Toyota: Σαν καινούριες οι μπαταρίες της μετά από 10 χρόνια
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Toyota: Σαν καινούριες οι μπαταρίες της μετά από 10 χρόνια

10.383 Επισκέψεις στο άρθρο (10/9/2021)

Η φίρμα ισχυρίζεται πως οι μπαταρίες των νέων της ηλεκτρικών θα κρατούν το 90% της χωρητικότητάς τους ακόμα και μετά από 10 χρόνια καθημερινής χρήσης.

Ένας λόγος που τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν έχουν κατακλύσει ακόμη τους δρόμους είναι επειδή πολλοί θεωρούν πως όταν οι μπαταρίες τους αχρηστευθούν μετά από 10 χρόνια χρήσης, τότε θα πρέπει να πληρώσουν ξανά ένα σεβαστό ποσό για να τις αντικαταστήσουν. Η Τoyota ωστόσο πιστεύει πως τα νέα της ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα χρησιμοποιούν πιο ανθεκτικές μπαταρίες.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Σαν καινούριες οι μπαταρίες μετά από 10 χρόνια
Ο στόχος που έχει βάλει η Toyota για το επερχόμενο bZ4X αλλά και τα υπόλοιπα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα είναι, μετά από 10 χρόνια χρήσης, οι μπαταρίες να κρατούν το 90% της χωρητικότητας τους. Με λίγα λόγια, ένα αυτοκίνητο που προσφέρει 500 χιλιόμετρα αυτονομίας όταν βγαίνει από το εργοστάσιο, θα μπορεί να προσφέρει έως και 450 χιλιόμετρα μετά από 10 χρόνια χρήσης. 

Τα ηλεκτρικά πιο ανθεκτικά
Η εταιρεία προσφέρει στην Κίνα δύο ηλεκτρικά, το C-HR και το ΙΖΟΑ και η πρόβλεψή της μετά από 10 χρόνια είναι πως η μπαταρία τους θα κρατήσει το 75-80% της χωρητικότητάς της. Για τα Plug-in υβριδικά Prius, ο στόχος είναι 50-55% για την πρώτη γενιά και 60-65% για την δεύτερη. «Εφαρμόσαμε τις τεχνολογίες που καλλιεργήσαμε μέσω της ανάπτυξης μπαταριών για υβριδικά και PHEV. To ηλεκτρικό C-HR έχει διατηρήσει το μεγαλύτερο ποσοστό της χωρητικότητάς του μετά από 10 χρόνια σε σχέση με τις μπαταρίες που χρησιμοποιούσαμε μέχρι τώρα στα PHEV μας. Επιπλέον, για το Toyota bZ4X, το οποίο έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει σύντομα, έχουμε θέσει ως στόχο το χωρητικότητα 90% μετά από 10 χρόνια αντοχής, η οποία είναι από τις υψηλότερες στον κόσμο» δήλωσε στόχος της φίρμας.

Η Toyota δεν ανακοινώνει συγκεκριμένα πως θα μπορέσει να αυξήσει κατακόρυφα την ζωή των μπαταριών, ωστόσο γνωρίζουμε πως αυτό μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους. Αυτό που γνωρίζουμε σίγουρα είναι πως η μάρκα εργάζεται πάνω στο κρατά την θερμοκρασία των μπαταριών σε ιδανικό επίπεδο, ελέγχοντας κάθε πακέτο μπαταριών ξεχωριστά.

Αξιόπιστη τώρα και στις μπαταρίες της
Oι μπαταρίες των νέων της ηλεκτρικών θα κρατούν το 90% της χωρητικότητάς τους ακόμα και μετά από 10 χρόνια χρήσης.
Εσείς θα εμπιστευτείτε την Toyota και στα ηλεκτρικά ή κάποια άλλη φίρμα με μεγαλύτερη εμπειρία σε αυτά; Παίζει ρόλο το καλό της όνομα στα συμβατικά αυτοκίνητα;
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

test center
4green