Audi: Δεν γίνεται ηλεκτρικό το Α8 τουλάχιστον μέχρι το 2027

Audi: Δεν γίνεται ηλεκτρικό το Α8 τουλάχιστον μέχρι το 2027

1.700 Επισκέψεις στο άρθρο (28/2/2024)

- Οφείλεται στην καλή επίδοση του τωρινού μοντέλου στην Κίνα
- Ο ηλεκτρικός αντικαταστάτης του Α8 θα βγει το 2027 αντί για το 2024
- Συζητιέται νέο facelift για το A8 με θερμικό κινητήρα
- Έρχονται νέες επιλογές εξατομίκευσης στην έκδοση του Α8 της Κίνας

Οφείλεται στην καλή επίδοση του τωρινού μοντέλου στην Κίνα

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Audi θα παρατείνει την εμπορική πορεία του σημερινού A8 με θερμικό κινητήρα για μερικά χρόνια ακόμα, μιας και θα καθυστερήσει το ντεμπούτο του αμιγώς ηλεκτρικού Α8 που ήταν να το αντικαταστάσει. Η εταιρία θέλει, φαίνεται, να επωφεληθεί από την επιτυχία που γνωρίζει το σημερινό Α8 στην κινέζικη αγορά και να αποφύγει το λανσάρισμα ενός νέου ηλεκτρικού, την στιγμή που η γενικότερη αγορά για τα ηλεκτρικά οχήματα φαίνεται να αντιμετωπίζει δυσκολίες.

Ο ηλεκτρικός αντικαταστάτης του Α8 θα βγει το 2027 αντί για το 2024

Η τέταρτη γενιά του Audi A8 πρωτοκυκλοφόρησε το 2017 και έλαβε μια ανανέωση στα τέλη του 2021. Ο επικείμενος διάδοχος του, το ηλεκτρικό Α8 ήταν προγραμματισμένο να αναλάβει της σειράς εντός 2024, η γερμανική εταιρία, λέει τώρα όμως, πως αυτό δεν θα συμβεί νωρίτερα του 2027. ¶ρα λοιπόν, με 3 χρόνια να απομένουν μέχρι τον ερχομό του A8 E-Tron, η Audi θα μπορούσε να ετοιμάσει ένα εκ νέου φρεσκάρισμα για το δημοφιλές sedan της.

Συζητιέται νέο facelift για το A8 με θερμικό κινητήρα

Στέλεχος της Audi, μιλώντας σε ειδησεογραφικά μέσα της Γερμανίας, δήλωσε πως «Δεν υπάρχουν σχέδια για τη διακοπή της παραγωγής του Α8», επικαλούμενος τις καλές επιδόσεις πωλήσεων του στην Κίνα. Το γερμανικό δημοσίευμα ανέφερε ακόμα ότι ένα facelift για το σημερινό Α8 συζητιέται στους εσωτερικούς κύκλους της εταιρίας. Θυμίζουμε, ότι παρόμοια στρατηγική είχε ακολουθήσει η Audi και για την σειρά Q7, το οποίο έλαβε δεύτερη ανανέωση φέτος, παρά το γεγονός ότι είχε παρουσιαστεί το περασμένο 2015.

Έρχονται νέες επιλογές εξατομίκευσης στην έκδοση του Α8 της Κίνας

Όπως φαίνεται, τα μεγάλα sedan με θερμικό κινητήρα έχουν πέραση στην Κίνα και μάλιστα η γερμανική εταιρία πουλάει στους Κινέζους μια έκδοση του A8, την υπερπολυτελή Horch, με ακόμα μακρύτερες διαστάσεις, που αγγίζει τα 5.422 χιλιοστά σε μήκος. Ανταποκρινόμενη στην αυξανόμενη ζήτηση του εξής μοντέλου, η Audi ετοιμάζεται να παρουσιάσει περισσότερες επιλογές εξατομίκευσης για την έκδοση του sedan στη Κίνα. Μένει να δούμε αν παρόμοιες επιλογές θα φτάσουν και στις αμερικάνικες και ευρωπαϊκές αγορές.

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
skoda