Εκπληκτικά χαρακτηριστικά για τον υπερτροφοδοτούμενο 1.4 TCE της Renault
Με τη Ford να φέρνει το νέο της 1.600άρι τούρμπο μοτέρ, το χάσμα ανάμεσα στους κατασκευαστές ολοκληρώνεται. Όλα σχεδόν τα ευρωπαϊκά μικρομεσαία προσφέρονται και με τούρμπο κινητήρες, ενώ αντίθετα κανένα ιαπωνικό και κορεάτικο δεν είναι υπετροφοδοτούμενο. Τυχαίο, σύμπτωση ή υπάρχει λόγος; Τι λέτε;
Αν πριν πέντε χρόνια έλεγε κάποιος πως η εικόνα της σημαντικότερης για την Ευρώπη κατηγορίας θα ήταν η σημερινή, θα θεωρούσαμε, και όχι αδίκως, πως πρόκειται για σενάρια συνωμοσίας. Ποιος το περίμενε πως θα υπήρχε μια τόσο διακριτή γραμμή ανάμεσα στις ευρωπαϊκές μάρκες και αυτές από τις υπόλοιπες χώρες ως προς την πίεση πλήρωσης του κινητήρα.
Και όμως, Fiat, Alfa Romeo και Lancia, οι Ιταλοί και Peugeot, Citroen, Renault οι Γάλλοι, Opel, VW, Audi, Skoda, Seat, και Ford οι υπόλοιποι, όλοι προσφέρουν τα μικρομεσαία τους μοντέλα με τούρμπο. Μπορεί να πει κανείς πως οι τούρμπο κινητήρες αποτελούν τον κορμό της γκάμας των ευρωπαϊκών βενζινοκινητήρων.
Στην άλλη όχθη, Toyota, Nissan, Honda, Mazda, Subaru και Mitsubishi, αλλά και οι άλλοι Ιάπωνες κατασκευαστές που δεν διαθέτουν μικρομεσαία (Suzuki, Daihatsu), και οι Kia, Hyundai αλλά και οι αμερικανοί (Chevrolet, Jeep, Chrysler, Dodge), δεν έχουν όλοι μαζί στη γκάμα που προσφέρουν στην Ευρώπη ούτε ένα μοτέρ με τούρμπο.
Αν βιαστεί κανείς να βγάλει συμπέρασμα θα πει πως οι ευρωπαίοι κατασκευαστές αφουγκράζονται νωρίτερα τις ανάγκες τις δικής τους αγοράς και προσαρμόζονται αμέσως. Όμως τους πήρε περίπου έξι χρόνια να φέρουν κινητήρες με μειωμένες καταναλώσεις όταν ιαπωνικές και κορεατικές μάρκες πρόσφεραν ήδη κινητήρες ατμοσφαιρικούς μεν αλλά νέας τεχνολογίας που κρατούσαν πολύ χαμηλά κατανάλωση και ρύπους.
Άρα το θέμα είναι αλλού. Ίσως στο γεγονός ότι οι προμηθευτές είναι κοινοί στην Ευρώπη και έτσι διάφορες μάρκες επωφελούνται από την ίδια τεχνολογία που εξέλιξε ένας από αυτούς. Ίσως επίσης το γεγονός ότι οι περισσότερες ευρωπαϊκές μάρκες δραστηριοποιούνται κυρίως στην Ευρώπη τους επιτρέπει μία εξειδίκευση που σε άλλες χώρες δε θα πουλούσε. Ενώ αντίθετα οι άλλοι κατασκευαστές έχοντας υπόψη τους την παγκόσμια αγορά θέλουν να έχουν κινητήρες αποδεκτούς παντού.
Υπάρχει βέβαια και το θέμα της αξιοπιστίας, τομέας στον οποίο οι μη ευρωπαίοι κατασκευαστές έχουν χτίσει το όνομά τους τα τελευταία χρόνια. Όμως το τούρμπο, μέχρι στιγμής δεν έχει δείξει δείγματα «περιπέτειας» σε αυτόν τον τομέα, ούτε θα έλεγε κανείς πως οι ευρωπαϊκές μάρκες θυσίασαν την αξιοπιστία τους στο βωμό του.
Τι είναι λοιπόν; Τι λέτε; Τι δημιουργεί αυτό το σαφές χάσμα ανάμεσα στους ευρωπαίους και τους άλλους; Ποιοι κάνουν το σωστό και με ποια πλευρά φαίνεται πως συμφωνείτε περισσότερο;
|
Σχόλια... |
makis... (8/4/2011, 10:28)
ειναι σαφες πως η VW με τους τουρμπο κινητηρες αλλαξε την ιστορια πριν 6 χρονια. στην αρχη οσοι ζηλευαν μιλαγαν για ελλειψη αξιοπιστιας αλλα 6 χρονια μετα εχουν πουληθει τοσα πολλα και κανενα προβλημα και τωρα υπαρχουν πια και αλλοι που βαζουν τουρμπο σε αμαξια. μονοι κατι ιαπωνες δεν καταφεραν ακομα να βαλουν και απορω ποιος θα αγοραζε τωρα ενα αμαξι ατμοσφαιρικο. θυμαμαι το 90 οταν πηρα αμαξι με υδραυλικο τιμονι και 16 βαλβιδες ενας φιλος μου ελεγε πως οχι υδραυλικο οχι 16 βαλβιδες.... ακομα γελαω. οταν ειδεπως ειχα και ηλεκτρικα παραθυρα τρομαξε ..... με τιποτα λεει ηλεκτρικο παραθυρο γιατι θελει να το ελεγχει με το χερι...... ελεος. ετσι τωρα και με τα τουρμπο. στην αρχη ολοι ζηλευαν και ελεγαν τα διαφορα. τωρα απλα ακολουθουν τον ηγετη το golf. και επειδη απο τα χερια μου περασαν πολλα αμαξι, η αληθεια ειναι πως οποιος αγοραζει golf , δεν το αλλαζει με τιποτα.
|
helde... (5/4/2011, 08:32)
Ίσως και να κάνω λάθος κάπου, αλλά πιστεύω ότι οι Ευρωπαίοι κατασκευαστές προσπάθησαν και προσπαθούν λόγο κανονισμών της Ε.Ε να ρίξουν τον μέσο ορό ρύπων τους. Και ναι μεν το καταφέρνουν λόγο των τούρμπο, που σημαίνει καλές επιδόσεις από μικρούς κινητήρες, όμως δεν είναι οι πραγματικές καταναλώσεις αυτές που αναφέρουν για τα αυτοκίνητα τους, όποτε σίγουρα ούτε και τα επίπεδα ρύπων τους. Η αξιοπιστία τους είναι προς το παρόν ένα θέμα για το οποίο είναι νωρίς ακόμη για να μιλήσουμε. Πάντως δεν είναι τυχαίο ότι στην Γερμανία, χώρα κατασκευής πολλών εταιριών, σαν περισσότερο αξιόπιστη μάρκα ψηφίστηκε η TOYOTA!!!!!!!!
Στα επόμενα 2-3 χρόνια θα δούμε και κινητήρες τούρμπο και από μη Ευρωπαίους κατασκευαστές, ήδη εταιρίες όπως η Hyundai ετοιμάζονται να φέρουν αυτοκίνητα με τούρμπο.
Επίσης μην ξεχνάμε ότι παλαιοτέρα η TOYOTA είχε στην γκάμα της τέτοια αυτοκίνητα, και το γιατί σταμάτησε, κανένας πραγματικά δεν μπορεί να το ξέρει. Αν ξαναβγάλει όμως, θα είναι περισσότερο δοκιμασμένα και αξιόπιστα από των Ευρωπαίων……………
|
gregf... (4/4/2011, 23:45)
στις αρχες της δεκαετιας του 90 επεσαν στα χερια μου αρκετα ιαπονικα περιοδικα αυτοκινητων απο συγγενικο προσωπο που ειχε ταξιδεψει ως εκει....απλα σας λεω οτι ολα τα αυτοκινητα πολης απο τα 600cc εως τα φτερουγοφορα τερατα ειχαν κινητηρες τουρμπο.
χαρακτηριστικα θυμαμαι τα 600αρια με ιπποδυναμεις της ταξης των 80-85hp.
αυτα πριν απο 20χρονια....απλα η αγορα της Ελλαδας δεν ενδιαφερει και τοσο τους ιαπονες που πουλανε αβερτα αμερικη και ιαπονια,νομιζω οτι το 80% της toyota παει σε αυτες τις δυο αγορες.
|
alexa... (4/4/2011, 17:29)
Ως κάτοχος ενός Nissan Juke 4WD Dig-T (t=turbo) δεν κατανοώ πως βγάλατε το παραπάνω απόλυτο συμπέρασμα. Αν δεν κάνω λάθος και το mitsubishi colt βγαίνει σε turbo και είναι μικρομεσαίο. Απ την άλλη υπάρχουν και εταιρίες όπως η Honda που βγάζουν εκπληκτικές ιπποδυνάμεις από ατμοσφαιρικούς κινητήρες. (VTEC)
|
makis... (3/4/2011, 10:07)
ολοι ξερουμε πως εδω και μερικα χρονια η VW επικρατησε και παρουσιασε πρωτη φορα τουρμπο σε λιγα κυβικα. τωρα ολοι τρεχουν να κανουν το ιδιο πραγμα αλλα την αξιοπιστια των γερμανων δεν προκειται να την φτασουν. οι ιαπωνες εχουν μεινει πολυ πισω πια. αντιθετα οι ευρωπαιοι εχουν καταφερει να αντιγραψουν και το τουρμπο των γερμανων οχι εββαια καιτην κορυφιαα ποιοτητα τους κ αξιοπιστια τους. επισης το κιβωτιο διπλου συμπλεκτη αρκετες εταιρειες το αντεγραψαν . εγω παντως ειλεγω το ορινζτιναλ και οχι τις απομημησεις. μπανανες παρτε εσεις, εγω εχω το οριτζιναλ τουρμπατο αμαξι με κιβωτιο διπλου συμπλεκτη!!!
|
dgis... (2/4/2011, 10:53)
Είναι καθαρά θέμα μάρκετινγκ. Σε λύγα χρόνια που θα έχουνε όλοι τούρμπο θα μας πλασάρουν κάτι θεωρητικά καινούργιο για να αλλάξουμε τα αυτοκίνητα μας ξανά και να πάρουνε τα ωραία χρήματα μας. Αυτοί είναι οι όροι της αγοράς ΣΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΏ ΑΝΑΓΚΕΣ .- Όλες οι εταιρείες πλέων έχουνε λύσεις για όλα τα γούστα άλλη με τούρμπο και άλλη με ατμόσφαιρα .
|
seads... (2/4/2011, 01:26)
Και εγώ δυσκολεύομαι να δω "χάσμα". Διαπιστώνω ότι και οι 3 ήπειροι, Αμερική, Ασία, Ευρώπη μπαίνουν σε έναν αγώνα δρόμου για την προώθηση, εξέλιξη, επίλυση θεμάτων για την βελτιστοποίηση των επιδόσεων των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων με στόχο την μείωση εξάρτησης από την βενζίνη που ακριβαίνει και την μείωση έως εξάλειψη των εκπεμπόμενων ρύπων. Απαντώντας στον κ. pvaik, νομίζω ότι χρειάζεται turbo και μέσα στην πόλη. Π.χ. αντί να κωλυσιεργούμε σφηνωνόμενοι πίσω από λεωφορείο που έχει σταματήσει σε στάση λίγα μέτρα πριν από πράσινο φανάρι σε δρόμο που χωρά με λίγη χρήση φαιάς ουσίας να περάσει αυτοκίνητο πλάϊ στο λεωφορείο μπορούμε, αν διαθέτουμε νοοτροπία turbo, να προσπεράσουμε ελευθερώνοντας, λίγο, τον συνωστισμό. Προσωπικά δεν κατεβάζω το turbo στην πόλη για συναισθηματικούς λόγους. Η κατανάλωση της ατμοσφαιρικής Corolla που καταφέρνει να περνά επιτυχώς ΚΤΕΟ αγγίζει τα 0.20 λεπτά ευρώ/χλμ (60 ευρώ για 36.83 λίτρα στα 292 χλμ με χθεσινή τιμή βενζίνης 1.629 ευρώ/lt) συν μία μικρή κηλίδα μάλλον λαδιού στον χώρο στάθμευσής της στο σπίτι, ανάλογα πώς την έχω οδηγήσει. Έχει 266.000 χλμ στο hatchback της. Από την άλλη πλευρά, όταν φοιτούσα στην Αγγλία όλοι σχεδόν οι έλληνες φοιτητές που γνώριζα σπούδαζαν mechanical engineering (μηχανολόγοι μηχανικοί). Ένας καλός φίλος, μετά το πολυτεχνείο και αργότερα το Πανεπιστήμιο πήγαινε για πρακτική στο συνεργείο αυτοκινήτων ενός έλληνα εκεί, μέχρι τις 8.00 μμ το βράδυ. Απορώ λοιπόν γιατί η Ισπανία, η Ιταλία, η Τσεχία να έχουν αυτοκινητοβιομηχανία και εμείς όχι. Πρόσφατα άκουσα για μία ομάδα του δικού μας Πολυτεχνείου που εφαρμόζει μία μετατροπή σε αυτοκίνητα. Επι πλέον γιατί η κοινωνία μας να μην επιτρέπει την εγκατάσταση π.χ. Γερμανικών τεχνολογικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων με εξειδίκευση π.χ. στην συντήρηση των TSI κινητήρων όπου τα νέα παιδιά θα μπορούσαν υπεύθυνα και πιστοποιημένα να καταρτίζονται χωρίς να διαφεύγει συνάλλαγμα στο εξωτερικό? Προσωπικά με έχει κουράσει αφόρητα η επιχειρηματολογία υπέρ της "δωρεάν", λεγόμενης, αποκλειστικά δημόσιας ανώτατης παιδείας στην χώρα μας που στέκεται αδύνατον να ξέρουμε πόσο μάς κοστίζει επειδή οι Σχολές δεν δίνουν τα απαιτούμενα στατιστικά στοιχεία στο Υπουργείο ενώ συνεχώς διεκδικούν αύξηση κρατικής χρηματοδότησης. Η υποχρεωτική εκπαίδευση βεβαίως και επιβάλλεται να παρέχεται από το κράτος. Στην ανώτερη και ανώτατη, όμως, εκπαίδευση γιατί να μην παρέχεται επιλογή και ευνοϊκοί όροι σε όσους θέλουν να επενδύσουν?
|
giorg... (1/4/2011, 17:40)
Πιστεύω ότι το θέμα έχει να κάνει καθαρά με το marketing και σίγουρα μεγάλο ρόλο παίζει το ότι οι ιαπωνικές και κορεατικές μάρκες στοχεύουν και σε άλλες πολύ μεγάλες αγορές πλην Ευρώπης, όπως Κίνα, Αυστραλία, Ν.Α Ασία και φυσικά Η.Π.Α, όπου ο κόσμος συνηθισμένος αλλά και ευχαριστημένος από σχετικά μεγάλους κυβισμούς ΔΕΝ ΤΡΕΛΑΙΝΕΤΑΙ ΚΙΟΛΑΣ για turbo. Δεν τίθεται θέμα ότι φοβούνται να λανσάρουν υπερτροφοδοτούμενα αυτοκίνητα, απλά νομίζω ότι αυτή τη στιγμή δεν θέλουν να μπουν στο παιχνίδι για λόγους που έχουν να κάνουν με την προώθηση της υβριδικής τεχνολογίας αλλά έλα που δεν τους βγαίνουν οι επιδόσεις και έφτασαν στο σημείο τα αυτοκίνητά τους να απευθύνονται σε ανθρώπους με μάλλον οικολογική συνείδειση, κι όχι που απλά θέλουν οικονομία γιατί π.χ ένα υβριδικό ΑURIS ΕΙΝΑΙ AKΡIBO με απόλυτα κριτήρια παρόλο που είναι πολύ καλό αυτοκίνητο για τη κατηγορία ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΠΛΑΔΑΡΟ σύμφωνα με δοκινές γνωστού περιοδικού για κάποιον που θέλει και λίγο να ξεδίνει που και που. Βέβαια ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΠΑΛΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΕΞΥΠΝΟΥΣ ΓΙΑΠΩΝΕΖΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΤΟΥΡΜΠΟ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΟΒΟΡΑ ΤΟΥΡΜΠΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ, ΤΟ V.A.G ΠΟΥ ΤΑΧΑΤΕΣ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ ΚΙ ΑΛΛΑ ΧΑΡΙΤΩΜΕΝΑ αλλά η ΝΙSSAN έβγαλε Μicra Turbo και στη sport κατηγορία παλεύει με το GT-R 550HP και 2 τουρμπίνες να κατατροπώσει ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΊΣΤΕΣ ΟΛΑ τα ευρωπαικά Supercars. TA ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΣXOΛIA ΔIKA ΣΑΣ...
|
greek... (1/4/2011, 17:22)
Καλώς κάνατε και εστιάσατε στα μικρομεσαία, γιατί από το 86’ και μετά γενικότερα υπήρχε: Daihatsu charade 1000cc turbo (2 γενιές (#1&2)), Toyota Starlet (Stanza(#3), Glanza(#4) και η γενιά τέλος του 80’(#5)), Toyota Celica GT4 (4η (#6), 5η (#7)και 6η (#8) γενιά και με μόνιμη τετρακίνηση), Toyota ΜR2 mk1 (#9)(εκτός Ελλάδος είχε και κομπρέσσορα 4A-GZE), Toyota MR2 mk2 (#10)(εκτός Ελλάδος είχε και τον 3S-GTE της Celica GT4), Toyota Supra οι τελευταίες δύο γενιές (#11, #12)(η τελευταία τον 2JZ-GTE, βλέπετε Fast and furious), Toyota Corolla 9η (#13)γενιά στην Αγγλία είχε και κομπρέσσορα (1.8 2ΖΖ-GZE) και τον ίδιο κινητήρα έχει ακόμη και το Lotus Exige (πέρα από τον ατμοσφαιρικό), Nissan 200sx 1.8 (#14)(CΑ18-DET) και 2.0 (#15)(SR20-DET (ξανά-βλέπετε Fast and Furious)), Nissan 300zx (#16)(3000cc turbo), Nissan Skyline (#17)(δεν ξέρω πόσες γενιές (Fast and Furious 2)), Nissan GTR (#18), που κοστίζει φθηνότερα από 911 turbo και Audi R8, ενώ είναι γρηγορότερο (ότι πληρώνεις παίρνεις και κολοκύθια…), Subaru Impreza Turbo κοντά στο 1993 και WRX STi μέχρι τώρα συνολικά 3είς γενιές (#19&20&21) (στην Ελλάδα είχαμε και 1600cc Turbo, αλλά aftermarket), Subaru Forester(#22), Mitsubishi Colt 1.5 turbo(#23), Mitsubishi Lancer 6η, 7η και 8η (#24&25&26) γενιά, είχε και 1.8Turbo (4G93 που δεν τον είδαμε ποτέ εδώ), Mitsubishi EVO (CD9A, CE9A, CN9A, CP9A, CT9A, CZ4A (#27&28&29&30&31&32) (Fast and Furious 2 & 3)), Mitsubishi Eclipse (#33)(Fast and Furious), Mitsubishi 3000GT (#34) (στο επίπεδο 300zx και Supra), Mitsubishi Starion (#35)(Cannonball), Mazda RX7 δύο γενιές (#36&37)με Βάνκελ turbo, Mazda 3 MPS(#38), Mazda 6 MPS(#39). Ακόμη και η Hyundai είχε από το 92’ τον 1.5 turbo της Mitsubishi. 39 αυτοκίνητα σε 25 χρόνια = 1,56 αυτοκίνητα με turbo το χρόνο. Λέτε να φτιάξουν και οι απω-ανατολίτες κα’να Turbo; Δεν περιγράφω άλλο…
|
dpitt... (1/4/2011, 16:23)
ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΣΑΣ, ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΞΑΝΑΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΠΕΡΙ TURBO. ΟΙ ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΣΕ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ ΔΙΟΤΙ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΕΥΝΟΪΚΟΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΒΛ. ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ Κ.ΛΠ. ΗΔΗ ΤΑ ΑΤΜΟΣΦΑΡΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΠΛΗΣΙΕΣ ΤΙΜΕΣ ΜΕ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ TURBO. ΑΝ ΕΜΠΑΙΝΑΝ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΤΕΤΟΙΩΝ ΚΙΝΗΤΗΡΩΝ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΕΠΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΝΑΝΕ ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ. ΟΠΟΤΕ ΠΡΟΤΙΜΑΝΕ ΝΑ ΕΞΕΛΙΣΣΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΟΥΣ ΥΠΑΡΧΟΝΤΕΣ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΟΥΣ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ Η ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ, ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ TURBO ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΥΛΟΓΑ ΜΙΑ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΩΝ ΜΕΓΕΘΩΝ. ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΜΕ ΕΠΑΡΚΩΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ, ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΕΝΟΣ TURBO ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ. ΑΝ ΠΑΤΑΣ ΒΑΘΙΑ ΤΟ ΠΕΝΤΑΛ ΤΟΥ ΓΚΑΖΙΟΥ, Η ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΟΔΗΓΟΥ ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΣΕ ΡΥΘΜΟ DT. Η ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΒΕΝΖΙΝΗΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ, ΟΠΟΤΕ ΕΥΛΟΓΑ ΟΙ ΙΑΠΩΝΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΥΒΡΙΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΡΑ ΣΕ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΑ ΚΙΝΗΤΗΡΙΑ ΣΥΝΟΛΑ, ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΟΥΣ. ΣΕ ΑΡΘΡΟ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟΥ ΦΥΛΛΟΥ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΔΙΑΒΑΣΑ ΔΕ ΟΤΙ, ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΑΠΟΣΥΡΣΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΙΑΣΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟ 50% ΤΩΝ ΠΡΟΣΔΟΚΙΩΝ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ, ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ ΡΩΤΟΥΝ ΠΟΣΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΑΙΕΙ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ. ΟΠΟΤΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ TURBO ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΩΣ ΠΟΛΥ, ΑΤΟΠΗ, ΑΚΑΙΡΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΓΕΘΗ.
|
babis... (1/4/2011, 14:03)
Οι τυπικές μετρήσεις καυσαερίων και κατανάλωσης, σαφώς και, ευνούν τους κινητήρες τούρμπο.Καμμία εταιρία δεν ανακάλυψε ξαφνικά την κότα που κάνει το χρυσό αυγό.Αν δε,παραβλέψουμε και τα όποια οφέλη του καταναλωτή(τέλη κυκλοφορίας,τεκμήρια.κλπ),ίσως καταλήξουμε σε μια "φούσκα".
|
vaglo... (1/4/2011, 12:58)
ΣΕ ΘΕΜΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ Κ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΟΙ ΙΑΠΩΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΩΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ..ΤΟ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΕΝΑΝ ΥΠΕΡΣΥΜΠΙΕΣΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΙΠΠΟΔΥΝΑΜΗ Κ ΡΟΠΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΚΟΛΗ ΛΥΣΗ!ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΤΟΥΡΜΠΟ ΙΑΠΩΝΕΖΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΠΩΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ Κ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΑΠΟΔΟΤΙΚΑ Κ ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ ΟΠΩΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ ΟΙ ΙΑΠΩΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ..ΠΑΝΤΩΣ ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝ Κ ΑΥΤΟΙ ΤΟΥΡΜΠΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ(ΠΧ ΝΙΣΣΑΝ JUKE 1.6 190 PS ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ TEST DRIVE)..ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΝΕΟ MICRA ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΜΕ ΚΟΜΠΡΕΣΣΟΡΑ ΣΤΑ 1.2 ΛΙΤΡΑ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ..ΣΥΝΕΠΩΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΜΠΟΥΝ Κ ΑΥΤΟΙ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΥΠΕΡΣΥΜΠΙΕΣΤΩΝ Κ ΤΟΤΕ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΑΠΛΑ ΘΑ ΨΑΧΝΟΝΤΑΙ..
|
otyxe... (1/4/2011, 12:42)
φυσικα ειμαι υπερ του τουρμπο και ειδικα vw καθως ηδη εδω και 5 χρονια ειναι στην αγορα και δεν υπηρξε ουτε ενας κινητηρας σπασμενος. επισης με τιποτα δε θα επελεγα ιαπωνα λογω της χαμηλης ποιοτητας κατασκευης και της χαμηλης αξιοπιστιας των ιαπωνων. παντα ευρωπαικο κατασκευαστη και κατα προτιμηση VW. και ολα αυτατα λεω εγω που ειχα toyota χρονια και μεχρι περσυ δεν ηθελα να ακουσω καν για ευρωπαιο
|
pvaik... (1/4/2011, 09:08)
ΚΑΤ΄ ΑΡΧΗΝ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΣΩΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΤΗΝ ΟΔΟ ΤΟΥ TURBO ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΥΤΗ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ "ΧΑΣΜΑ". ΟΠΩΣ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΟΙ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ TURBO ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ. ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΟΛΗΣ ΝΑ ΕΧΕΙ TURBO; ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΟ ΜΠΟΤΙΛΙΑΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΦΑΝΑΡΙΟΥ ΜΗΠΩΣ; ΠΩΣ; ΘΑ ΠΕΤΑΞΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ; ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΗΠΙΕΣ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΚΤΗΣΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ; TO MARKETING ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ, ΚΑΚΩΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ, ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ, ΟΤΙ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΚ ΤΩΝ ΟΥΚ ΑΝΕΥ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΙΟ ΜΙΚΡΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟ. ΟΙ ΕΞ ΑΝΑΤΟΛΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ, ΤΗΝ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΑΥΤΗ, ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΦΑΣΗ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΑΡΚΕΤΑ. ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥΣ, ΔΕΝ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΕ ΑΓΝΟΙΑ ΑΛΛΑ ΣΕ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ. ΒΕΒΑΙΑ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΥΠΟΧΡΕΩΘΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΙΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ, ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΩ, ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΕΜΙΟΣ ΤΟΥ TURBO, ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΟΧΟΣ ΤΕΤΟΙΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ (ΚΑΙ ΙΑΠΩΝΙΚΟΥ ΜΑΛΙΣΤΑ) ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΕ ΠΕΙΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ TURBO ΚΟΛΛΑΕΙ ΠΑΝΤΟΥ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΗΡΩΝ, ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΦΑΝΑΤΙΚΑ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΤΑΙ, ΑΥΤΟ ΣΤΗ ΠΡΑΞΗ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ...
|
TEMPL... (1/4/2011, 02:49)
ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΜΙΚΡΟΥ ΚΥΒΙΣΜΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΜΕ TURBO.ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΓΙΑΠΩΝΕΖΟΙ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΗΘΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΟΥΡΜΠΙΝΑ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΜΕΧΡΙ 30.000 EURO,ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΕΧΟΥΝ ΒΓΑΛΕΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΟΠΩΣ ΤΟ CHARADE 1.0 TURBO(DAIHATSU) KAI TA COROLA KAI STARLET TURBO(TOYOTA).ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΟΤΙ Η ΤΟΥΡΜΠΙΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 50.000 EURO(IMPREZA STI,LANCER EVO KAI NISSAN GTR).ΚΑΙ ΛΕΩ ΕΙΧΑΝ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΕΝΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΥΠΕΡ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΩΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΙΡΩΝ ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η HONDA.ΕΠΕΜΕΝΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΞΩΤΙΚΑ ΤΗΣ ΜΟΝΤΕΛΑ(NSX) ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΟΥΣ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ.ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΕΜΕΛΛΕ ΝΑ ΑΛΑΞΕΙ. ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΣΕΙ ΤΟ CRZ 1.6 TURBO ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ HONDA ΘΑ ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΟΥΣ 200 ΙΠΠΟΥΣ.ΝΑ ΕΙΣΕ ΚΑΛΑ ΡΕ V.W. GROYP ΠΟΥ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟΔΩΣΗΣ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΚΥΒΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ.
|
ferra... (31/3/2011, 17:17)
Λετε οτι ...Υπάρχει βέβαια και το θέμα της αξιοπιστίας, τομέας στον οποίο οι μη ευρωπαίοι κατασκευαστές έχουν χτίσει το όνομά τους τα τελευταία χρόνια. Όμως το τούρμπο, μέχρι στιγμής δεν έχει δείξει δείγματα «περιπέτειας» σε αυτόν τον τομέα, ούτε θα έλεγε κανείς πως οι ευρωπαϊκές μάρκες θυσίασαν την αξιοπιστία τους στο βωμό του.
Δειτε οχηματα με μικρους κινητητρες τουρμπο ανω των 90000χλμ.τι θα κοστισει στις επισκευες και να ειμαστε σε υγεια να το ξανασυζητησουμε...
|
|