Η διαδρομή που έκανε το βέλος μέχρι να το πιάσει με το χέρι ο Haas (περίπου 30 μέτρα) θεωρήθηκε η πιο μακρινή.

«Βέλος» το Octavia Combi RS (+vid)

2.723 Επισκέψεις στο άρθρο (25/9/2018)

Χρησιμοποιώντας το Skoda Octavia Combi RS, ο προπονητής των πολεμικών τεχνών Markus Haas κατόρθωσε να πιάσει ένα βέλος που εκτόξευσε η αυστριακή Ολυμπιονίκης τοξοβολίας, Laurence Baldauff, καταφέρνοντας έτσι να γράψουν τα ονόματά τους στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.

Η διαδρομή που έκανε το βέλος μέχρι να το πιάσει με το χέρι ο Haas (περίπου 30 μέτρα) θεωρήθηκε η πιο μακρινή και για αυτό το λόγο έδωσε το ρεκόρ στους υπεύθυνους, ενώ η χρησιμοποίηση ενός μοντέλου της Skoda απέδωσε φόρο τιμής στην εταιρεία που φέρει στο λογότυπό της ένα φτερωτό βέλος.
 
Το ρεκόρ έγινε στην αεροπορική βάση Zeltweg στην Αυστρία και για να στεφτεί με επιτυχία, χρειάστηκαν τέσσερις μήνες προγραμματισμού. Μόλις το βέλος έφυγε από το τόξο έφτασε την ταχύτητα των 215 χλμ./ώρα δίνοντας στον δάσκαλο των πολεμικών τεχνών μόλις 0.5 δευτερόλεπτα για να πιάσει το αντικείμενο μήκους 68 εκατοστών.
Προτού δείτε το βίντεο με την επιτυχημένη προσπάθεια να σημειωθεί πως το Skoda Octavia Combi RS, παίρνει ισχύ από τον κινητήρα TSI 2.0-λίτρων που προσφέρει 245 ίππους και 370 Nm ροπής, κάνοντας από στάση τα 0-100 χλμ./ώρα σε 6.7 δευτερόλεπτα.
 
Δείτε το βίντεο
 

MIKRA VANS LEASING
VW CRAFTER LEASEPRO