Lexus LBX Morizo RR: Οι 305 ίπποι του GR Yaris σε σώμα SUV
6 Φωτογραφίες »

Lexus LBX Morizo RR: Οι 305 ίπποι του GR Yaris σε σώμα SUV

5.400 Επισκέψεις στο άρθρο (12/1/2024)

- Το νέο μοντέλο φοράει μηχανικά μέρη του Toyota GR Yaris
- Μαύρη μάσκα, κίτρινες δαγκάνες φρένων, ζάντες 19 ιντσών και σπορ καθίσματα
- Δεν γνωρίζουμε αν το concept θα φτάσει ως τη γραμμή παραγωγής

Το νέο μοντέλο φοράει μηχανικά μέρη του Toyota GR Yaris

Η Lexus αποκάλυψε ένα νέο πρωτότυπο αυτοκίνητο στο φετινό Tokyo Auto Salon με το ίδιο κινητήριο σύνολο με το ανανεωμένο Toyota GR Yaris. Για την ακρίβεια το concept φοράει τον 3κύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα των 1,6 lt που αποδίδει 305 ίππους και 400 Nm ροπής, ακριβώς όπως και στο ανανεωμένο GR Yaris στην Ιαπωνία. Το concept περιλαμβάνει επίσης το νέο οκτατάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων Direct Shift Transmission της Toyota, που στέλνει την ισχύ και στους τέσσερις τροχούς. Η πλήρης ονομασία του είναι Lexus LBX Morizo RR κι ουσιαστικά πρόκειται για ένα concept που είναι εμπνευσμένο από τον πρόεδρο της Toyota Motor Corporation, Akio Toyoda, ο οποίος ακούει στο ψευδώνυμο Morizo.

Μαύρη μάσκα, κίτρινες δαγκάνες φρένων, ζάντες 19 ιντσών και σπορ καθίσματα

Εξωτερικά, μια σειρά οπτικών αλλαγών τονίζουν τον σπορ χαρακτήρα του νέου μοντέλου. Η μπροστινή μάσκα είναι πλέον μαύρη με σχέδιο πλέγματος, ενώ ξεχωρίζει από τις ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών, τις κίτρινες δαγκάνες φρένων, τον διαφορετικό πίσω προφυλακτήρα και τις ίδιες διπλές απολήξεις εξάτμισης με το GR Yaris. Υπάρχει επίσης ένας διακριτικός μαύρος διαχύτης, ενώ στο εσωτερικό της καμπίνας του concept βρίσκονται σπορ καθίσματα, πεντάλ αλουμινίου και ζώνες ασφαλείας με λογότυπο Morizo RR.

Δεν γνωρίζουμε αν το concept θα φτάσει ως τη γραμμή παραγωγής

H μάρκα δεν έχει δώσει ακόμα καμία ένδειξη για το αν το αυτοκίνητο θα φτάσει ως την γραμμή παραγωγής. Υπενθυμίζεται ότι το LBX εφοδιάζεται με έναν τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων, ο οποίος αποδίδει136 ίππους και 185 Nm ροπής.

Mercedes
test center