VW T-Roc ή Yaris Cross και 5.000 ευρώ στην τσέπη;

VW T-Roc ή Yaris Cross και 5.000 ευρώ στην τσέπη;

14.825 Επισκέψεις στο άρθρο (5/11/2022)

Με τιμές λίγο πάνω από 19.000 ευρώ για το Toyota Yaris Cross και 24.300 ευρώ για το VW T-Roc, πώς μπορεί να κρατήσει το γερμανικό B-SUV τα ηνία της κατηγορίας, όταν ο «Ιάπωνας» καλπάζει πίσω του;

Μεγάλη διαφορά τιμής από τις βασικές, μέχρι τις 4κίνητες εκδόσεις!

Η VW είχε ένα πολύ δυνατό χαρτί στα μικρά SUV. Με δύο μοντέλα, ένα πιο συντηρητικό, το T-Cross, και ένα πιο νεανικό, το T-Roc, πουλάει στο σύνολο περισσότερο από κάθε άλλη μάρκα. Αυτή είναι και η λογική των δύο μοντέλων. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι το T-Roc είναι στην πρώτη θέση των πωλήσεων στην κατηγορία. Όμως στην κορυφή, η μάχη για την VW γίνεται πολύ δύσκολη, αφού το Yaris Cross έρχεται δυνατά (2η θέση στις πωλήσεις), και με διαφορά τιμής 5.000 ευρώ, κάνει τα πράγματα για τους Γερμανούς ιδιαίτερα δύσκολα.
 
Γιατί δεν μιλάμε για κάποια άλλη μάρκα, που μπορούν οι Γερμανοί να πουν ότι δήθεν δεν τους φτάνει. Μιλάμε για την Toyota. Και δεν μιλάμε για κάποιο «ξεκούδουνο» μοντέλο, μιλάμε για τον βασιλιά της αγοράς, το Yaris σε έκδοση SUV.
 
Αυτό από μόνο του θα μπορούσε να είναι αρκετό για να αλλάξει την ισορροπία στην κορυφή, και να φέρει το Yaris Cross εμπρός από το Τ-Roc στα μικρά SUV. Έλα όμως που η Toyota εκτός από το αυτοκίνητο, έχει και την τιμή με το μέρος της.
 
Και δε μιλάμε για μερικές εκατοντάδες ευρώ. Οι βασικές εκδόσεις των δύο μοντέλων απέχουν 5.300 ευρώ. Και με αυτή τη διαφορά, το Yaris Cross έχει 50% περισσότερα κυβικά (1.500 έναντι 1.000), περισσότερη δύναμη, πολύ μεγαλύτερη εγγύηση και σήμα Toyota.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Αλήθεια είναι πως η VW προσφέρει το T-Roc και σε έκδοση υψηλών επιδόσεων, που η Toyota δεν φτάνει αλλά εδώ μιλάμε για αυτοκίνητα που μπορούμε να αγοράσουμε, όχι για αυτοκίνητα πίστας. Και όταν μπορείς να αγοράσεις το Yaris Cross φουλ υβριδικό, και να σου μείνουν και 2.200 ρέστα από την βασική του T-Roc τότε δείχνει να μην έχει αντίπαλο. Ενώ και για την τετρακίνητη έκδοση, θες 2.0 λίτρα στη VW, που σημαίνει πως η τιμή εκτοξεύεται 11.000 περισσότερα από την τετρακίνητη (υβριδική) έκδοση του Yaris Cross.
 
Γενικά οι διαφορά στην τιμολογιακή πολιτική είναι τεράστια, και εκεί που βασίζεται η VW είναι ότι πολύς κόσμος περνάει το T-Roc για μεγαλύτερο SUV, μια κατηγορία πάνω. Σε αντίθεση με το Yaris Cross, εξάλλου, που δεν κρύβει τη συγγένειά του με το Yaris, το T-Roc δεν αναφέρει πουθενά ότι βασίζεται στο Polo, το μικρό της VW.
 
Τι λες λοιπόν; Εσύ θα προτιμούσες το γερμανικό μοντέλο, και θα έδινες 5.300 ευρώ παραπάνω; Ή μήπως η Toyota, και με τόση διαφορά τιμής, είναι η προφανής επιλογή; Μήπως αυτό εξηγεί και τη μάχη στην κορυφή των πωλήσεων; 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

ETRANSIT VS ESPRINTER
test center