3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

To Skoda Kodiaq έγινε ελικοδρόμιο!

4.658 Επισκέψεις στο άρθρο (23/9/2021)

Σε ελικοδρόμιο μετατράπηκε ένα Skoda Kodiaq και μάλιστα από τους ίδιους τους ανθρώπους της μάρκας, στην οροφή του οποίου προσγειώθηκε ένα ελικόπτερο!

Το να βλέπει ένα ελικόπτερο να προσγειώνεται στην οροφή εντός αυτοκινήτου σίγουρα δεν είναι ότι πιο σύνηθες. Αυτό ωστόσο παύει να ισχύει στην περίπτωση της Skoda, καθώς η τσεχική μάρκα έχει παρελθόν σε ανάλογα γεγονότα!

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 
Η αρχή έγινε πριν 10 χρόνια
Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή, τον Ιανουάριο του 2011 κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του Skoda Yeti από την γνωστή τηλεοπτική εκπομπή Top Gear, ο οικοδεσπότης Jeremy Clarkson οδήγησε το μοντέλο. Ωστόσο θέλοντας να δείξουν την σκληράδα που το διακατείχε, οι άνθρωποι της εκπομπής του πρόσθεσαν στην οροφή μία πλατφόρμα 100 κιλών, πάνω στην οποία προσγειώθηκε ένα ελικόπτερο βάρους 600 κιλών.
 
Αντί για Yeti... Kodiaq
Φτάνοντας στο σήμερα, οι άνθρωποι της Τσεχικής μάρκας θέλοντας να μιμηθούν τη συγκεκριμένη ιδιαίτερη δοκιμή, έκαναν ακριβώς το ίδιο, αλλά στη θέση του Yeti, έβαλαν το πρόσφατα ανανεωμένο Kodiaq. Βέβαια η προσγείωση του ελικοπτέρου στην περίπτωση του Yeti συνέβη εν κινήσει, όντας πιο εντυπωσιακή, ωστόσο και στις δύο περιπτώσεις το «πείραμα» στέφτηκε από απόλυτη επιτυχία.
 
Η Skoda εξηγεί ότι η πλατφόρμα, η οποία αποτελείται από ξύλινες σανίδες, ήταν προσαρτημένη στο πλαίσιο της οροφής, αντικαθιστώντας τις ράγες οροφής που θα βρείτε σε μια τυπική έκδοση του SUV. Το κόκκινο ελικόπτερο είναι ένα Robinson R22, το οποίο κοστίζει περίπου 325.000 δολάρια και έχει μέγιστο μεικτό βάρος 622 κιλά.

Το βίντεο με το Skoda Kodiaq 

Το βίντεο με το Skoda Yeti (Δείτε από το 5:12)

Δεν είναι η πρώτη φορά που ελικόπτερο προσγειώνεται σε αυτοκίνητο της Skoda!
Σε ελικοδρόμιο μετατράπηκε ένα Skoda Kodiaq και μάλιστα από τους ίδιους τους ανθρώπους της μάρκας!
Θα άντεχαν πολλά αυτοκίνητα σε αυτή τη δοκιμασία; Τι λες;

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

ford
test center