Η τιμή της Ford Mustang Mach-E Rally στην Ελλάδα

3.183 Επισκέψεις στο άρθρο (16/5/2024)
Η τιμή της Ford Mustang Mach-E Rally στην Ελλάδα
7 Φωτογραφίες »

- Αναπτύχθηκε μέσα από σκληρές δοκιμασίες
- Αποδίδει 487 άλογα και 950 Nm ροπής
- Βαρβάτη όσο καμία άλλη έκδοση της Mustang Mach-E σε σχεδίαση
- Στα 89.110 ευρώ η τιμή της χωρίς την επιδότηση

Αναπτύχθηκε μέσα από σκληρές δοκιμασίες

Η Ford τράβηξε τα βλέμματα των φίλων των ηλεκτρικών πάνω της όταν παρουσίασε την Rally έκδοση της Mustang Mach-E. Πολλοί ήταν αυτοί πως πίστεψαν πως το αυτοκίνητο αυτό ήταν μια ακόμη έκδοση της Mustang Mach-E που είχε ως σκοπό να προωθήσει τις πωλήσεις του μοντέλου, ωστόσο η Ford, πήρε την ανάπτυξη της έκδοσης πολύ πιο σοβαρά από όσο κάποιοι περίμεναν.

Για να κάνει σωστή δουλειά, η Ford έκανε την δική της έρευνα για το πως πρέπει να αναπτύξει αυτή την έκδοση. Αυτό που έκανε ήταν να συζητήσει με οδηγούς rally και να επισκεφτεί διάφορους αγώνες, ώστε να συλλέξει στοιχεία για πως μπορεί να κάνει το ηλεκτρικό της SUV ένα σωστό rallycar. Οι μηχανικοί της Ford υπέβαλλαν έπειτα τη Mustang Mach-E σε σκληρές δοκιμασίες στην ιδιόκτητη πίστα της μάρκας.

Αποδίδει 487 άλογα και 950 Nm ροπής

Όταν οι δοκιμές τελείωσαν, η Mustang Mach-E είχε πλέον μεγαλύτερη απόσταση (κατά 20 χλστ.) από το έδαφος αλλά και ένα νέο mode οδήγησης με όνομα RallySport, το οποίο προορίζεται για χρήση εκτός δρόμου και δίνει επίσης στο μοντέλο πιο γραμμική απόκριση στο γκάζι και κάνει την ανάρτηση να συμπεριφέρεται καλύτερα πάνω από ανώμαλο έδαφος. Το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης προέρχεται από τη Mach-E GT και προσφέρει 487 ίππους και 950 Nm ροπής. Η ισχύς πηγάζει από την ίδια μπαταρία ιόντων λιθίου με χωρητικότητα 91 kWh και η αυτονομία φτάνει τα 510 χλμ. σύμφωνα με τα τεστ του WLPT. Επειδή το αυτοκίνητο σχεδιάστηκε για κακοτράχαλους χωματόδρομους, οι μηχανικοί της Ford φρόντισαν να θωρακίσουν τους δύο ηλεκτρικούς κινητήρες με έξτρα προστασία.

Βαρβάτη όσο καμία άλλη έκδοση της Mustang Mach-E σε σχεδίαση

Εξωτερικά, η νέα Ford Mustang Mach-E Rally ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες Mustang Mach-E από το αναθεωρημένο πρόσωπο με τα δύο στρογγυλά φώτα ομίχλης να στεγάζονται μέσα στην γρίλια. Από κει και μετά, ένα μπροστινό splitter, η μαύρη οροφή και κυρίως η μεγάλη αεροτομή στο πίσω μέρος είναι κάποια ακόμα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του νέου ηλεκτρικού. Εκτός από το Grabber Yellow χρώμα, που βλέπουμε στις εικόνες, η χρωματική παλέτα περιλαμβάνει τις αποχρώσεις Grabber Blue, Shadow Black, Eruption Green, Star White και Glacier Grey, σε συνδυασμό πάντα με τις τυπικές αγωνιστικές φαρδιές ρίγες.

Στα 89.110 ευρώ η τιμή της χωρίς την επιδότηση

Η τιμή της Ford Mustang Mach-E Rally ξεκινάει στην Ελλάδα από 89.110 ευρώ, χωρίς να συμπεριλαμβάνεται η κρατική επιδότηση που ίσως στο πρόγραμμα Κινούμαι Ηλεκτρικά 3 φτάσει ακόμη και τις 9.000 ευρώ.

E-CUSTOM
Mitsubishi