Πήλιο: Καβάλα στ΄ άλογο με αθάνατο νερό

3169 Επισκέψεις στο άρθρο

Πήγαινε τώρα στο Πήλιο, μάθε ιππασία στα γραφικά καλντερίμια του και ξανανιώσε παιδί, δες όλο το βόλο να απλώνεται μπροστά σου στη Μακρυνίτσα και πιες αθάνατο νερό. Μην αμελήσεις να περπατήσεις στο μονοπάτι των Κενταύρων και να βουτήξεις στην Νταμούχαρη.

 
Μάθε και κάνε ιππασία στα γραφικά καλντερίμια του Πηλίου
Ξανανιώσε παιδί στο Πήλιο. Διάλεξε τις μαγευτικές γωνιές του και πέρνα μοναδικές στιγμές κάνοντας ιππασία. Ανέβα στα φημισμένα άλογα της περιοχής και ζήσε μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Κάνε διαδρομές σε μονοπάτια, καλντερίμια, ελαιώνες και ποταμάκια. Οι βόλτες και οι στιγμές ιππασίας θα σου μείνουν αξέχαστες με τους εκπαιδευτές να φροντίζουν για την ασφάλεια αρχάριων αλλά και έμπειρων ιππέων.

Δροσίσου με αθάνατο νερό στη Μακρυνίτσα και δες την απίστευτη θέα
Όλος ο Βόλος απλώνεται μπροστά σου στην μαγευτική Μακρυνίτσα. Το πανέμορφο και αφιλόξενο στα αυτοκίνητα χωριό σε υποδέχεται με μία από τις πιο όμορφες πλατείες της ορεινής Ελλάδας με τα πλατάνια και τις βρύσες. Εκεί τρέχει το κρυστάλλινο «Αθάνατο νερό», όπως λένε οι ντόπιοι, προσφέροντας ταυτόχρονα πανοραμική θέα στον Παγασητικό και στην πόλη του Βόλου. Εδώ βρίσκεται το διάσημο παραδοσιακό καφενείο με την τοιχογραφία του Λέσβιου λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου Χατζημιχαήλ.

Βόλτα πλάι στο ρέμα στο μονοπάτι των Κενταύρων
Περπάτησε στα μέρη και που σύμφωνα με τη μυθολογία περπατούσαν οι Κένταυροι σε ένα μαγικό μονοπάτι. Απόλαυσε τις μοναδικές φυσικές ομορφιές του Πηλίου μέσα στο δάσος και φτάσε σε υπέροχες εικόνες. Η περιπατητική διαδρομή που ονομάζεται μονοπάτι των Κενταύρων ξεκινά από την πλατεία της Αδαμένας, πλάι στο ρέμα, και καταλήγει στις πηγές του χωριού, «Μάνα». Μία διαδρομή μέσα από την οποία θα συναντήσεις παραδοσιακά κτίρια και μοναστήρια, πέτρινες βρυσούλες και παλιά ξωκλήσια βυζαντινής και νεώτερης ιστορικής σημασίας.

Ηλιοθεραπεία στις κροκάλες και βουτιές στην Νταμούχαρη
Πήγαινε οπωσδήποτε στην απίστευτη παραλία της Νταμούχαρης. Βούτα στα κρυστάλλινα και καταγάλανα νερά της και κάνε ηλιοθεραπεία στα λευκά, πανέμορφα βότσαλα της που είναι γνωστά ως «κροκάλες». Για την επιστροφή στη βάση σου επίλεξε το μαγευτικό μονοπάτι προς την Τσαγκαράδα και επισκέψου ένα από τα πιο σημαντικά χωριά του Πηλίου που άκμαζε από τον 16ο αιώνα.