Αποκάλυψη για το νέο Peugeot 5008 στις 20 Μαρτίου

3.469 Επισκέψεις στο άρθρο (19/3/2024)
Αποκάλυψη για το νέο Peugeot 5008 στις 20 Μαρτίου

- Σωρεία από teaser video στα social media της Peugeot, με hashtag #SomethingBigIsComin, δηλαδή «Κάτι μεγάλο έρχεται»
- Αύριο, 20 Μαρτίου, η πρεμιέρα για τη νέα γενιά του Peugeot 5008
- Όλα όσα ξέρουμε έως τώρα: Ίδια πλατφόρμα με το Ε-3008, 7θέσιο με το τελευταίο i-Cockpit

Σωρεία από teaser video στα social media της Peugeot, με hashtag #SomethingBigIsComin, δηλαδή «Κάτι μεγάλο έρχεται»

«Φωτιά» έχει πάρει ο επίσημος λογαριασμός της Peugeot Ελλάς τα τελευταία 24ωρα, μέσω του οποίου έχουν δημοσιευθεί τέσσερα teaser video σχετικά με την παρουσίαση της νέας, δεύτερης γενιάς του Peugeot 5008. Το στίγμα για το μεσαίο, οικογενειακό SUV των Γάλλων, που αποτελεί και τη μεγαλύτερη σε μέγεθος πρόταση τους στα οχήματα ελεύθερου χρόνου, δίνεται από το hashtag που επέλεξαν να χρησιμοποιοήσουν οι Γάλλοι. #SomethingBigIsComin, δηλαδή «Κάτι μεγάλο έρχεται» από τη γαλλική φίρμα στις 20 Μαρτίου. Από τα κείμενα που συνοδεύουν τα video, δίνονται κάποιες πρώτες πληροφορίες για το νέο 5008:
- «Μπορεί να μην έχει πλοκάμια, αλλά σίγουρα «ηλεκτρίζει»» (δείτε το video εδώ)
- «Όχι τόσο μεγάλο όσο μια φάλαινα, αλλά με χώρο για 7» (δείτε το video εδώ)

Αύριο, 20 Μαρτίου, η πρεμιέρα για τη νέα γενιά του Peugeot 5008

Πριν αναφέρουμε όλα όσα γνωρίζουμε για το επερχόμενο 5008, σημειώστε πως την αυριανή του πρεμιέρα θα ακολουθήσει το λανσάρισμα του στις αγορές της Ευρώπης μετά τα τέλη του καλοκαιριού.

Όλα όσα ξέρουμε έως τώρα: Ίδια πλατφόρμα με το Ε-3008, 7θέσιο με το τελευταίο i-Cockpit

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας, το νέο 5008 θα βασιστεί στην πλατφόρμα STLA Medium, της Stellantis, η οποία θα προσφέρει αυτονομία έως και 700 χιλιόμετρα στην ηλεκτρική έκδοση, ενώ δίνει τη δυνατότητα ύπαρξης δύο ηλεκτρικών κινητήρων για τετρακίνηση. Τα ίδια χαρακτηριστικά άλλωστε υιοθετεί και το ολοκαίνουργιο Peugeot Ε-3008. Αξίζει να σημειωθεί πως για το 3008 ανάλογα την αγορά θα προσφερθούν και υβριδικές και Plug-in υβριδικές επιλογές, κάτι που περιμένουμε να ισχύσει και στην περίπτωση του νέου 5008.

Σε ό,τι αφορά την καμπίνα, το 5008 θα υιοθετήσει την τελευταία έκδοση του i-Cockpit, ανεβάζοντας έτσι το τεχνολογικό υπόβαθρο του μοντέλου, ενώ ταυτόχρονα θα προσφέρει περισσότερες ανέσεις στους επιβάτες. Ανάμεσα στα νέα χαρακτηριστικά που θα ξεχωρίζουν θα είναι και η ενσωμάτωση της τεχνολογίας ChatGPT στο infotainment. Το πιο γνωστό μοντέλο γενετικής τεχνητής νοημοσύνης ενσωματώνεται στο Peugeot i-Cockpit και  μέσω του ψηφιακού βοηθού «OK PEUGEOT» θα απαντά σε ερωτήσεις και αιτήματα για κάθε είδους θέμα. Κλείνοντας, όπως και το 5008, έτσι και το Peugeot E-5008 θα μπορεί να φιλοξενήσει έως και επτά επιβάτες.

Toyota
SEAT