Χιονοδρομικό 3-5 Πηγάδια - Νάουσα

  38432 Επισκέψεις στο άρθρο

  Αρτια οργάνωση και σύστημα τεχνητής χιόνωσης με το οποίο εξασφαλίζεται καλή ποιότητα χιονιού στις δύσκολες μέρες. Ανακαλύψτε τα μουσεία της Νάουσας όπως το «Μουσείο Οίνου -Αμπέλου», «Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο» αλλά και το «Λαογραφικό Μουσείο Βλάχων»

  Πού βρίσκεται - πώς θα πάτε
  Το όρος Βέρμιο βρίσκεται στην καρδιά της Κεντρικής Μακεδονίας και είναι γνωστό για το μοναδικό φυσικό περιβάλλον του. Η Νάουσα από όπου θα προσεγγίσετε το Χιονοδρομικό Κέντρο απέχει από την Θεσσαλονίκη 85 χλμ. -μέσω Εγνατίας-. Από την Αθήνα θα χρειαστεί να καλύψετε 530 χιλιόμετρα. Ο δρόμος για τα Τρία, Πέντε Πηγάδια ξεκινά σχεδόν από την είσοδο του Πάρκου του Αγίου Νικολάου. 

  Το χιονοδρομικό κέντρο
  Το παρκινγκ είναι σε ύψος 1430μ. και απέχει 17χλμ. από την πόλη της Νάουσας και οι ψηλότερες πίστες βρίσκονται στα 2005 μ. Κοντά στους χώρους στάθμευσης λειτουργεί ξενοδοχείο και ξενώνας καθ όλη την διάρκεια του χρόνου. Διαθέτει διθέσιο εναέριο αναβατήρα, μονοθέσιους συρόμενους και baby lift καθώς είναι από τα παλαιότερα της χώρας. Οι χιονοδρομικές πίστες είναι κάθε βαθμού δυσκολίας και ικανοποιούν όλες τις απαιτήσεις. Επίσης υπάρχουν άριστες πίστες για σκι cros coyntry, snowmobile (τηλ. 23320 44300, www.3-5pigadia.gr)

  Οι περιηγήσεις
  Το φυσικό πάρκο του Αγίου Νικολάου με το ομώνυμο ξωκλήσι απέχει μόλις 4 χιλιόμετρα από το κέντρο της Νάουσας και 15 από το χιονοδρομικό κέντρο. Εδώ λειτουργούν πολλοί χώροι αναψυχής, δημοτικό ξενοδοχείο, καφετέριες και εστιατόρια. Από Νάουσα θα κατευθυνθείτε προς το χωριό Κoπανός από όπου προσβάσιμοι είναι οι Μακεδονικοί τάφοι των Λευκαδιτών. Επισκέψιμοι επίσης είναι ο αρχαιολογικός χώρος των Ανθεμιών και οι τάφοι των αδελφών Ληνός και Καλλικλέους, γιων του Αριστοφάνη. Στη θέση «Νυμφαίο Αρχαίας Μίεζας» 2 χλμ. από τη Νάουσα βρίσκεται ο αρχ. χώρος της «Σχολής Αριστοτέλους» και o νεόδμητος πολυχώρος «Κέντρο Πολιτισμού Σχολής Αριστοτέλους» του Δήμου Νάουσας.

  ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ