Ο πιο αποδοτικός κινητήρας του κόσμου είναι diesel από την Κίνα!

6.331 Επισκέψεις στο άρθρο (2/5/2024)
Ο πιο αποδοτικός κινητήρας του κόσμου είναι diesel από την Κίνα!
2 Φωτογραφίες »

- Έρχεται από την Κίνα.
- Η θερμική του απόδοση φτάνει το 53,09%.
- Εξοικονομεί diesel και χρήματα, ενώ μειώνει το διοξείδιο του άνθρακα.
- Το μοτέρ μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλούς κλάδους.

Έρχεται από την Κίνα

Την ώρα που οι κινητήρες εσωτερικής καύσης είναι σε δύσκολη θέση εξαιτίας της ηλεκτροκίνησης, μία κινεζική εταιρεία έρχεται να παρουσιάσει τον πιο αποδοτικό πετρελαιοκινητήρα του κόσμου με θερμική απόδοση 53,09%. Απόδοση που ούτε λίγο, ούτε πολύ αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ!

Η θερμική του απόδοση φτάνει το 53,09%

Η κινεζική εταιρεία ονομάζεται Weichai Power και πριν από λίγες ημέρες παρουσίασε τον πρώτο κινητήρα diesel στον κόσμο με θερμική απόδοση 53,09 τοις εκατό. Για όσους δεν γνωρίζουν, να πούμε πως όσο υψηλότερη είναι η θερμική  απόδοση ενός κινητήρα, τόσο το καλύτερο. Σύμφωνα λοιπόν με τον διεθνή οργανισμό πιστοποίησης TÜV Nord Group, την ώρα που οι συμβατικοί τετράχρονοι diesel κινητήρες άμεσου ψεκασμού έχουν επιτύχει μέχρι στιγμής τιμή περίπου 43%, ενώ οι βενζινοκινητήρες ακολουθούν με περίπου 20%, το νέο μοτέρ της Weichai Power, έρχεται για να ανεβάσει την απόδοση σε άλλο επίπεδο.

Το ρεκόρ απόδοσης του νέου diesel κινητήρα της Weichai Power πέραν της TÜV SÜD North Asia, επιβεβαιώθηκε και από το China Automotive Technology Research Center, ένα επαγγελματικό ινστιτούτο δοκιμών για κινητήρες εσωτερικής καύσης. Η Weichai εργάζεται για το τρέχον ρεκόρ για χρόνια. Μάλιστα δύο φορές το 2022, οι Κινέζοι βελτίωσαν το ρεκόρ αποτελεσματικότητας με τη βοήθεια ενός καινοτόμου ερευνητικού τμήματος.     

Εξοικονομεί diesel και χρήματα, ενώ μειώνει το διοξείδιο του άνθρακα

Σύμφωνα με την Weichai Power, η βελτιωμένη απόδοση  του κινητήρα θα μπορούσε να εξοικονομήσει περίπου 31 εκατομμύρια τόνους diesel ετησίως μόνο στην Κίνα και να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 97 εκατομμύρια τόνους.  Με 250.000 χιλιόμετρα ετησίως, ένα βαρύ μεγάλο όχημα θα μπορούσε να εξοικονομήσει περίπου 12.000 λίτρα diesel και φυσικά να αποφέρει κέρδος πολλών χιλιάδων ευρώ στον ιδιοκτήτη του οχήματός ή στην εταιρεία την οποία πιθανότατα να ανήκει.

Το μοτέρ μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλούς κλάδους

Εκτός από τον τομέα των μεταφορών, παραλλαγές του αποδοτικού diesel κινητήρα θα μπορούσαν επίσης να χρησιμοποιηθούν σε μηχανήματα κατασκευαστικών εταιρειών, γεωργικό εξοπλισμό, πλοία, μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και άλλους τομείς στο μέλλον, σύμφωνα με την εταιρεία.

ETRANSIT VS ESPRINTER
test center