Στο Καρπενήσι με ένα 50ευρο (και κάτι)!

Διαβάστηκε από 9275 αναγνώστες

Μόλις 4 ώρες από την Αθήνα, παίρνετε το ταίρι σας και πάτε στο κατάφυτο και χιονισμένο Καρπενήσι που σφύζει από ζωή, δίνοντας 50€ το άτομο για ένα Σαββατοκύριακο σε ξενοδοχείο και μεταφορικά. Και στην Αθήνα να μείνετε, τα πενήντα ευρώ φεύγουν στο άψε σβήσε, αν βγείτε για φαγητό. Εξοικονομήστε, λοιπόν, ενέργεια και χρήμα για το μετά το ταξίδι διάστημα και ετοιμάστε βαλίτσες!

Μπορεί τα 50 ευρώ να μην περιλαμβάνουν φαγητό και έξοδα αναψυχής (αυτό έγκειται στις προσωπικές προτιμήσεις του καθενός), το γεγονός όμως ότι μπορείς να πας, να μείνεις και να γυρίσεις από το Καρπενήσι με αυτό το ποσό, είναι αρκετά προκλητικό.

Φεύγετε στις εννιά το πρωί του Σαββάτου. Παίρνετε καφέ για το αυτοκίνητο, φουλάρετε στον βενζινά 22 ευρώ το άτομο, πληρώνετε 6.5 ευρώ το άτομο διόδια και στις 13.00 το μεσημέρι φτάνετε στο Καρπενήσι. Πίνετε τον κλασικό ελληνικό στη χόβολη, στην πλατεία του χωριού με την εφημερίδα ανοιχτή διάπλατα και αργότερα, τακτοποιείστε στο ξενοδοχείο σας. Τα περισσότερα καταλύματα κυμαίνονται στα 22 ευρώ το άτομο ανά διανυκτέρευση. Βγαίνετε ανανεωμένοι για να μυριστείτε τις καλές γωνιές και να βγάλετε αναμνηστικές φωτογραφίες. Ήρθε η ώρα επιτέλους να «φτιάξετε» καινούριες αναμνήσεις!

Πραγματικά,  η  πρόταση στο Καρπενήσι θα σας ανανεώσει, καθώς θα εντυπωσιαστείτε από τις διάσπαρτες μικρές λιμνούλες και τα καταπράσινα βρύα που κρέμονται σαν φυσικές πλεξούδες του βουνού. Αξιομνημόνευτο και διασημότερο όλων, το φαράγγι «Πανταβρέχει» θα σας αφήσει με τις πιο αναζωογονητικές εντυπώσεις. Η φύση εδώ είναι οργιώδης σε μία από τις αγριότερες και συνάμα καθαρότερες περιοχές της Ευρώπης.

Βέβαια, εξυπακούεται ότι και μια επίσκεψη γύρω από τα τοπικά παραδοσιακά χωριά, όπως οι Κορυσχάδες, θα σας δώσει την αίσθηση ότι το ρολόι σταμάτησε τη στιγμή που η μαγεία της παράδοσης συνωμότησε με το σύμπαν. Αν είστε φαν του χιονιού και του σκι, το χιονοδρομικό κέντρο θα σας ανταμείψει για την επίσκεψή σας. Στο Καρπενήσι, πλησίον της πλατείας, δεν θα παραλείψετε μια βόλτα από τον γυναικείο συνεταιρισμό με τα παραδοσιακά τοπικά προϊόντα, όπως είναι το λικέρ περγαμόντο και το γλυκό κουταλιού μύρτιλο, το οποίο δένει τέλεια -θυμηθείτε το!- με παγωτό βανίλια.

Και τώρα μένει η επιστροφή στην Αθήνα. Έχετε άλλα 22€ το άτομο και τη συμμετοχή στα διόδια, αλλά ποιος δεν θα μεριμνήσει για μια όμορφη διαφυγή, όταν τα καλούδια είναι τόσο δελεαστικά για να μη μένει άδειο το καλάθι της νοικοκυράς;

 

 

Δείτε περισσότερα άρθρα στο autotriti-touring.gr

Επιστροφή