Πάτησε Ευρώπη η υβριδική Bentley Bentayga

1.957 Επισκέψεις στο άρθρο (30/9/2019)

Η Bentley λανσάρει την plug-in υβριδική Bentayga στη Γηραιά Ήπειρο μετά από το απαραίτητο ραφινάρισμα που εναρμονίζει το κινητήριο σύνολο με τις πιο πρόσφατες νόρμες εκπομπών ρύπων. Δείτε πόσο κοστίζει, αλλά και όλες τις λεπτομέρειες για το υπερπολυτελές SUV.

Η plug-in υβριδική Bentley Bentayga δεν είναι κάτι καινούργιο στο χώρο της αυτοκίνησης, καθώς έχει παρουσιαστεί από το πρώτο εξάμηνο του 2018 ωστόσο οι τελευταίες εξελίξεις στον τομέα των εκπομών ρύπων καθυστέρησαν το ντεμπούτο της στην Ευρώπη.

Προκειμένου, λοιπόν, να συμμορφώνεται το υβριδικό SUV με τις πιο πρόσφατες νόρμες για τους ρύπους έγιναν οι απαραίτητες παρεμβάσεις-διορθώσεις στον V6 turbo βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 3,0 λτ. που αποδίδει 340 ίππους και συνεργάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα ισχύος 121 ίππων. Η συνδυαστική ισχύς του υβριδικού συνόλου ορίζεται στα 449 άλογα με 700 Nm ροπής, ενώ πηγή ενέργειας αποτελεί μια συστοιχία μπαταριών ιόντων λιθίου χωρητικότητας 17,3 kWh που χαρίζει ηλεκτρική αυτονομία 39 χλμ. στην «πράσινη» Bentayga και μπορεί να φορτιστεί σε μόλις 2,5 ώρες.

Έπειτα, η συνολική αυτονομία του μοντέλου φτάνει τα 747 χλμ. σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η Bentley, κάτι στο οποίο βοηθά σε μεγάλο βαθμό το έξυπνο σύστημα δορυφορικής πλοήγησης που έχει αναπτυχθεί ειδικά για αυτό το μοντέλο και στην ουσία βοηθά το υβριδικό σύστημα να χρησιμοποιεί με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο τον θερμικό και τον ηλεκτρικό κινητήρα αλλάζοντας κατά περίπτωση οδηγικό προφίλ: αυτόματο EV Drive, Hybrid και Hold που αποθηκεύεται ενέργεια στις μπαταρίες για μετέπειτα χρήση.

Στο πεδίο των επιδόσεων, η βρετανική φίρμα υπόσχεται 0-100 χλμ./ώρα σε 5,5 δλ. με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 254 χλμ./ώρα, ενώ σε ό,τι αφορά τους ρύπους η Bentayga PHEV εκπέμπει 79 γρ./χλμ. CO2 που τη ρίχνει πολύ κάτω από τα 95 γρ./χλμ. που είναι το όριο εντός Ε.Ε.. Το εντυπωσιακότερο όλων βέβαια είναι η κατανάλωση, αφού η Bentley υποστηρίζει πως το υπερπολυτελές υβριδικό SUV έχει μικτό κύκλο 3,5 λτ./100 χλμ. 

Τέλος, οι τιμές προ φόρων για την plug-in υβριδική Bentayga στην Ευρώπη ξεκινούν από τις 141.000 ευρώ με τις πρώτες παραδόσεις να πραγματοποιούνται μέχρι το τέλος του έτους.

Mercedes
test center