤΙΜΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΝΕΟ type r-.ΤΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑ ΜΕ honda ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ Η honda europe ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ type r ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟ ΑΠΟ mercrdes amg ΕΛΕΟΣ.
info... (4/2/2016, 12:22) Κεσάτια και αναδουλειές, να βγεί κανά "σπασμένο" από άλλα μοντέλα που δεν πήγαν καλά.
mkzou... (4/2/2016, 11:23) Να προσθέσω κάτι στο άρθρο σας; Το Type-R είναι το ακριβότερο και ισχυρότερο αυτοκίνητο της αγοράς (παγκοσμίως) με ημιάκαμπτο άξονα πίσω! Για τέτοια κοροϊδία μιλάμε...!