Non-Paper

Επιλέχτηκαν 5 τελευταίες ειδήσεις
Μπαταρίες που φορτίζουν σε 10 λεπτά γίνεται. Αλλά με τι δίκτυο;
Γιατί έχουν τόσα νεύρα οι Έλληνες στο δρόμο;
60% ακριβότερα λάστιχα, 4 μέτρα χειρότερο φρενάρισμα ή μάρκα μ`έκαψες;
Αμάξι από τα 90s: Ποιο έχεις και γιατί δεν το αλλάζεις με τίποτα;
Αν σου αρέσουν τα Alfa Romeo, Fiat & Opel, τότε αυτή η Dodge σε αφορά
περισσότερα »
non paper an off-the record or unofficial presentation of (auto) policy Διόδια: Για το Αθήνα-Γιάννενα πληρώνεις όσο για το Λονδίνο-Παρίσι
Διαβάστηκε από 7883 αναγνώστες

- Μεγάλο πρόβλημα τα πολλά & πανάκριβα διόδια της χώρας<br>
- Για να πας στα Γιάννενα θες 41 ευρώ, για το Λονδίνο-Παρίσι θες 42<br>
- Μάλιστα αν έχεις έτσι και αλλιώς τις βινιέτες (εισιτήρια για να περνάς τα διόδια δωρεάν) πληρώνεις κάτω από 25 ευρώ<br>
- Πανάκριβο και το Αθήνα-Θεσσαλονίκη με σχεδόν 35 ευρώ<br> Διόδια: Για το Αθήνα-Γιάννενα πληρώνεις όσο για το Λονδίνο-Παρίσι - Μεγάλο πρόβλημα τα πολλά & πανάκριβα διόδια της χώρας
- Για να πας στα Γιάννενα θες 41 ευρώ, για το Λονδίνο-Παρίσι θες 42
- Μάλιστα αν έχεις έτσι και αλλιώς τις βινιέτες (εισιτήρια για να περνάς τα διόδια δωρεάν) πληρώνεις κάτω από 25 ευρώ
- Πανάκριβο και το Αθήνα-Θεσσαλονίκη με σχεδόν 35 ευρώ

Μεγάλο πρόβλημα τα πολλά & πανάκριβα διόδια της χώρας

Έχουμε γράψει πολλές φορές για το σοβαρό ζήτημα της ακρίβεια στα διόδια των αυτοκινητόδρομων της χώρας. Από τη μία οι συνεχείς σταθμοί που σε αναγκάζουν να σταματάς για να πληρώσεις ανά 40 χλμ. και από την άλλη το δυσβάσταχτο κόστος τους, που «αγγίζει» αυτό των καυσίμων σε ορισμένες διαδρομές. Δηλαδή, πληρώνεις για διόδια σχεδόν όσα θα δώσεις για τη βενζίνη.

Για να πας στα Γιάννενα θες 41 ευρώ, για το Λονδίνο-Παρίσι θες 42

Σε όλο αυτό όμως, υπάρχει ένα ακόμα «κουφό». Αν κανείς θελήσει να πάει από την Αθήνα στα Γιάννενα μέσω της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου και των αυτοκινητοδρόμων (Ολυμπία & Ιονία Οδός) τότε για απόσταση 411 χλμ. θα κληθεί να πληρώσεις 41 ευρώ, καθώς εκτός των διοδίων στους αυτοκινητόδρομους θα πρέπει να πληρώσει άλλα 14.70 ευρώ για τη διέλευση της γέφυρας.

Ψάχνοντας μια αντίστοιχη διαδρομή εκτός Ελλάδος, που να περιλαμβάνει αυτοκινητόδρομους, γέφυρες κλπ. είναι το Παρίσι-Λονδίνο. Μάλιστα, σε αυτή την περίπτωση εκτός του ότι αλλάζεις χώρα, διασχίζεις και τη θάλασσα της Μάγχης, την υποθαλάσσια σήραγγα που ενώνει το νησί της Μεγάλης Βρετανίας με την ηπειρωτική Ευρώπη και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα οδικά έργα της Γηραιάς Ηπείρου.

Μάλιστα αν έχεις έτσι και αλλιώς τις βινιέτες πληρώνεις κάτω από 25 ευρώ

Το ακόμα πιο ενδιαφέρον όμως, είναι πως σε αντίθεση με τη χώρα μας, σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες υπάρχουν βινιέτες διέλευσης, που πληρώνεις μια φορά και έχεις απεριόριστες διελεύσεις στους αυτοκινητόδρομους για όσο διαρκεί αυτή η κάρτα. Έτσι στην περίπτωση της διαδρομής Λονδίνο-Παρίσι, από τα 42 ευρώ των συνολικών διοδίων, αν έχεις βινιέτα, το κόστος πέφτει στα 24,5 ευρώ, για διαδρομή 450 χιλιομέτρων.

Πανάκριβο και το Αθήνα-Θεσσαλονίκη με σχεδόν 35 ευρώ

Βέβαια εκτός του Αθήνα-Γιάννενα, υπάρχουν αρκετές ακόμα, «συχνές» διαδρομές που κοστίζουν πολύ, όπως για παράδειγμα το Αθήνα-Θεσσαλονίκη που κοστίζει 33,25 ευρώ (χωρίς διέλευση από την Αττική Οδό) και το Αθήνα-Λάρισα που κοστίζει 24 ευρώ (350 χλμ.).
Σχολιάστε την είδηση
Σχόλια...