Νέα κορυφαία έκδοση και νέο χρώμα για το Citroen Ami

5.808 Επισκέψεις στο άρθρο (2/5/2024)
Νέα κορυφαία έκδοση και νέο χρώμα για το Citroen Ami
7 Φωτογραφίες »

- Γιορτάζει την 4η επέτειό του.
- Απέκτησε καινούργιο καφέ χρώμα.
- Νέα έκδοση Peps στην κορυφή της γκάμας.
- Το My Cargo Kit αντικαθιστά την έκδοση Cargo.

Γιορτάζει την 4η επέτειό του

Η Citroen γιορτάζει την 4η επέτειο από την έλευση του Ami, προσφέροντας ένα νέο χρώμα στο μικροσκοπικό της μοντέλο, ενώ ταυτόχρονα εισάγει και τη νέα έκδοση Peps. Επιπλέον, η γαλλική φίρμα, αντικαθιστά την έκδοση Cargo για επαγγελματική χρήση, με το My Cargo Kit που προσφέρεται ως after sale αξεσουάρ.

Καινούργιο καφέ χρώμα

Στην τέταρτη επέτειό του το Ami προσθέτει στη χρωματική του παλέτα για το αμάξωμα το νέο καφέ χρώμα (ονομάζεται Night Sepia), αντικαθιστώντας το αρχικό μπλε, το οποίο θα εφαρμοστεί σε όλη τη γκάμα. Η μάρκα τονίζει πως έκανε αυτή την αλλαγή για να ταιριάζει καλύτερα με τις χρωματιστές λεπτομέρειες και τα αυτοκόλλητα.

Νέα έκδοση Peps στην κορυφή της γκάμας

Από κει και πέρα, μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η νέα έκδοση Peps, η οποία μάλιστα κάθεται και στην κορυφή της γκάμας. Η νέα έκδοση συνδυάζει τις εκδόσεις Pop και Tonic και συμπληρώνει τις αρχικές εκδόσεις Ami Ami και τις εκδόσεις μεσαίας κατηγορίας My Ami Orange, Grey ή Blue. Στην έκδοση Peps το μπροστινό μέρος του Ami υιοθετεί μία μαύρη φάσα κάτω από το παρμπρίζ, η οποία συνδυάζεται με κίτρινες διακοσμητικές γραμμές, ενώ τα στρογγυλά φωτιστικά σώματα έχουν μαύρα περιγράμματα. Στο πίσω μέρος τοποθετείται μία μικρή αεροτομή, ενώ υπάρχουν και τέσσερα καλύμματα για τους τροχούς, αλλά και αυτοκόλλητα στο κάτω μέρος των θυρών.

Στο εσωτερικό, οι επιβάτες θα βρουν τον τυπικό εξοπλισμό, ωστόσο η εμφάνιση αναζωογονείται με πορτοκαλί διακοσμητικά. Η μονάδα συνδεσιμότητας «My Connect box» επιτρέπει τη σύνδεση του smartphone με το Ami για πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα του τετράκυκλου (διαθέσιμη αυτονομία, χιλιόμετρα, ειδοποιήσεις συντήρησης και άλλα). Παράλληλα, η εφαρμογή «My Ami Play» μετατρέπει το smartphone σε οθόνη με γρήγορη πρόσβαση σε πλοήγηση, μουσική, ραδιόφωνο ή τηλεφωνικές κλήσεις.

Το My Cargo Kit αντικαθιστά την έκδοση Cargo

Τέλος, η Citroen προσφέρει ως after sale αξεσουάρ το My Cargo Kit, η εφαρμογή του οποίου  αντικαθιστά την έκδοση Cargo. Χάρη στο My Cargo Kit, το εσωτερικό του Ami μπορεί να διατηρήσει τις δύο θέσεις για τους επιβάτες και όταν χρειαστεί να ξεδιπλωθεί για να μετατρέψει την καμπίνα κατάλληλη για μεταφορά φορτίου.

Το πρώτο τμήμα που αποτελείται από δύο πάνελ, ξεδιπλώνεται κατακόρυφα για να διαχωρίσει την περιοχή του οδηγού από την περιοχή του συνοδηγού, αποτρέποντας έτσι την ανατροπή κάποιου πακέτου στην πλευρά του οδηγού. Ένα δεύτερο τμήμα που αποτελείται από τέσσερα πάνελ ξεδιπλώνεται πάνω από το κάθισμα του συνοδηγού, από την πλάτη μέχρι το χώρο των ποδιών, για να προσφέρει επιφάνεια φόρτωσης. Τέλος, διατίθεται ένα κάλυμμα, το οποίο εκτείνεται από το πάνω μέρος της πλάτης του καθίσματος μέχρι το ταμπλό για να κρύψει τα πακέτα που είναι αποθηκευμένα.   

Σύμφωνα με τη γαλλική μάρκα, το My Cargo Kit επιτρέπει τη φόρτωση έως και 200 ​​λίτρων κάτω από το κάλυμμα αποθήκευσης, με το συνολικό χώρο αποσκευών σε όλο το όχημα να φτάνει τα 340 λίτρα. Ανά πάσα στιγμή, τα τρία στοιχεία που συνθέτουν το My Cargo Kit μπορούν να διπλωθούν και να τοποθετηθούν πίσω από το κάθισμα σε μια ειδική θήκη, προκειμένου να αδειάσει η θέση του συνοδηγού.   

Από τα τέλη Μαΐου ξεκινούν οι παραγγελίες

Οι παραγγελίες για τη νέα γκάμα του Ami θα ανοίξουν ανάλογα με τις αγορές από τα τέλη Μαΐου έως τις αρχές Ιουνίου.

ETRANSIT VS ESPRINTER
OPEL