Πρόκειται για ένα μοντέρνο crossover SUV με την σχεδιαστική του γλώσσα να λαμβάνει δάνειο πολλά στοιχεία από την εμφάνιση του Hyundai Kona.

Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, η Hyundai ανακοινώνει ότι το Nexo εξοπλίζεται από ένα ηλεκτρικό μοτέρ απόδοσης 160 ίππων και 394 Nm ροπής.

Θα κινηθεί κοντά γύρω στις 75.000 ευρώ.

«Τσουχτερή» η τιμή του νέου Hyundai Nexo

15.717 Επισκέψεις στο άρθρο (17/1/2018)

Nέες πληροφορίες ήρθαν στο φως γύρω από το νέο SUV της Hyundai με κυψέλες υδρογόνου. Διαβάστε τι μαθαίνουμε.

Νέες πληροφορίες ήρθαν στο φως της δημοσιότητας για το νέο SUV που θα λανσάρει η Hyundai με τεχνολογία κυψελών υδρογόνου (fuel cell electric vehicle ή απλά FCEV).

Το Hyundai Nexo βασίζεται σε μια μοναδική πλατφόρμα που του επιτρέπει να είναι ελαφρύτερο, γρηγορότερο και πιο ευρύχωρο από το Tucson FCV. Πρόκειται για ένα μοντέρνο crossover SUV με την σχεδιαστική του γλώσσα να λαμβάνει δάνειο πολλά στοιχεία από την εμφάνιση του Hyundai Kona, όπως για παράδειγμά τα εμπρός λεπτά φωτιστικά σώματα και την επιβλητική γρίλια.
 
Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, η Hyundai ανακοινώνει ότι το Nexo εξοπλίζεται από ένα ηλεκτρικό μοτέρ απόδοσης 160 ίππων και 394 Nm ροπής που είναι ικανό να διανύσει τα 0-96 χλμ./ώρα σε 9,5 δευτερόλεπτα. Η ηλεκτρική του αυτονομία φτάνει τα 595 χλμ.
Οι πρώτες πληροφορίες σχετικά με το εσωτερικό του αναφέρουν ότι θα υπάρχουν δύο οθόνες στον εσωτερικό διάκοσμο, μια 7 και μία δεύτερη 12,3 ιντσών που θα υποστηρίζει το σύστημα infotainment.

Τέλος, ειδικοί αναλυτές έκαναν τις πρώτες εκτιμήσεις σχετικά με την τιμή του SUV και αναφέρουν ότι θα κινηθεί κοντά γύρω στις 75.000 ευρώ ενώ το εμπορικό του λανσάρισμα θα καθυστερήσει. Πηγές από το στρατόπεδο της κορεάτικης μάρκας αναφέρουν ότι θα είναι έτοιμο στις αρχές του 2019.
 

citroen
4green