O Bertrand Piccard μέσω ενός Hyundai Nexo κατάφερε να διασχίσει 778 χιλιόμετρα.

O αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος από την εκτιμώμενη αυτονομία του Nexo.

Ρεκόρ απόστασης για το Hyundai Nexo

1.525 Επισκέψεις στο άρθρο (9/12/2019)

Τα υδρογονοκίνητα μοντέλα μπορεί να μην συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον του κοινού, όμως η Hyundai συνεχίζει να επενδύει σε αυτά με πρώτο και καλύτερο το Nexo. Μάλιστα μέσω του συγκεκριμένου μοντέλου, η κορεατική μάρκα κατάφερε να πετύχει ένα ρεκόρ το οποίο έρχεται να προστεθεί ως παράσημο!

Όπως έγινε γνωστό ο αεροναύτης Bertrand Piccard μέσω ενός Hyundai Nexo κατάφερε να διασχίσει 778 χιλιόμετρα χωρίς ανεφοδιασμό, πηγαίνοντας από το σταθμό πλήρωσης υδρογόνου στην πόλη Sarreguemines στο Μουσείο Αεροναυπηγικής και Διαστήματος στο Le Bourget. Μάλιστα αυτός ο αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος από την εκτιμώμενη αυτονομία του Nexo που είναι περίπου στα 609 χιλιόμετρα.
 
Παράλληλα όπως έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια των 778 χιλιομέτρων, ένα παρόμοιο όχημα με κινητήρα εσωτερικής καύσης θα είχε εκπέμψει στην ατμόσφαιρα 111,2 κιλά διοξειδίου του άνθρακα (CO2). Σε αντίθεση το υδρογονοκίνητο Nexo ήταν 100% καθαρό, εκπέμποντας υδρατμούς και 404,6 kL καθαρού αέρα.
 
«Ενώ μερικοί μπορεί να αμφισβητήσουν τη σημασία του υδρογόνου στα αυτοκίνητα του αύριο, εμείς στη Hyundai το έχουμε πιστέψει από το 1998», τόνισε σε δηλώσεις του ο Lionel French-Keogh, διευθύνων σύμβουλος του γαλλικού τμήματος της αυτοκινητοβιομηχανίας της Νοτίου Κορέας.  

Να σημειωθεί πως όταν το Nexo έφτασε στον προορισμό του είχε ακόμα αυτονομία για άλλα 49 χιλιόμετρα.

peugeot
4green