Η τωρινή γενιά ΧJ ήταν η πρώτη που εφοδιάστηκε με την μοντέρνα σχεδιαστική γλώσσα της μάρκας.

Aυλαία για την Jaguar XJ

2.547 Επισκέψεις στο άρθρο (31/5/2019)

Η παραγωγή της Jaguar XJ θα σταματήσει αυτόν τον Ιούλιο. Διαβάστε τι μαθαίνουμε για τον διάδοχό της.

Aυτόν τον Ιούλιο θα σταματήσει η παραγωγή της Jaguar XJ, καθώς η βρετανική μάρκα κατασκευής πολυτελών αυτοκινήτων ετοιμάζεται να λανσάρει την αμιγώς ηλεκτρική ναυαρχίδα της το επόμενο έτος.

Το τελευταίο XJ της τωρινής γενιάς θα βγει από την γραμμή παραγωγής στις 5 Ιουλίου με την μάρκα να υπολογίζει πως κατά την διάρκεια ζωής του μοντέλου, πωλήθηκαν συνολικά 122.330 αυτοκίνητα. Εκπρόσωπος της μάρκας επιβεβαίωσε ότι η παραγωγή της XJ θα σταματήσει αυτό το καλοκαίρι, 10 χρόνια μετά το ντεμπούτο της.
 
Το μοντέλο είχε φρεσκαριστεί το 2015, ωστόσο τα τελευταία χρόνια, πολλές από τις εκδόσεις της είχαν «κοπεί». Για παράδειγμα, η έκδοση επιδόσεων XJR με τον V8 των 5,0 λίτρων και όλες οι άλλες βενζινοκίνητες εκδόσεις σταμάτησαν να προσφέρονται, με την μόνη επιλογή που ήταν διαθέσιμη τον τελευταίο καιρό να αφορά τον 3λιτρο V6 turbodiesel των 300 ίππων. Η τωρινή γενιά ΧJ με την κωδική ονομασία Χ351 ήταν η πρώτη που εφοδιάστηκε με την μοντέρνα σχεδιαστική γλώσσα της μάρκας και βρίσκεται στην 5η θέση στην λίστα με τις περισσότερες πωλήσεις πίσω από την XJ40, την XJ Series III, την XL Series II και την X308.

Ακριβείς πληροφορίες για τον διάδοχο δεν υπάρχουν αλλά το πιθανότερο είναι να πάρει και αυτός την ονομασία XJ. Σίγουρο είναι πάντως πως θα έχει όλα τα τελευταίας τεχνολογίας συστήματα της εταιρείες και θα εξοπλίζεται με αμιγώς ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο.
 

E-CUSTOM
moto