Μοναδική Bentley Bentayga με αφορμή τον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο
6 Φωτογραφίες »

Μοναδική Bentley Bentayga με αφορμή τον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο

2.453 Επισκέψεις στο άρθρο (13/2/2024)

- Η ειδική έκδοση είναι εμπνευσμένη από τον ήρωα του 1ου Π.Π., Jack White
- Οι χάλκινες λεπτομέρειες παραπέμπουν στο καλώδιο που χρησιμοποίησε ο White στον πόλεμο
- Η ένδειξη «Private White V.C.» εντοπίζεται σε όλο το αμάξωμα
- Θα έχει τον υβριδικό κινητήρα της Bentayga Azure με 462 άλογα

Η ειδική έκδοση είναι εμπνευσμένη από τον ήρωα του 1ου Π.Π., Jack White

Η Bentley μόλις κυκλοφόρησε μια ειδική περιορισμένη έκδοση της Bentayga. Η ειδική έκδοση είναι εμπνευσμένη από τον στρατιώτη Jack White, ο οποίος τιμήθηκε μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο με τον Σταυρό της Βικτωρίας, δηλαδή με το υψηλότερο και πιο διάσημο στρατιωτικό μετάλλιο του βρετανικού συστήματος τιμών. Αφού υπηρέτησε στον πόλεμο επέστρεψε στην πατρίδα του και κατάφερε να ιδρύσει μια επώνυμη εταιρεία μόδας που πήρε το όνομά του. Η παραγγελία έγινε από την Bentley Manchester και την Mulliner και πωλήθηκε ήδη σε έναν ντόπιο ενθουσιώδη πελάτη (ο οποίος δεν έχει κατονομαστεί).

Οι χάλκινες λεπτομέρειες παραπέμπουν στο καλώδιο που χρησιμοποίησε ο White στον πόλεμο

Το μοναδικό SUV είναι γεμάτο με χάλκινες λεπτομέρειες, που παραπέμπουν στο χάλκινο τηλεφωνικό καλώδιο που χρησιμοποίησε ο στρατιώτης White για να σώσει τη ζωή του αξιωματικού και των συντρόφων του καθώς και σημαντικού εξοπλισμού, κατά τη διάρκεια μιας προσπάθειας του λόχου του να διασχίσει τον ποταμό Dial υπό σφοδρά πυρά πολυβόλων τη νύχτα της 7ης Μαρτίου του 1917. Βλέποντας ότι το σκάφος του επρόκειτο να δεχθεί πυρά, πήδηξε στη θάλασσα, έδεσε ένα χάλκινο σχοινί σε αυτό και γύρω από τον εαυτό του και κολύμπησε στην ακτή, βοηθώντας το σκάφος να αποβιβαστεί. Οι χάλκινες λεπτομέρειες εντοπίζονται, μεταξύ άλλων, στις σωληνώσεις και στα κεντήματα των καθισμάτων, ενώ και το ταμπλό διαθέτει φινίρισμα από ανοδιωμένο χαλκό στα όργανα του οχήματος.

Η ένδειξη «Private White V.C.» εντοπίζεται σε όλο το αμάξωμα

Τα προσκέφαλα των καθισμάτων είναι κεντημένα με το έμβλημα του «Σταυρού της Βικτωρίας», ενώ οι πλάτες των καθισμάτων έχουν ραμμένη την ένδειξη «Private White V.C.». Επίσης, η ομάδα της Bentley περιέλαβε στην πίσω καμπίνα μερικά μαλακά μαξιλάρια από κασμίρ ύφασμα, κατασκευασμένα στο Lancashire που διαθέτουν λωρίδα από την κουβέρτα του συντάγματος Private White, ενώ οι τσέπες των θυρών περιλαμβάνουν ένα κεντημένο μπουλντόγκ, το οποίο είναι η ανεπίσημη μασκότ της μάρκας μόδας του White. Τέλος, η Bentayga είναι βαμμένη σε μια σκούρα μπλε απόχρωση που ονομάζεται «Dark Sapphire» και πατάει σε ζάντες 22 ιντσών που ταιριάζουν χρωματικά με τις χάλκινες λεπτομέρειες, ενώ το σήμα «Private White V.C.» φιγουράρει σε διάφορα σημεία του αμαξώματος.

Θα έχει τον υβριδικό κινητήρα της Bentayga Azure με 462 άλογα

Η Bentley Bentayga Azure είναι η παραλλαγή στην οποία βασίζεται αυτή η νέα μοναδική έκδοση. Αυτό σημαίνει ότι τροφοδοτείται από ένα υβριδικό σύστημα κίνησης, το οποίο διαθέτει έναν βενζινοκινητήρα 3,0 λίτρων και έναν ηλεκτροκινητήρα, συνδυαστικής απόδοσης 462 ίππων και 451 nm ροπής. Αυτό του επιτρέπει να έχει τελική ταχύτητα 254 χλμ./ώρα και να φτάσει από τα 0 στα 100 χλμ./ώρα σε 5,1 δευτερόλεπτα. Δυστυχώς, δεν θα έχετε την ευκαιρία να αγοράσετε αυτό το ξεχωριστό Bentayga γιατί υπάρχει μόνο ένα και, όπως είπαμε, έχει ήδη πωληθεί. Εκτός από το μοναδικό SUV, ο αγοραστής θα λάβει επίσης μια συλλογή ρούχων κατά παραγγελία, χειροποίητη από την εταιρεία ρουχισμού του White, Private White V.C.

TI LINGLONG AGORAZO
NISSAN