Συγκριτικό μεταχειρισμένων: Mazda MX-5 VS Mercedes SLK

Συγκριτικό μεταχειρισμένων: Mazda MX-5 VS Mercedes SLK

11.689 Επισκέψεις στο άρθρο (17/1/2024)

Διθέσια roadster 2 διαφορετικών «σχολών»!
Mazda MX-5: Μπορεί να «καίει» λάδι το μοτέρ και να έχει διαρροή το διαφορικό.
Φθορές: Σωλήνας ψύξης υδραυλικού τιμονιού στο MX-5, σωληνάκια φρένων στην SLK.
H SLK είναι πιο γρήγορη, το MX-5 καίει λιγότερο.

Διθέσια roadster 2 διαφορετικών «σχολών»!

Αναλύουμε το Mazda MX-5 τρίτης γενιάς (2005-2015) με τη Mercedes SLK δεύτερης γενιάς (2004-2011) και βλέπουμε πόσο αξιόλογα είναι ως μεταχειρισμένα. Το καθένα έχει τα δικά του ξεχωριστά χαρακτηριστικά, γεγονός που το καθιστά ιδιαίτερα αγαπητό από ανθρώπους διαφορετικών «σχολών» αυτοκίνησης.
Το MX-5 εφοδιάζεται με «παραδοσιακή» μαλακή οροφή, έχει χαμηλό βάρος και είναι ιδιαίτερα οδηγοκεντρικό. Από την άλλη πλευρά η SLK έχει την ευχρηστία της μεταλλικής οροφής που δεν σκίζεται και ισορροπεί μεταξύ σπορτίφ αίσθησης και άνεσης.

Το ιαπωνικό μοντέλο της τρίτης γενιάς ήταν σε παραγωγή από το 2005 μέχρι το 2015, ενώ η SLK δεύτερης γενιάς κατασκευάστηκε από το 2004 έως το 2011. Ο παρεμφερής «χαρακτήρας» των δύο οχημάτων, σε συνδυασμό με τις παραπλήσιες τιμές πώλησης ως μεταχειρισμένα, αλλά και την κοινή περίοδο κατά την οποία ήταν διαθέσιμα ως καινούργια, κάνει το Mazda MX-5 να είναι συγκρίσιμο με τη Mercedes SLK.

Αναλύουμε τα μοντέλα και σας παρουσιάζουμε πώς τα πηγαίνουν στους τομείς αξιοπιστίας, φθορών και βλαβών. Θα συγκρίνουμε τις εισαγωγικές εκδόσεις των δύο αυτοκινήτων, οι οποίες είναι και οι πιο ευρέως διαθέσιμες ως μεταχειρισμένες. Το ΜΧ-5 διαθέτει ατμοσφαιρικό κινητήρα 1,8 λίτρων που αποδίδει 126 άλογα, ενώ η SLK έχει μοτέρ επίσης 1,8 λίτρων με μηχανικό υπερσυμπιεστή και ισχύ 163 ίππους.

Mazda MX-5: Μπορεί να «καίει» λάδι το μοτέρ και να έχει διαρροή το διαφορικό

Παρόλο που αμφότερα τα μοντέλα είναι αξιόπιστα, υπάρχουν περιπτώσεις όπου ο κινητήρας του Mazda MX-5 εμφανίζει αυξημένη κατανάλωση λιπαντικού, ή το διαφορικό έχει διαρροή βαλβολινών.

Φθορές: Σωλήνας ψύξης υδραυλικού τιμονιού στο MX-5, σωληνάκια φρένων στην SLK

Οι φθορές είναι περιορισμένες και εστιάζονται στο σωλήνα του υδραυλικού τιμονιού για το MX-5 και στα σωληνάκια των φρένων για την SLK. Όσον αφορά στο εσωτερικό, το Mazda που είχαμε στη διάθεσή μας είχε φθορά στο πλευρικό σημείο του καθίσματος του οδηγού, στην επένδυση του επιλογέα ταχυτήτων, καθώς και στο εσωτερικό κολονάκι του οδηγού, που είχε γρατζουνιές.

H SLK είναι πιο γρήγορη, το MX-5 καίει λιγότερο.

Τέλος, η SLK των 163 ίππων είναι κατά 1,6 δευτερόλεπτα πιο σβέλτη στην επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα από το MX-5 με τα 126 άλογα, ενώ το Mazda έχει κατά 1 λτ/100 χλμ μικρότερη πραγματική μέση κατανάλωση.

Στις σελίδες που ακολουθούν θα διαβάσετε τα χαρακτηριστικά των δύο μοντέλων, ενώ κάνοντας κλικ εδώ θα μπορέσετε να διαβάσετε και άλλες δοκιμές και συγκριτικά μεταχειρισμένων.

Σελίδα 2Mazda MX-5 1,8: Έχουν μέσο όρο τιμών 9.200 ευρώ
Σελίδα 3Mercedes SLK 200: Ο μέσος όρος τιμών κυμαίνεται στα 13.000 ευρώ
Σελίδα 4Mazda MX-5 και Mercedes SLK: Πώς είναι σαν μεταχειρισμένα;
ford
NISSAN