GP Μαϊάμι: Σπουδαία εμφάνιση και μεγάλη νίκη για τον Norris!

2.467 Επισκέψεις στο άρθρο (6/5/2024)
GP Μαϊάμι: Σπουδαία εμφάνιση και μεγάλη νίκη για τον Norris!

- Nίκη έπειτα από τρία έτη για την McLaren
- Ήταν πρώτος ο Verstappen και με διαφορά 3,5 δλ. από τον δεύτερο
- Βρέθηκε πρώτος από μια... σύγκρουση o Norris, μέγας άτυχος ο Piastri

Nίκη έπειτα από τρία έτη για τη McLaren

Με μεγάλη έκπληξη ολοκληρώθηκε το Grand Prix του Μαϊάμι, καθώς ο Lando Norris είδε πρώτος την καρό σημαία. Με την νίκη του αυτή, ο Βρετανός επανάφερε την McLaren στην πρώτη θέση του βάθρου έπειτα από τρία έτη!

Ήταν πρώτος ο Verstappen και με διαφορά 3,5 δλ. από τον δεύτερο

Η εκκίνηση χαρακτηρίστηκε από μια «βουτιά» του Perez, δίνοντας από νωρίς στον -τότε- πρωτοπόρο Max Verstappen την ευκαιρία να ξεφύγει. Οι πρώτοι γύροι μας χάρισαν κάποιες ωραίες μάχες μεταξύ Hulkenberg και Hamilton για την έβδομη θέση, καθώς και αυτή των Leclerc - Piastri - Sainz για τη δεύτερη. Η πάροδος του αγώνα και οι πρώτες «επισκέψεις» στα pits, επέφεραν αρκετές αλλαγές σε πολλές θέσεις πέραν όμως της πρώτης. Ο Max Verstappen διατηρούσε μια απόσταση 3,5 δλ. από τον Piastri, μέχρι και την είσοδο του εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας. Είσοδος η οποία προκλήθηκε από την «αγωνιστική» υπερβολή του πρωτοπόρου, παρασέρνοντας έναν κώνο εντός πίστας. Ακολούθησε η είσοδος του Ολλανδού στα pits και η πτώση του στην 4η θέση, πίσω από τους Piastri, Sainz και Νorris. Το τι παιχνίδι θα του επεφύλασσε η τύχη όμως, δεν το περίμενε κανείς.

Βρέθηκε πρώτος από μια... σύγκρουση o Norris, μέγας άτυχος ο Piastri

Magnussen και Sargeant συγκρούστηκαν με συνέπεια την εμφάνιση του αυτοκινήτου ασφαλείας. Μοναδικό μονοθέσιο στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας που μέχρι εκείνη την στιγμή δεν είχε εισέλθει στα pits ήταν αυτό του Norris, με τον Βρετανό να ευνοείται από την απρόσμενη εξέλιξη, πραγματοποιώντας εκ των υστέρων την είσοδό του. Έτσι, πλασαρίστηκε στην πρώτη θέση. 

Η συνέχεια του αγώνα ήταν μια σπουδαία επίδειξη κλάσης και δύναμης από τον 25χρονο οδηγό, ενώ ο δεύτερος Verstappen πάσχιζε να κρατήσει την θέση του, όπως και τελικά έκανε. Τρίτος αναδείχθηκε ο Leclerc, τέταρτος ο Sainz, πέμπτος Perez, έκτος ο Hamilton, έβδομος ο Tsunoda, όγδοος ο Russell, ένατος ο Alonso και τη δεκάδα «έκλεισε» ο Ocon. Μεγάλος άτυχος του αγώνα ο ομόσταυλος του νικητή Norris, Oscar Piastri, καθώς το μονοθέσιό του ταλαιπωρήθηκε από σύγκρουση με τον Sainz και ανάγκασε τον οδηγό στην είσοδο για επισκευή στα pits, «πέφτοντας» στην τελευταία θέση και τερματίζοντας εκτός βαθμολογούμενης δεκάδας.

home pro
ETRANSIT VS ESPRINTER