Στις 10 Απριλίου η πρεμιέρα της Alfa Romeo Milano
4 Φωτογραφίες »

Στις 10 Απριλίου η πρεμιέρα της Alfa Romeo Milano

6.201 Επισκέψεις στο άρθρο (24/1/2024)

- Πήρε ημερομηνία αποκάλυψης η πρώτη ηλεκτρική Alfa Romeo.
- Συνεχίζει τις δοκιμές εξέλιξης στην πόλη Balocco της Ιταλίας.
- Ηλεκτρική αλλά και ήπια υβριδική.
- Με σπορτίφ εξωτερική εμφάνιση.

Πήρε ημερομηνία αποκάλυψης η πρώτη ηλεκτρική Alfa Romeo

Η Alfa Romeo ανακοίνωσε επίσημα πως θα κάνει τα αποκαλυπτήρια της νέας Milano στις 10 Απριλίου 2024 στην πόλη από την οποία δανείστηκε το όνομά του μοντέλου της, το Μιλάνο. Παράλληλα, η ιταλική φίρμα δημοσίευσε εικόνες καμουφλαρισμένων πρωτότυπων, τα οποία συνεχίζουν τις δοκιμές εξέλιξης, που με τη σειρά της έχει περάσει στο τελικό στάδιο!

Συνεχίζει τις δοκιμές στην πόλη Balocco της Ιταλίας

Όπως υπογραμμίζει η Alfa Romeo, οι τελικές δοκιμές λαμβάνουν χώρα στην πίστα δοκιμών που εδρεύει στην πόλη Balocco. Η ομάδα των μηχανικών που εργάζεται πάνω στην εξέλιξη της Milano αυτή τη στιγμή επικεντρώνεται σε στοχευμένες παρεμβάσεις στην ανάρτηση, αλλά και στη γεωμετρία του συστήματος διεύθυνσης, στοχεύοντας στον καλύτερο δυνατό χειρισμό και στη δυναμική οδήγηση.

Ηλεκτρική αλλά και ήπια υβριδική

Η Alfa Romeo Milano θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο που θα εισάγει τη μάρκα στην «καθαρή» ηλεκτροκίνηση. Το νέο μικρό αμιγώς ηλεκτρικό SUV  θα μοιραστεί τις βάσεις του με άλλα B-SUV της Stellantis, συμπεριλαμβανομένου του Jeep Avenger και του Fiat 600. Ως εκ τούτου, η επερχόμενη Alfa Romeo Milano θα αποκτήσει αρχικά ηλεκτρικό σύστημα κίνησης με ένα ίσως και με δύο ηλεκτρικά μοτέρ και αυτονομία κοντά στα 400 χιλιόμετρα, ενώ στη συνέχεια θα προσθέσει στην γκάμα της και μία ήπια υβριδική έκδοση με κινητήρα βενζίνης. Όπως δήλωσε ο CEO της μάρκας, «σκοπός της Alfa είναι η Milano να αποτελέσει το πρώτο ορόσημο στη διαδικασία μετάβασης της μάρκας στην ηλεκτροκίνηση».

Με σπορτίφ εξωτερική εμφάνιση

Η Alfa Romeo αν και αποκάλυψε κάποιες εικόνες της Milano, το πλήρες και βαρύ καμουφλάζ δε μας επιτρέπει να βγάλουμε συμπεράσματα. Όμως, κατά το παρελθόν έχουν διαρρεύσει σχέδια που φέρεται να δείχνουν την εμφάνιση του μικρού SUV. Σύμφωνα με αυτά, το μοντέλο θα φέρει διακεκομμένα LED φωτιστικά σώματα στο εμπρόσθιο μέρος, ενώ το έμβλημα της μάρκα θα βρίσκεται στο καπό, όπως στην 33 Stradale. Το σχετικά μικρότερο μέγεθος που θα έχει η γρίλια θα επιτρέπει την τοποθέτηση της πινακίδας στο κέντρο, κάτω από τις εισαγωγές αέρα που θυμίζουν αυτές της Giulia. 

test center
NEXEN NFERA PRIMUS