Χιονοδρομικά Βερμίου - Σέλι

  15344 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 1/1/2020

  Η γνώση και η πείρα των δύο εξαιρετικών χιονοδρομικών κέντρων της χώρας, είναι διάχυτη παντού. Ανακαλύψτε τις πίστες τους και χαθείτε στο λευκό του χιονιού.

  Χιονοδρομικό Σελίου 
  Πού βρίσκεται - πώς θα πάτε
  Στην άλλη άκρη του Βερμίου στο νομό Ημαθίας κοντά στο χωριό Σέλι που είναι ένα από τα ψηλότερα χωριά στην Ελλάδα με πρόσβαση τόσο από τη Νάουσα, όσο και από τη Βέροια, συναντάμε το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου που είναι το πρώτο οργανωμένο Χιονοδρομικό Κέντρο της Χώρας καθώς λειτουργεί από το 1934. Απέχει από τη 20 χλμ. από τη Νάουσα, 24 χλμ. από τη Βέροια. 

  Οι περιηγήσεις
  Επισκεφθείτε την πόλη της Βέροιας, δείτε την πλατεία Ωρολογίου και περπατήστε στις όχθες του Τριπόταμου. Αναζητήστε τις υπέροχες βυζαντινές και μεταβυζαντινές εκκλησίες, 48 τον αριθμό. Στη συνοικία της Κυριώτισσας ξεχωρίζουν μερικοί από τους παραδοσιακούς νερόμυλους, αλλά και τα όμορφα αρχοντικά της Ελληνικής κοινότητας. Στη συνοικία της Μπαρμπούτας βρισκόταν η εβραϊκή κοινότητα και τα σπίτια της διατηρούν πολλά από τα παλιά, ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους. 

  Το χιονοδρομικό κέντρο 
  Βρίσκεται σε υψόμετρο 1534-1900 μ. Υπάρχουν 17 μπλε, κόκκινες, πράσινες πίστες με ανάλογους βαθμούς δυσκολίας, οι οποίες χωρίζονται σε τουριστικές και αγωνιστικές. Συνολικά έντεκα αναβατήρες εκ των οποίων ο ένας διθέσιος, και μια εναέρια καρέκλα θα σας οδηγήσουν στην πίστα της αρεσκείας σας. Σε μικρή απόσταση λειτουργεί το χιονοδρομικό κέντρο "Χρυσό Ελάφι" το οποίο όμως δεν λειτουργεί φέτος ( τηλ. 23310 49226, www.seli-ski.gr).

  ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

   

  που να μεινετε - ΔΡΑΜΑ

  • Χαλάρωση που «πιάνει παράδεισο»!

   Αν βρεθείς για κάποιο λόγο στη Δράμα και αναζητάς ένα τελείως ξεχωριστό κατάλυμα ή αν θελήσεις να συμπληρώσεις τη χιονοδρομική σου αναψυχή στις πίστες του Φαλακρού με την εμπειρία μιας απολαυστικής φιλοξενίας, τότε θα πρέπει οπωσδήποτε να έρθεις στον Βώλακα και να μείνεις στο Μαρήλια  .
    2523023350, 6945155425 Περισσότερα

  που να μεινετε - ΚΑΣΤΟΡΙΑ

  τι να κανετε - ΠΙΕΡΙΑ - ΟΛΥΜΠΟΣ

  που να μεινετε - ΣΕΡΡΕΣ - ΚΕΡΚΙΝΗ

  • Στο μοντέρνο λέμε ναι!

   H λιτή, μοντέρνα αισθητική βρίσκει τους γήινους τόνους και το αποτέλεσμα είναι ένα σικάτο καταφύγιο εντυπωσιακών αρχιτεκτονικών γραμμών που διέπουν το PHILIPPOS XENIA HOTEL  Xenia 4ων αστέρων. Αυτό το Design Hotel πολυτελείας στις Σέρρες το χρειάζεστε.
    2321099360, 2321099361 Περισσότερα