ΒΙΝΤΕΟ: Ο Αγγλος που αποθεώνει τη Χίο

1976 Επισκέψεις στο άρθρο

Οι εντυπωσιακές εικόνες από το Βροντάδο της Χίου κυριαρχούν το Πάσχα κάθε έτους στα δελτία ειδήσεων αλλά και πρόσφατα στα κοινωνικά δίκτυα.

 
Οι εντυπωσιακές εικόνες από το Βροντάδο της Χίου κυριαρχούν το Πάσχα κάθε έτους στα δελτία ειδήσεων αλλά και πρόσφατα στα κοινωνικά δίκτυα. Μία τέτοια εικόνα όμως αυτή που αποτυπώνεται στο βίντεο του Σκοτ Κάρθι της αιώνιας μάχης των ενοριών του Αγίου Μάρκου και της Παναγίας της Ερυθιανής δεν έχεις ξαναδεί.

«Τις ημέρες πριν από την Ανάσταση περπατάς  σε αυτή τη μικρή πόλη και μοιάζει έτοιμη να εκραγεί», αναφέρει ο σκηνοθέτης του απίστευτου αυτού βίντεο και «Από τη Πρωτοχρονιά, ομάδες φίλων, διαφορετικής ηλικίας συναντιούνται και απλώς φτιάχνουν ρουκέτες: πίνουν το τσάι τους... με ρουκέτες, τρώνε το βραδινό τους... με ρουκέτες. Κάθε πλευρά πυροδοτεί δεκάδες χιλιάδες ρουκέτες από τα δοκάρια των δύο τοπικών εκκλησιών με στόχο να χτυπήσουν το καμπαναριό της αντίπαλης εκκλησίας που βρίσκεται απέναντι. Την επόμενη μέρα στις 7 το πρωί δεν υπάρχει ούτε μία ρουκέτα στο προσκήνιο».

Η ταινία ονομάστηκε Rocket War και αποτελεί μέρος της σειράς Postcards που δημιούργησε η βρετανική εταιρεία Just So.

Tags: ΧΙΟΣ