Ρίο-Αντίρριο από τη γέφυρα ή με το ferry boat & 8.20 ευρώ στην τσέπη;

29.097 Επισκέψεις στο άρθρο (3/5/2024)
Ρίο-Αντίρριο από τη γέφυρα ή με το ferry boat & 8.20 ευρώ στην τσέπη;
2 Φωτογραφίες »

- Πριν 20 χρόνια υπήρχε μόνο το ferry boat και έχανες πάνω από μισή ώρα
- Σήμερα η γέφυρα σου κερδίζει χρόνο αλλά κοστίζει και σχεδόν 15 ευρώ
- Αν πάρεις το ferry γλιτώνεις 16,5 ευρώ στο πήγαινε-έλα, όσο μια διέλευση από τη γέφυρα
- Ξεκινάει καραβάκι ανά 30 λεπτά και κάνει περίπου 25 λεπτά

Πριν 20 χρόνια υπήρχε μόνο το ferry boat και έχανες πάνω από μισή ώρα

Η διαδρομή Ρίο-Αντίρριο είναι από τις πιο κλασικές διαδρομές που απαιτούσαν τη χρήση ferry boat, στοιχίζοντας σε χρόνο τουλάχιστον 30 λεπτά για να περάσεις στην απέναντι πλευρά. Και λέμε ήταν, καθώς εδώ και 20 χρόνια υπάρχει η γέφυρα Χαρίλαος Τρικούπης (ο εμπνευστής της), η μεγαλύτερη στη χώρα μας, με μήκος 2.883 μέτρα και ένα από τα σημαντικότερα οδικά έργα των Βαλκανίων.

Σήμερα η γέφυρα σου κερδίζει χρόνο αλλά κοστίζει και σχεδόν 15 ευρώ

Με την κατασκευή της το 2004 όλες οι διαδρομές που τη διασχίζουν έγιναν πολύ πιο γρήγορες, αλλά με το αζημίωτο. Πιο συγκεκριμένα η κάθε διέλευση κοστίζει 14.70 ευρώ για τα επιβατικά Ι.Χ., ενώ για τα φορτηγά και λεωφορεία το κόστος ξεκινά από 34.5 και μπορεί να αγγίξει τα 75 ευρώ. Τα παραπάνω σημαίνουν πως σε κάθε «πηγαινέλα» πρέπει να υπολογίζεις σχεδόν 30 ευρώ μόνο για τις διελεύσεις από τη γέφυρα.


Τιμές και πρόγραμμα δρομολογίων των ferry boat.
2 Φωτογραφίες »

Τιμές και πρόγραμμα δρομολογίων των ferry boat.

Αν πάρεις το ferry γλιτώνεις 16,4 ευρώ στο πήγαινε-έλα, όσο μια διέλευση από τη γέφυρα

Εναλλακτική βέβαια υπάρχει και δεν είναι άλλη από τη σταθερή αξία, τα ferry boat. Το κόστος μεταφοράς ενός αυτοκινήτου είναι μικρότερο του μισού (6.5 ευρώ), ενώ σε αντίθεση με άλλα ferry boat, η συγκεκριμένη γραμμή δεν χρεώνει και τους επιβάτες του αυτοκινήτου. Έτσι μόνο στο «πηγαινέλα» γλιτώνεις παραπάνω από μία διέλευση από τη γέφυρα (σχεδόν 16,5 ευρώ λιγότερα).

Ξεκινάει καραβάκι ανά 30 λεπτά και κάνει περίπου 25 λεπτά

Από την άλλη, τα χρήματα που γλιτώνεις κοστίζουν σε… χρόνο. Πιο συγκεκριμένα η διέλευση από τη γέφυρα διαρκεί περίπου 3 λεπτά, ενώ το καραβάκι χρειάζεται μαζί με το μπες-βγες περίπου 25 λεπτά. Επίσης τα ferry ξεκινούν και από τις δύο όχθες ανά μισή ώρα (ανά 45 λεπτά μετά τις 11 το βράδυ).

Η συνολική καθυστέρηση αν δεν ξέρεις τις ώρες αναχωρήσεων μπορεί να αγγίξει και τη μια ώρα, ωστόσο, η επιλογή του ferry boat εφόσον δεν βιάζεσαι να φτάσεις στον προορισμό σου μπορεί να είναι ιδιαίτερα βολική, καθώς αν υπολογίσεις το χρόνο άφιξης στην αποβάθρα, η συνολική καθυστέρηση (σε σχέση με τη γέφυρα) μπορεί να πέσει και κάτω από τα 30 λεπτά και θα έχεις την ευκαιρία να ξεκουραστείς και λίγο από το συνεχόμενο ταξίδι, ενώ θα σου μείνουν στην τσέπη 8 και κάτι ευρώ!

home pro
ETRANSIT VS ESPRINTER