Αμιγώς ηλεκτρικό το επόμενο Hyundai i30 Ν

Αμιγώς ηλεκτρικό το επόμενο Hyundai i30 Ν

1.733 Επισκέψεις στο άρθρο (13/12/2022)

Ο Albert Biermann, τεχνικός σύμβουλος της Hyundai, δήλωσε πως δεν πρόκειται να δούμε ένας νέας γενιάς θερμικό i30 N. Ο διάδοχός του θα αργήσει και θα είναι πλήρως ηλεκτρικός.

Οι περιορισμοί στους ρύπους τρώνε το θερμικό i30 N

Σύντομη αναμένεται να είναι η πορεία του σκληροπυρηνικού Hyundai i30 N hatchback, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα ανέφερε ο Albert Biermann, τεχνικός σύμβουλος της κορεατικής μάρκας, σε δηλώσεις του στην Αυστραλία. Ο λόγος για τον οποίο το μοντέλο θα βγει από την παραγωγή φαίνεται πως είναι τα νέα αυστηρά όρια ρύπων που θα εφαρμοστούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση τα επόμενα χρόνια.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Πέφτει η αυλαία για τον 2λιτρο turbo κινητήρα λόγω του Euro 7

Ο Biermann είπε συγκεκριμένα: «Το i30 N στην σεντάν του έκδοση είναι, εκτός απροόπτου, ασφαλές και βρίσκεται ήδη μέσα στα μελλοντικά μας πλάνα». Το μέλλον όμως δεν είναι ευοίωνο για το βενζινοκίνητο i30 N hatchback λόγω των νέων προδιαγραφών ρύπων Euro 7 που πρόκειται να εφαρμοστούν τα επόμενα χρόνια. Εξαιτίας αυτών, τα N μοντέλα θα σταματήσουν να προσφέρονται σε κάποιες αγορές.

«Υπάρχουν πολλές πιθανότητες να μην δούμε άλλα N μοντέλα με βενζινοκινητήρες λόγω του Euro 7» πρόσθεσε ο Biermann, σημειώνοντας ωστόσο πως το i20 N με τον 1.600άρη turbo κινητήρα θα συνεχίσει να προσφέρεται και τα επόμενα χρόνια. «Ο 2λιτρος πάντως θα σταματήσει να προσφέρεται αργά ή γρήγορα» κατέληξε.

Ηλεκτρικό το επόμενο i30 N hatchback αλλά θα αργήσει

Είναι αυτό το τέλος του i30 N λοιπόν; Mπορεί να μην δούμε στο μέλλον ένα νέο i30 N με 2λιτρο υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ, ωστόσο ο Biermann σημείωσε πως αργά ή γρήγορα θα έρθει στην αγορά ο διάδοχός του. Το αυτοκίνητο ωστόσο θα είναι πλήρως ηλεκτρικό. Ο Biermann τόνισε: «Εάν μιλάμε για ηλεκτρικά, τότε θα μπορούσαμε να δούμε ένα ηλεκτρικό i30 Ν hatchback. Θα χρειαστούμε χρόνο όμως για να το κάνουμε σωστά».

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

ETRANSIT VS ESPRINTER
OPEL