3 φωτογραφίες »

Η ισχυρή έκδοση RS του Kodiaq, κάνει χρήση του 2λιτρου Bi-Τurbo TDI πετρελαιοκινητήρα, ο οποίος αποδίδει 240 άλογα και 500 Nm ροπής.

«Κόβεται» για να επιστρέψει το Skoda Kodiaq RS

2.165 Επισκέψεις στο άρθρο (7/9/2020)

Τέλος στην παραγωγή του Kodiaq RS αναμένεται να βάλει σταδιακά η Skoda, αρχής γενομένης από τις επόμενες εβδομάδες, λόγω των αυστηρότερων κανονισμών για τις εκπομπές ρύπων. Θα επιστρέψει το μοντέλο λέει η μάρκα!


Η ισχυρή έκδοση RS του Kodiaq, κάνει χρήση του 2λιτρου Bi-Τurbo TDI πετρελαιοκινητήρα, ο οποίος αποδίδει 240 άλογα και 500 Nm ροπής και του επιτρέπει να κάνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε 7 δευτερόλεπτά με τελική ταχύτητα 220 χλμ./ώρα. Ωστόσο όπως επιβεβαίωσε η εταιρεία η εν λόγω έκδοση θα σταματήσει να προσφέρεται λόγω ρύπων, υπογραμμίζοντας παράλληλα σε δήλωσή της επίσης, πως θα υπάρξουν «ορισμένες προσαρμογές στη σειρά προϊόντων της Skoda το επόμενο έτος».
 
Μπορεί η Skoda να προχωρά σε αυτή την κίνηση, ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι το μοντέλο θα χαθεί ολοκληρωτικά. Η φίρμα αναφέρει ότι όταν παρουσιάσει το ανανεωμένο Kodiaq, τότε θα κάνει και το ντεμπούτο της μια αναβαθμισμένη έκδοση του Kodiaq RS. Μέχρι στιγμής παραμένει ασαφές ποιος κινητήρας θα βρεθεί κάτω από το καπό αν η εταιρεία θα εκμεταλλευτεί την ευκαιρία να προσφέρει έναν βενζινοκινητήρα στο ισχυρότερο Kodiaq.
 
Θυμίζουμε πως πριν από λίγες ημέρες ο επικεφαλής πωλήσεων και μάρκετινγκ της τσεχικής μάρκας, Alain Favey είχε ερωτηθεί από βρετανικά Μέσα το ενδεχόμενο κατασκευής ενός plug-in υβριδικού Kodiaq RS, απαντώντας πως «δεν υπάρχει Kodiaq PHEV στο άμεσο μέλλον».
 
Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το ανανεωμένο Kodiaq αναμένεται να υπάρξουν είτε αργότερα φέτος είτε στις αρχές του επόμενου έτους. Θυμίζουμε πως πριν από λίγες ημέρες η Τσέχοι είχαν γνωστοποιήσει το τέλος του Skoda Citigo σε όλες τις εκδόσεις.

LINGLONG VS CONTINENTAL
moto