Πέρδικα Θεσπρωτίας: Προορισμόs για όλο το χρόνο!

Διαβάστηκε από 2701 αναγνώστες

Οι φανατικοί φίλοι αυτήs τηs προικισμένηs γωνιάs τηs Ηπείρου υποστηρίζουν με θέρμη, πω εδώ βρίσκονται οι ομορφότερες γωνιέs του Ιονίου! Εμείs απλά θα σαs προτρέψουμε να έρθετε και να το διαπιστώσετε μόνοι σαs.

Πού θα μείνω; Hotel Coralli
Στις γειτονιές της Πέρδικας
Αξίζει να αφιερώσετε αρκετό από το χρόνο σας στο χωριό της Πέρδικαs, όπου διασώζονται και μάλιστα σε καλή κατάσταση αρκετά από τα παλιά ηπειρώτικα πέτρινα σπίτια. Αξιο αναφοράs είναι τα Λαογραφικό Μουσείο. Όμωs η Πέρδικα είναι διάσημη για το δειλινό τον. 0 ήλιος που φεύγει φωτίζει με τα πιο γλυκά χρώματα το πέλαyos, τουs Παξούs, τη Νότια Κέρκυρα.

Διαδρομές με όλα τα μέσα & "παραμυθένιες" πεζοπορίες
* Φυσική διέξοδοs τον Πέρδικαs προs τη Θάλασσα είναι οι δαντελωτέs αμμουδερέs ακτέs Αγία Παρασκευή, Σοφά, Αρίλλαs και Καραβοστάσι, ότου θα πάτε ακολουθώνταs ααφάλτινουs με αρκετέs βέβαια στροφέs δρόμουs.
* Αρίλλαs: Η πανέμορφη αυτή ακρογιαλιά απέχει μόλο 6 χιλιόμε-τρα από το κέντρο του χωριού τπs Πέρδικαs και έτσι όπωs τπν κοιτάs από ψηλά, σε εντυπωσιάζει με τα υπέροχα χρώματά οπτ. Ενα μικρό λι-μάνι προσφέρει ασφάλεια στα μικρά σκάφοι αναψυχήs και στιs λίγεs ψαρόβαρκεs.
* Καραβοστάσι: Από τον Αρίλλα ο ασφάλτινοs δρόμοs στρέφεται προs νότο, περνά πλάι από μια λιλιπούτεια ακρογιαλιά και καταλήγει στον πανέμορφο κόλπο Καραβοστάσι. Η περιοχή αυτή για πσλλούs θεωρείται μια από τιs ομορφότερεs των ηπειρωτικών ακτών. Η υπέροχη αμμουδιά συνδυάζεται ιδανικά με το πυκνό πλατανόδασοs και το μικρό ρέμα που το καλοκαίρι κελαριστό τπν συντροφεύει.
* Κατσονήσι: Βόρεια από τον Αρίλλα βρίσκεται η παραλία Κατσονήσι, μια καταπληκτική ακρογιαλιά.

ΤΙΡS
Πάρκο Αναψυχήs: Μόλιs 2 χλμ. από το Καραβοστάσι Θα σας φέρει στο Πάρκο Αναψυχής, που καλύπτει μία έκταση 1.500 περίπου στρεμμάτων, πνιγμένη στα αιωνόβια πλατάνια και μεγάλοι ποικιλία διαφορετικών δέντρων. Το μικρό ποτάμι ταυ Άι Θανάση δρασκελίζουν χειροποίητεs ξύλινες γέφυρες, ενώ υπάρχουν σε αρκετά σημεία πάγκοι και καλαίσθητοι χώροι για ξεκούραση. Το πάρκο, παρόλη την καταστροφή που χει πάθει από την πλημμύρα, χρησιμεύει και ων καταφύγιο άγριων ζώων, διατηρώντας ακόμα την ομορφιά του. Αξίζει πραγματικά να το επισκεφθείτε.
Αχέροντας: Σε μικρή απόσταση βρίσκεται ο ποταμός Αχέρονταs, το ποτάμι των μύθων και των Θρύλων. Εκεί μπορείτε να κάνετε πεζοπορία, αναβαίνοντας από το μονοπάτι τηs Τζαβέλαιναs και να φτάσετε στο το ηρωικό Σούλι. Είναι μια διαδρομή που Θα σαν μείνει αξέχαστη. Έχετε τη δυνατότητα να διασχίσετε τo φαράγγι του Αχέροντα και μέσα από το ποτάμι, με μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας. Επίσηs υπάρχει π δυνατότητα να κάνετε rafting ή να περιηγηθείτε στην περιοχή με άλογα.
Εκδρομή στο Δέλτα του Καλαμά: Σε απόσταση περίπου 40 χλμ. βρίσκεται ο ποταμόs Καλαμάs. Μπορείτε να επισκεφτείτε το Δέλτα Καλαμά από την Ηγουμενίτσα, πηγαίνοντας προs τη Σαγιάδα από το νέο αυτοκινητόδρομο. Οι κοίτεs του ποταμού είναι γεμάτεs από πλατάνια, που σιγά-σιγά παραχωρούν τπ θέση τουs στα αρμυρίκια. Μπορείτε να επισκεφτείτε τα νησάκια στο Δέλτα ταυ ποταμού, για να παρατηρήσετε τα χιλιάδεs πουλιά που φωλιάζουν στον υγρότοπο.

Δείτε περισσότερα άρθρα στο autotriti-touring.gr

Επιστροφή