Tο Nexo έχει καθαρίσει πάνω από 900 κιλά αέρα στους δρόμους του Λονδίνου.

Διανύοντας περίπου 563 χιλιόμετρα, το μοντέλο κινήθηκε στη πιο ρυπογόνα διαδρομή στο Λονδίνο.

Το σύστημα φιλτραρίσματος αέρα του Nexo χρησιμοποιεί τρία στάδια φιλτραρίσματος.

Το Hyundai Nexo καθάρισε 900 κιλά αέρα

2.300 Επισκέψεις στο άρθρο (12/11/2018)

Σε μία ιδιαίτερη αποκάλυψη προχώρησε η Hyundai, η οποία με επίσημη ανακοίνωσή της γνωστοποίησε πως το Nexo έχει καθαρίσει πάνω από 900 κιλά αέρα στους δρόμους του Λονδίνου.

Συγκεκριμένα η κορεατική φίρμα σημείωσε πως το Hyundai Nexo, το οποίο κινείται μέσω της τεχνολογίας κυψελών υδρογόνου, κατά τη διάρκεια ενός μήνα κατάφερε να καθαρίσει 918,75 κιλά αέρα, αριθμός ο οποίος είναι αντίστοιχος με την ποσότητα αέρα που αναπνέει ένας ενήλικας σε 60 ημέρες ή 1.455 ενήλικες σε μία ώρα.
 
Διανύοντας περίπου 563 χιλιόμετρα, το μοντέλο κινήθηκε στη πιο ρυπογόνα διαδρομή στο Λονδίνο, η οποία είχε σχεδιαστεί ύστερα από έρευνα που πραγματοποίησε το University College London, το οποίο εξέτασε τα δεδομένα που είχε συλλέξει στη δική του μελέτη το KingΆs College London με αφορμή να εξετάσει τα επίπεδα του διοξειδίου του αζώτου και τα επίπεδα σωματιδίων.
Πως το κατάφερε αυτό; Σύμφωνα με τη μάρκα το Nexo, το οποίο κατά την κίνησή του δεν εκπέμπει ρύπους παρά μόνο νερό, διαθέτει προηγμένο σύστημα καθαρισμού του αέρα το οποίο φιλτράρει το 99,9% των πολύ λεπτών σωματιδίων (PM2,5) και στη συνέχεια διατηρούνται στο αυτοκίνητο και δεν εκχέονται πίσω στον αέρα.
 
Το σύστημα φιλτραρίσματος αέρα του Nexo χρησιμοποιεί τρία στάδια φιλτραρίσματος. Πρώτον, ο εξωτερικός αέρας διέρχεται από ένα προηγμένο φίλτρο αέρα όπου το 97% των πολύ λεπτών σωματιδίων μαζί με επιβλαβή αέρια όπως το διοξείδιο του θείου και το διοξείδιο του αζώτου φιλτράρονται και διατηρούνται. Τα υπόλοιπα σωματίδια στη συνέχεια απορροφώνται στην επιφάνεια του υγραντήρα στη δεύτερη φάση, ενώ στη συνέχεια φτάνοντας στην τρίτη φάση, φιλτράρονται από ένα υλικό σαν χαρτί που είναι κατασκευασμένο από ίνες άνθρακα με δομή μικροσπορίων.
 
Έτσι ο αέρας που προκύπτει μετά από όλη αυτή τη διαδικασία σύμφωνα με τη Hyundai είναι απαλλαγμένος κατά 99.9% από εξαιρετικά λεπτά σωματίδια, ενώ έχουν φιλτραριστεί και τοξικά αέρια.

Mercedes
KIA