Η Bentley Bentayga Speed.

Η Bentley πουλάει 14 Bentayga τη μέρα

1.710 Επισκέψεις στο άρθρο (10/6/2020)

Μπορεί τα μοντέλα της Bentley να μην κατασκευάζονται σωρηδόν, ωστόσο φαίνεται πως η Bentayga τείνει να αλλάξει αυτή την τάση, καθώς η φίρμα τα τελευταία τέσσερα χρόνια καταφέρνει να πουλά περίπου 14 μονάδες κάθε ημέρα.


Σίγουρα ο αριθμός αυτός μπορεί να μην τρομάζει, ωστόσο για τα δεδομένα μίας εταιρείας κατασκευής πολυτελών αυτοκινήτων όπως είναι η Bentley είναι αρκετά εντυπωσιακός. Με επίσημη ενημέρωση που εξέδωσε η φίρμα γνωστοποίησε πως εδώ και λίγες ημέρες έχει καταφέρει να πουλήσει συνολικά 20.000 SUV Bentayga. Με τις κατάλληλες πράξεις και παίρνοντας ως δεδομένο πως το μοντέλο είναι διαθέσιμο από το 2016, αυτό σημαίνει πως η βρετανική μάρκα πουλά 13,7 μονάδες κάθε μέρα.
 
Η Bentley Bentayga χρησιμοποιεί έναν 12κύλινδρο κινητήρα 6,0 λίτρων με διπλό τούρμπο, ο οποίος στην  πιο ισχυρή της έκδοση, στην Bentayga Speed, προσφέρει 635 ίππους και 900 Nm ροπής. Από άποψη επιδόσεων, το μοντέλο χρειάζεται μόλις 3,9 δευτερόλεπτα για να φτάσει από στάση τα 100 χλμ./ώρα, ενώ λίγο αργότερα ο οδηγός θα δει το κοντέρ να γράφει 306 χλμ./ώρα που είναι και η τελική ταχύτητα. 
 
Οι αριθμοί αυτοί της Bentayga Speed σύμφωνα με την Bentley την καθιστούν το πιο γρήγορο SUV του κόσμου. Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως η φίρμα προσφέρει το μοντέλο και με ένα plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης, ενώ  υπάρχει και 7θέσια έκδοση με τρεις σειρές καθισμάτων.  

Mercedes
test center